25 / 04 / 2024

Esentepe Camii yıkıldı mı

Esentepe Camii yıkıldı mı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Üsküdar Kirazlıtepe'de riskli olduğu için yıkılan Esentepe Camisi'nin yerine yenisinin yapılacağını açıkladı. Turan ''Can güvenliği söz konusu olduğu için orası yıkıldı. Daha güzelini yapacağız'' şeklinde konuştu.

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Derik'te yeni cami inşa edileceği için Merkez Çarşı Camisi yıkıldı. Yıkım sırasında bulunan küpler, 'hazine bulundu' söylentisine sebep oldu. Çok sayıda vatandaş enkaza akın etti...

Manisa'da depremde ağır hasar gören minare yıkıldı!

Geçtiğimiz hafta Akhisar'da yaşanan 5.4 şiddetindeki depremde hasar gören Karabörklü Camii ve minaresi, yüksek risk oluşturduğu sebebiyle, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. 

Ankara'da inşaatta duvar yıkıldı! 1 yaralı!

Ankara'da Melike Hatun Camii'nin alt katında inşa edilen yer altı çarşısında iş yerinin duvarı yıkıldı. Olay sonucunda 1 işçi yaralandı.

Çatalca İhsaniye Camii yıkıldı!

Yangın sonrası kullanılmaz hale gelen Çatalca İhsaniye Mahallesi Camii alınan güvenlik önlemlerinin ardından belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkılan caminin yerine yeni bir cami yapılacağı öğrenildi.

Edirne Selimiye Cami'nin sonradan yapılan merdivenleri yıkıldı!

Edirne Selimiye Camii Haziresi’ne çıkmak için sonradan yapılan merdivenler, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından uygun bulunmadığından yıkıldı.

Gaziosman Sarı Camii dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Gaziosman Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bölgede bir süredir yürütülen çalışmalar sonrasında Sarı Camii yıkıldı. Caminin yıkımına bazı mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Osmangazi Bağları Camii çevresindeki binalar yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından kamulaştırma işlemleri tamamlanan Hüdavendigar Mahallesi Hacıosman Bağları Camii çevresindeki binalar yıkıldı.

Bursa Balıkpazarı Camii çevresindeki binalar yıkıldı!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde tarihi Balıkpazarı Camii çevresindeki 5 bina yıkıldı.Gemlik’in yanı sıra Kumla ve mahalle statüsüne geçen köylerde meydan çalışmalarına büyük önem verdiklerini hatırlatan Yılmaz, yakışan düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Konya'da risk taşıyan caminin minareleri yıkıldı!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde gövdesinde çatlaklar ve taş erimesi oluşan bir caminin minareleri, kontrollü şekilde yıkıldı. Esentepe Merkez Kuba Camisi'nin 15 yıl önce kesme taştan yapılan minarelerinin yıkılması için karar alındı.

Salihli'deki Dur-geç köprüsü törenle yıkıldı!

Salihli ilçesinde Alaşehir Çayı üzerinde bulunan ve tek şeritli olmasından dolayı halk arasında "dur-geç" köprüsü olarak bilinen 54 yıllık köprü, yenisi yapılmak üzere törenle yıkıldı.

Yağış nedeniyle Çukurçayır'da bir sitenin istinat duvarı yıkıldı!

Gece saatlerinde başlayan ve ilerleyen saatlerde etkisini artıran yağış nedeniyle su akıntıları oluştu. Çukurçayır mahallesinde bir sitenin caddeye bakan istinat duvarı yoğun yağış nedeniyle yıkıldı.

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 340 bina yıkıldı!

TOKİ ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde şimdiye kadar 340 bina yıkıldı. Hak sahiplerine bugüne kadar yaklaşık 133 milyon TL ödeme yapıldı.

Osmangazi'de 2 kaçak bina yıkıldı!

Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu ekipleri tarafından kaçak olduğu tespit edilen Kayhan Mahallesindeki tek katlı bir bina ve Hocahasan Mahallesinde yer alan bir apartmanın dördüncü katına yapılan çatı katı belediye ekipleri tarafından yıkıldı...

Esentepe Camii yıkıldı mı Haberi

Esentepe Camii yıkıldı mı

TBMM Genel Kurulunda, "temel kanun" olarak görüşülen Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünde yer alan maddeler için görüşmeler devam ediyor.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, önergede söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Üsküdar Kirazlıtepe'de bulunan caminin iki ay önce, bölgenin riskli alan olduğundan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ibadete kapatıldığını, halkın can güvenliği için yıkılmasında fayda olduğu kararına varıldığını anlattı.

''Üsküdar'a daha güzel bir cami yapılacak''

Belediyenin de bu konuda üzerine düşeni yaptığını söyleyen Turan, daha güzel bir cami mimarisi projesi hazırlayıp çalışmalara başladığını belirtti. Üsküdar'da, belediyenin son dönemde 50'den fazla caminin yapımında öncülük ettiğini belirten Turan, bu tür konulara ilişkin eleştirilerde daha hassas olunması gerektiğini kaydetti.

''Esentepe Cami için imar barışı başvurusu yapıldı''

CHP İstanbul...