25 / 04 / 2024

Esenyurt tabutlu eylem

Esenyurt tabutlu eylem

Esenyurt'ta 3200 dairelik siteden 10 yıl önce daire alan vatandaşlar şirket TMSF yönetimine geçince dairelerini teslim alamadılar. Mağdurlar siteye tabutla gelip seslerini duyurmak istedi. 

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

Konut mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Esenyurt'ta konut satış vaadiyle dolandırılan konut mağdurlarıyla bir araya geldi.

Innovia 4 mağdurları 2 Şubat'ta eylem yapacak!

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini Eylül 2018'de durdurmuştu. Projeden ev alan ve mağdur olan vatandaşlar 2 Şubat tarihinde Cevizlibağ'daki Yeşil Holding önünde eylem yapacak.

Esenyurt mağdurlarından eylem!

Esenyurt’ta yer alan bir inşaat projesinden satın aldıkları evlerin inşaatının durdurulmasından dolayı mağdur olduklarını belirten bir grup kişi eylem yaptı. 

Konut mağdurlarından tabutlu eylem!

Esenyurt'ta 3200 dairelik siteden 10 yıl önce daire alan vatandaşlar şirket TMSF yönetimine geçince dairelerini teslim alamadılar. Mağdurlar siteye tabutla gelip seslerini duyurmak istedi. 

Bulut İnşaat mağdurları eylem yaptı!

Esenyurt’taki Bulut İnşaat mağduru yüzlerce vatandaş seslerini duyurmak için eylem yaptı. Yıllardır evlerinin teslim edilmesini bekleyen Bulut İnşaat mağdurları seslerini duyurmak istiyorlar. 

Esenyurt konut mağdurları eylem yaptı!

Esenyurt'ta 2010 yılında mağdur edilen vatandaşlar birleşti ve bugün eylem yaptı. Eylemde engelli kontenjanında ev alan Tuncay K. isimli bir kişi inşaatın en üst katına çıkarak sesini duyurmaya çalıştı.

Esenyurt'ta konut mağdurlarından tabutlu protesto!

Esenyurt’ta bir grup vatandaş, 5 yıl önce konut projesi için kişi başına 70 ila 200 bin lira ödedikleri 2 inşaat firmasını, kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle toprağa tabut gömerek protesto etti.

Saylan İnşaat mağdurlarından tabutlu eylem!

Tac Mahal Prestij, Vera Vizyon ve Tac Mahal projelerinin mağdurları yarın eylem yapacak. Eylem saat 13:00'te Haramidere Carrefour'un altında yer alan arsada gerçekleşecek.

Samsun Towers mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

Ersa İnşaat imzası taşıyan Samsun Towers'ın mağdurları bugün Esenyurt'ta eylem yaptı. Orhan Gencebay'ın oynadığı reklamlarla dikkat çeken Samsun Towers projesinde 1.600 konut bulunuyor.

Bulut İnşaat mağdurlarından mangallı eylem!

Bulut İnşaatın mağdur ettiği vatandaşlar pazar günü eylem yaptı.Mağdurlar Esenyurt'taki Gümüş City inşaat alanında gerçekleştirdikleri eylemde mangal yakılıp piknik yaptı.

Bulut İnşaat mağdurları bugün eylem yapacak!

Bulut İnşaatın mağdur ettiği vatandaşlar bugün eylem yapacak. Esenyurt'taki Gümüş City inşaat alanında gerçekleşecek eyleme katılımın yoğun olması bekleniyor.

Makromtek Esenyurt mağdurları proje inşaatında!

Makromtek Esenyurt mağdurları projenin inşaatına giderek, dairelerin kapılarını taktı. Mağdurlar en son 17 Şubat 2016'da bir araya gelip eylem gerçekleştirmişti.

Esenyurt tabutlu eylem Haberi

Esenyurt tabutlu eylem

İstanbul'da konut mağdurları karlı havaya rağmen soğuk havada tabutlu eylem yaptı. CNN Türk'te yer alan habere göre, Esenyurt'taki devasa sitede tam 3 bin 200 daire bulunuyor. Yüzlerce konut sahibi daha evine oturamadan hayatını kaybetti. Diğer mağdurlar ise temsili olarak cenaze töreni düzenledi.

İstanbul'daki konut mağdurları 10 yıl önce bu siteden daire almışlar, site yöneticileri hakkında soruşturma başlayınca da ortada kalmışlardı. Mağdurlar daha önce de başlattıkları eylemlerle gündeme gelmişti. 

10 yıllık bekleyiş

''10 yıldır dairelerimizi teslim alamıyoruz. Adaleti aradığımız için bu tabutu yaptık'' diyen mağdurlar seslerini duyurmak istedi. 

Oturamadığımız evin vergisini ödüyoruz

Adalet istediklerini söyleyen konut mağdurları, ''Dairesini teslim alamadı ama komşularından helallik almaya geldi. Sıra bize geliyor'' diye konuştu. Sürecin hızlanmasını isteyen mağdurlar, ''Oturamadığımız evin faiziyle vergisini ödüyoruz'' diye isyan etti.

Esenyurt konut mağdurları...