26 / 04 / 2024

esenyurt belediyesi konut mağdurları

esenyurt belediyesi konut mağdurları

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı. Mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden vatandaşlar, Esenyurt Belediyes'ne arsanın akıbetini de sordu. 

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı: Mağduriyetlerimiz giderilsin!

Konut mağdurları Esenyurt Belediyesi önünde açıklama yaptı. Mağduriyetlerinin giderilmesini talep eden vatandaşlar, Esenyurt Belediyes'ne arsanın akıbetini de sordu. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi konut arsalarını satışa çıkardı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi mülkiyeti kendilerine ait olan 6 adet konut arsasının satışı için ihale gerçekleştirecek.

Esenyurt konut mağdurları için sunulan teklif reddedildi!

Binlerce konut mağdurunun bulunduğu İstanbul Esenyurt’ta vatandaşların sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla Esenyurt Belediyesi Meclisi’ne getirilen teklif, Cumhur İttifakı’nın oylarıyla ikinci kez kabul edilmedi.

Esenyurt Belediyesi'ne kamulaştırmasız el atma davasında haciz kararı!

Esenyurt Belediyesi'ne Necmi Kadıoğlu döneminde açılan kamulaştırmasız el atma davası sebebiyle haciz geldi. Fakat haciz işlemi avukatların itirazı üzerine belediyedeki işleri aksatacağı nedeniyle durduruldu. 

Esenyurt'ta konut inşası için derenin yatağı değiştirildi!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt’ta bir kişinin yaşamını yitirdiği olay için “Konut olsun diye dere yatağı yönünün değiştirildiği yerler var. Esenyurt’ta çarpık kentleşme nirvanaya ulaşmış'' diye konuştu.

Esenyurt Belediyesi'nin banka hesaplarına haciz mi kondu?

Kamu yararına hizmet sağlayan firmaların borcunu ödemeyen Esenyurt Belediyesi, alacakların icra yoluyla tahsilini engellemek amacıyla gelirlerini hukuksuz bir şekilde oluşturduğu “kamu yararına hesaplara” aktardığı ileri sürüldü...

Konut mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Esenyurt'ta konut satış vaadiyle dolandırılan konut mağdurlarıyla bir araya geldi.

Akif Hamzaçebi, Esenyurt'ta konut mağdurlarıyla bir araya geldi! 

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Esenyurt'ta konut satış vaadiyle dolandırıldığı ileri sürülen vatandaşlarla bir araya geldi...

Esenyurt Belediyesi vakfa tahsis edilen 25 dönümlük arsanın peşine düştü!

Necmi Kadıoğlu'nun belediye başkanlığı yaptığı dönemde kendisininde yönetiminde olduğu bir vakfa 25 bin dönümlük arsa tahsis etmişti. Arsaya üniversite yapılması planlanıyordu. Esenyurt Belediyesi bu arsanın peşine düştü. 

Başakşehir Belediyesi konut imarlı 2 arsayı 425.3 milyon TL'ye satıyor!

Başakşehir Belediyesi, Ziya Gökalp (İkitelli-II) Mahallesi'nde yer alan konut imarlı 2 arsayı ihale ile satıyor. İhale 18 Ekim'de gerçekleşecek..

Çorum Belediyesi konut arsası satıyor!

Mülkiyeti Çorum Belediyesi’ne ait olan Ayarık Mevkiinde bulunan konut imarlı arsa satışa çıkarıldı.

esenyurt belediyesi konut mağdurları Haberi

esenyurt belediyesi konut mağdurları

İstanbul Esenyurt’ta 2015'te tamamlanması planlanan Innnovia4 projesindeki konutların teslimleri hala gerçekleştirilmedi ve 4 bin kişi mağdur oldu. 


 
Haklarını arayan ve mağdur oldularını her fırsatta dile getiren konut mağdurları dün Esenyurt Belediyesi'nin önünde bazı açıklamalarda bulundu. 

Peki konut mağdurları neler söyledi? İşte mağdurların açıklamaları ve talepleri...

Konutla Dolandıran Hak Sahipleri Platformu, belediyenin önünde gerçekleştirdiği açıklamada mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. 

Platform Başkanı Özlem Hanelçi, Esenyurt’ta 30 bin tüketiciye konut firmalarınca maketten konut satışı yapıldığının altını çizerek, "Bu konutlar, mahalle aralarında konut yapan müteahhitlerce değil, markalı konut üreten, televizyonda ve gazetelerde, ünlü sanatçılar, siyasetçiler ve medyatik simaların tanıtım kampanyaları ile tüketicilere pazarlandı" açıklamasında bulundu. 

Evrensel'in aktardığına göre; Innovia 4 projesinden daire alanların, senelerdir evlerini teslim alamadığına vurgu yapan Özlem Hanelçi, "Innovia 4 projesinde...