25 / 04 / 2024

eşin çocukları mirastan faydalanabilir mi

eşin çocukları mirastan faydalanabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde evliyken alınan gayrimenkulün eşe ve çocuklara paylaşımının nasıl olacağını kaleme aldı.

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

İkinci eşin miras hakkı nedir?

İkinci eşin miras hakkı nedir? İkinci eşin miras hakkı nelerdir? şeklindeki sorular yanıtlarını arıyor. İşte o yanıtlar!

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Çocuklar mirastan çıkarılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde, çocukların mirastan çıkarılıp çıkarılamayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

İkinci eşler mirastan pay alabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ikinci eşin mirastaki payını yazdı ve "Babamın ikinci kez evlendiği kadın, anneme ait evde bizlerden daha çok hisseye sahip oldu. Buna hakkı var mı?" sorusunu yanıtladı. 

Boşanan eşin mirasta hakkı olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde boşanan eşin mirasçı olup olmayacağını kaleme aldı. 

Muhammed el Fayed'in çocukları arasında miras kavgası!

İngiltere'nin önemli iş insanlarından Milyarder Muhammed el Fayed’in iki çocuğu, miras kavgasına girdi. Ömer el Fayed mahkemelik olduğu ablası Camilla'nın kendisine saldırdığını iddia etti. 

Levent Gökçe İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Levent Gökçe İnşaat Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde 500 bin TL sermaye bedeli  ile Levent Gökçe tarafından kuruldu.

Ev satarken eşin rızası şart mı?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ev satışında eşin rızasının şart olup olmadığını kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Eşin rızası olmadan aile konutu satılabilir mi?

Çanakkale Kalem köşe yazarı Ezgi Engin köşesinde Eşlerin mal varlığını ve aile hukuku sebebiyle getirilen sınırlamaları kaleme aldı. 

Ukaşe Gümüşer kimdir?

İhlas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ukaşe Gümüşer kimdir? Ukaşe Gümüşer daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ukaşe Gümüşe'in biyografisi...

Cezayir’den AB Grup Holding’e inşaat yatırımı için çağrı!

Cezayir Türkiye Büyükelçisi Mourad Adjabi, AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak’a yaptığı ziyarette, Cezayir'e inşaat yatırımları yapılması yönünde çağrıda bulundu.

Güven Güleşçe: İnşaat ve doğalgaz sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerim var!

Fenerbahçe İş Adamları Derneği (FBİAD) Başkanı Güven Güleşçe, derneğe ilişkin ve kendisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güven Güleşçe, makine mühendisi olduğunu ancak inşaat, doğalgaz ve sektörlerinde faaliyet gösteren şirketleri olduğunu söyledi.

eşin çocukları mirastan faydalanabilir mi Haberi

eşin çocukları mirastan faydalanabilir mi

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde evliyken alınan gayrimenkulün eşe ve çocuklara paylaşımının nasıl olacağını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Eşimle evliliğimizden ortak çocuğumuz yok. Eşimin öteki eşinden 2 oğlu var. Ev aldık, kredisini ödüyoruz. Eşimin vefat etmesi halinde benim payım ne olur ya da en az yarısının benim olması için ne yapmalıyım?" sorusunu yöneltti. 

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Okuyucum eşi ile ev satın almış ama evin kim üzerine alındığı belirtilmemiş. Evi aldılar, kredi kullandılar da acaba yarı yarıya tescil ettirmediler mi? En az yarısına sahip olmak istediğine göre demek ki anlaşılan ev kocasının üzerine alınmış. Şayet tahminim doğruysa ve ev kocanın üzerine alındıysa, kocanın önce ölümü durumunda miras payı olarak dörtte bir paya sahip olacak. Dörtte üç...