26 / 04 / 2024

eski boğaz haberleri

eski boğaz haberleri

1932 yılında Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre Selimiye ve Üsküdar sırtlarına dikilen ağaçlar büyümeye başlamış. Boğaz'dan vapurla geçerken Boğaz'ın bazı tepeleri çıplak gözüktüğünden buralara da ağaç dikecekmiş.

Erman Toroğlu'nın boğaz manzaralı villası görenleri kendine hayran bıraktı!

Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu'nun boğaz manzaralı süper lüks evi görenleri kendine hayran bıraktı. 

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

Boğaz’daki yapılara yakın koruma talebi!

İstanbul Boğazı’ndaki deniz kazaları ve yangınlara daha kısa sürede müdahale etmek isteyen Kıyı Emniyeti Müdürlüğü, Beylerbeyi’ndeki eski Deniz Astsubay Hazırlama Okulu olarak kullanılan binayı istedi...

Ahu Yağtu Etiler'de Boğaz manzaralı ev arıyor!

Cem Yılmaz'ın eski eşi Ahu Yağtu, şimdilerde Etiler sırtlarında Boğaz manzaralı bir ev arıyor. Güzel oyuncunun baktığı dairelerse cep yakıyor. Yağtu’nun beğendiği dairelerin kiraları 7 bin dolar ila 10 bin dolar arasında değişiyor.

2007 yılında Boğaz'daki yalıların değerini Carlton Oteli belirleyecek!

2007 yılında TMSF tarafından satışa çıkarılan Yeniköy'deki eski Carlton Oteli arazisinin satışı Boğaz'daki yalıların değerini artıracakmış. Satılacak olan 6 bin 670 metrekarelik arsa milyon dolarlık yalıları da etkileyecekmiş.

Turgay Demirel'in Boğaz'a nazır villasına haciz geldi!

Artvin'deki bir HES projesinin hisselerini 900 bin dolara alan, ancak borcunun yarısını ödemeyen eski Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in Boğaz'a nazır villasına haciz geldi..

1981 yılında İkinci Boğaz Köprüsü'ne yurtdışındaki işçilerimiz ortak edilecekmiş!

1981 yılında İkinci Boğaz Köprüsü'ne yurtdışında çalışan işçiler döviz karşılığı ortak edilecekmiş. Kamulaştırılan arazilerin eski sahiplerine de yatırımlara katılma fırsatı verilecekmiş ve senetlerle ortaklık sağlanacakmış.

1946 yılında Boğaz'da sahile bitişik yalı bırakılmayacakmış!

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, eski yalılara ait rıhtımlar yola çevrilecekmiş. İmar planına göre büyük ana yollar sahilden geçecekmiş ve Boğaz'da sahile bitişik yalı bırakılmayacakmış.

Boğaz'a 10 yeni otel inşa edilecek!

Boğaziçi otel yatırımlarının ilgi odağı haline geldi. Bölgedeki eski fabrika binaları, Arena arazisi gibi kalan son arsalar ile yalılar, bir bir otele dönüştürülüyor. Boğaz'a 10 yeni otel geliyor...

İstanbul Boğaz'ına 1,5 milyar dolarlık 10 yeni otel projesi geliyor!

İstanbul Boğazı bölgesindeki eski fabrika binaları, Arena arazisi gibi kalan son arsalar ile yalılar, otele dönüştürülüyor. Otelleri Aydın Doğan'dan Ali Ağaoğlu'na, Nef İnşaat'tan Ferko înşaat'a kadar çeşitli yatırımcılar yapacak..

Oğuz Yazıcı Boğaz Köprüsü’ne seyir terası kurulması için patent aldı!

TİM’in eski başkanı Oğuz Satıcı, Boğaz Köprüsü’nün altına seyir terası kurulması için patent aldı. Projeye göre teras, köprünün iki ayağı arasında 20 dakikada bir tur atacak.

Kesme Boğazı'nda yapımı planlanan HES projesine bakanlıktan onay çıktı!

Halkla toplantı yapılacak Kemer'de Beydağları Milli Parkı ve Güney Antalya turizm alanı içinde Kesme Boğazı deresi üzerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı HES yapımı için onay verdi...

Boğaz'daki yalılara yabancı yatırımcılar yoğun ilgi gösteriyor!

Azerbaycan ve Avrupa'dan İstanbul'a gelen yabancılar, Boğaz'daki yalılara yoğun ilgi gösteriyorlar...

eski boğaz haberleri Haberi

eski boğaz haberleri

Ağaç dikilecek

Bu sene boğaz baştan başa teşcir edilecek


Belediye bu yaz bir ağaç dikme faaliyetine başlayacaktır. Üsküdar ve Selimiye sırtlarında dikilen ağaçlar büyümeğe başlamıştır.

Belediye bu sene bütün Boğaziçi'ni teşcir etmek niyetindedir. Bilhassa vapurla geçilirken görünen boğazın bazı çıplak tepelerine fazla miktarda ağaç dikilecektir.

Evvela Anadolu Sahili'nin teşcirine başlanacak, sonra Rumeli sahiline geçilecektir. Boğazlarda başka bir çok yerlerde de ağaçlar dikilecektir.


Akşam Gazetesi 2 Nisan 1932


Abdullah Kutalmış...