26 / 04 / 2024

Üsküdar Esentepe Camisi'nin yerine yenisi yapılacak!

Üsküdar Esentepe Camisi'nin yerine yenisi yapılacak!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Üsküdar Kirazlıtepe'de riskli olduğu için yıkılan Esentepe Camisi'nin yerine yenisinin yapılacağını açıkladı. Turan ''Can güvenliği söz konusu olduğu için orası yıkıldı. Daha güzelini yapacağız'' şeklinde konuştu.



TBMM Genel Kurulunda, "temel kanun" olarak görüşülen Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünde yer alan maddeler için görüşmeler devam ediyor.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, önergede söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Üsküdar Kirazlıtepe'de bulunan caminin iki ay önce, bölgenin riskli alan olduğundan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ibadete kapatıldığını, halkın can güvenliği için yıkılmasında fayda olduğu kararına varıldığını anlattı.

''Üsküdar'a daha güzel bir cami yapılacak''

Belediyenin de bu konuda üzerine düşeni yaptığını söyleyen Turan, daha güzel bir cami mimarisi projesi hazırlayıp çalışmalara başladığını belirtti. Üsküdar'da, belediyenin son dönemde 50'den fazla caminin yapımında öncülük ettiğini belirten Turan, bu tür konulara ilişkin eleştirilerde daha hassas olunması gerektiğini kaydetti.

''Esentepe Cami için imar barışı başvurusu yapıldı''

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, Esentepe Camisi için imar barışından yararlanmak için müracaat yapıldığını ve bu müracaata ilişkin söz konusu belgenin alındığını kaydetti. Caminin daha önce tadilatının yapıldığını ve riskli bir alanın bulunmadığını söyleyen Tanal, ''Cami niçin yıkıldı? Deniliyor ki Çamlıca'da büyük cami yapılıyor, o yüzden bu camiye ihtiyaç yok. Orada yaşlısı, engellisi var. Camilerin halka yakın olması lazım. Konut alanları içinde olması lazım. Orada cami yıkıldı, gerçeği bu" diye konuştu.

''Riskli olduğu için yıkıldı''

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, son olarak şu ifadeleri kullandı: "O caminin yıkıldığı yere cami yapılacak. 15 yıldan beri benzeri iddiaları çok söylediler ama bunlar hep yalanlandı. Elimde, Diyanet İşleri Başkanlığının 18.7.2018 tarihli yıkım talebi yazısı var. Cami yıkmak ne demek? Bizim tarihimizde bu yok. Can güvenliği söz konusu olduğu için orası yıkıldı. Daha güzelini yapacağız. Bu bizim işimiz."


Geri Dön