29 / 03 / 2024

eşkep bağlama

eşkep bağlama

İnşaatta demir nasıl bağlanır? Yanıtı ve diğer detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Deprem bölgesindeki 11 ilde KOSGEB'e destek başvurusu 45 bine ulaştı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu yaptığı açıklamada 6 Şubat tarihindeki depremlerin etkilediği 11 şehirde KOBİ'ler için sunulan desteğe başvurunun 45 bine ulaştığını kaydetti.

Son dakika: 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı hizmete açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 330 yat bağlama kapasitesine sahip Yeni Foça Yat Limanı'nı hizmete açtı.

Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

Milyonlarca emekliyi kapsayan emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenleyecek. Bu noktada geliri düşük olanlar için sosyal sigorta programı oluşturulacak. İşte konuyu ilişkin tüm detaylar...

Emeklilikte yeni düzenleme! Milyonları ilgilendiriyor! Emeklilik yaşı ve aylık bağlama sistemi değişiyor!

2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Kalkınma Planı'nda emekli aylıklarında düşüşe neden olan aylık bağlama oranı ile (ABO) ilgili yeni düzenlemeye yer verildi. 

2023-2024 Üniversite yılı ne zaman başlıyor? İşte açılış tarihleri!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimini güncelleyerek derslerin başlama tarihini açıkladı. Bu güncelleme, YKS tercih yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına hak kazanan öğrencilerin üniversite kayıt işlemlerinin ardından geldi.

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Veliler dikkat: İlkokul, ortaokul ve lisede okula başlama maliyetleri katlandı! 4 yılda yüzde 654,36'lük artış!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, eğitim masraflarında 4 yıldaki artışları açıkladı. Karabıyık, ilkokul düzeyinde okula başlama maliyetlerinin 2019'a göre; 2023'te yüzde 493,8 oranında arttığına dikkat çekti. İşte o rakamlar...

Çocuklu ailelere müjde! E-devlet başvurusunu eksiksiz yapan bu yardımdan faydalanacak! Şartlar peş peşe belli oldu!

Yeni eğitim döneminin başlamasına sayılı günler kala ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için kırtasiye yardımı veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu yardımın başvuru şartları belli oldu. İşte detaylar...

Okula başlama maliyeti yüzde 126 yükseldi! Okul öncesinde 17.234 TL, ilkokulda 28.295 TL, lisede 31 bin TL maliyet! 

2023-2024 yılı okula başlama maliyetlerinde ortalama yüzde 126 oranında artış yaşandı. Açıklanan rakamlara göre, okula başlama maliyeti okul öncesinde 17.234 TL, ilkokulda 28.295 TL, lisede 31 bin TL oldu. İşte o rakamlar...

TCKN ile e-Devlet'ten başvuranın hesabına 1250 TL yatıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara her ay destek ödemesi yapıyor. TCKN ile e-devletten başvuranın hesabına para yatırılıyor.

Gayrimenkul satışında yeni dönem başladı! Randevu e-devletten, satış noterden!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, “Başvurular, e-Devlet sistemindeki Türkiye Noterler Birliğinin “e- randevu/başvuru” uygulamasından alınacak. 500-4000 TL arasında hizmet bedeli verilecek” dedi.

Aile Bakanılığı müjdeyi verdi, 'Aile Destek' ödemesi değil ama TC Kimlik Kartı ile başvuran şimdi 3.336 TL ödeme alacak!

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, işsizlikle mücadele kapsamında başlattığı işe başlama yardımı programıyla vatandaşlara maddi destek sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Öğrencilere bakanlıktan müjde! Yaz kampı ücretsiz olacak hemen e-devletten başvurun! 

Bakanlık, öğrenciler için yaz kampının ücretsiz olacağını duyurdu. Ücretsiz yaz kampına katılmak isteyen öğrencilerin ise e-devletten başvuru yapmaları gerekiyor. Katılmak isteyen öğrencilerin başvuru tarihlerini kaçırmaması önem taşıyor. 

eşkep bağlama Haberi

eşkep bağlama

İnşaatta demir nasıl bağlanır?

İnşaatta bağlama işi, bir yapının çeşitli ögelerini kendi aralarında kenetleme işine deniyor. İnşaatta bağlama kapsamında kirişler, demirler ve ahşaplar birbirine bağlanabiliyor. 


İnşaatta demir, kagir yapılarda ayrılmayı önlemek için kullanılıyor. Demir bağlamaları, yapıya göre değişik şekillerde yapılabiliyor.


Eşkep bağlama

Ahşap tavan kirişlerini pekitmek için, üzerlerine çapraz olarak çivilenen latalara verilen isim olarak karşımıza çıkıyor.


Kılıçlı bağlama

Duvar üzerine uzatılan demir lamaların duvarın dışına çıkan uçlarına birer demir çubuk geçirilerek yapılan bağlamaya deniyor.


Rüzgar bağlaması

Çatılarda rüzgar yükünü karşılamak üzere dikmeler arasına atılan ağaç ya da çelik çaprazlamaya deniyor.


Bağlama çeliği

Hendek ve temel çukurlarında iki yandaki toprağı tutan ya da bir onarım işinde kapı ve pencere ayaklarının yıkılmasını önlemek üzere bunların arasına yatay olarak uzatılan apaç ile yapılan bağlama işine deniyor.


Bağlama çizgisi

Bir çizimde ölçü çizgisini, ilgili...