29 / 03 / 2024

Eski eş mirasçı olur mu

Eski eş mirasçı olur mu

Takvim Gazetesi köşe yazarı olan Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Eşimle boşanma aşamasındayım. Ailemden kalan bir dairem var, bundan hak talep edebilir mi?'' sorusuna cevap verdi. 

Kardeşten kardeşe miras kalır mı?

Miras, bir kişinin vefatından sonra geride bıraktığı mal varlığı, haklar ve borçların yasal mirasçılarına devri sürecidir. Kardeşten kardeşe miras kalır mı? Bekar kardeşin mirası kime kalır? Bekar ve çocuksuz olan kişinin mirası kime kalır? Bekar ve çocuklu kişinin mirası kime kalır? İşte yanıtı...

Şeyma Subaşı 'özel' kanalına zam yaptı! 66.99 lira olan ücret bakın kaç TL oldu?

Acun Ilıcalı'nın eski eşi Şeyma Subaşı ilk önce 66.99 lira olarak açıkladığı Instagram abonelik ücretine zam yaptı. Bakın Subaşı'nın talep ettiği yeni ücret ne kadar, kaç TL oldu?

Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?

Kardeşler arasındaki miras durumu çoğu zaman sorun teşkil etmektedir. Peki “Kardeşler arasında miras nasıl bölünür? Kardeşten kardeşe miras nasıl kalır?” İşte detaylar!

Voyage Bodrum 10 yıllığına kiraya veriliyor! Bodrum Belediyesi duyurdu! 

Bodrum Belediye Başkanlığı, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Eskiçeşme Mahallesi'nde yer alan 5 yıldızlı Voyage Bodrum'u 10 sene süreyle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Evinizi yenilemenin tam zamanı….

Evdeki eski eşyaları ne zaman değiştirsem diye düşünenlere müjde…. Artık tam zamanı. Kışa rahat girmek isteyenler için Madame COCO'dan birçok öneri var.

Bodrum'un en gözde otellerinden Voyage Bodrum 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Muğla İli Bodrum Belediye Başkanlığı, Eskiçeşme Mahallesi'nde yer alan Voyage Bodrum'u 10 yıllığına kiraya verecek. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Hotel Room Bodrum icradan satılıyor! Yatırımcılar dikkat!

T.C. Bodrum 2. İcra Dairesi, Muğla ili, Bodrum ilçesi, Gümbet Mevkii, Eskiçeşme Mahallesi, 963 ada 1 parselde yer alan Hotel Room Bodrum'u icradan satıyor...

Jade Mücella Elles ve Kerem Göğüş gayrimenkul dolandırıcılığı suçundan beraat etti!

Wilma Elles ile eski eşi Arif Kerem Göğüş'ün dolandırıcılık davasında mahkeme beraatleri yönünde kararı aldı. 

Gökhan Çıra Sapanca'da 8 milyon TL'ye arsa aldı!

Selin Ciğerci'nin eski eşi Gökhan Çıra Sapanca'da bungalov evler için cüzdanının kesesini açtı. Çıra'nın 20 milyon Türk Lirası değerinde bir bungalov hotel tesisi yaptıracağı iddia edildi.

Songül Karlı'nın gayrimenkul davasında son durum!

Ünlü şarkıcı Songül Karlı'yı 8-10 dönümlük arsa satışında dolandırdığı iddiasıyla eski eşi ve 2 sanık hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından dava açıldı.

Eşlerden birinin vefatında hayatta kalan eş mirasçı mıdır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde eşlerden birinin vefatından sonra hayatta kalan eş mirasçılarının haklarını kaleme aldı.

Kocaeli'de konut dolandırıcılığı için 134 yıl hapis istemi!

Kocaeli Başiskele'de konut sahibi yapma vaadiyle para aldıkları 11 kişiyi evlerini teslim etmeyerek dolandırdıkları ileri sürülerek tutuksuz yargılanan inşaat firması sahibi Arif Mutlu ile eski eşi ve sevgilisi için, toplam 134 yıl 2 ay hapis ve 391 bin 496 lira para cezası verildi.

Metin Şentürk villası için eski eşine dava açıyor!

Sanatçı Metin Şentürk eski eşi Fulya Kalkavan ile mal paylaşımı davası için yeniden dava açacak. Sarıyer'deki havuzlu villasını evlenmeden önce aldığını söyleyen Şentürk villasının yeniden mal paylaşımı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Eski eş mirasçı olur mu Haberi

Eski eş mirasçı olur mu

Takvim Gazetesi köşe yazarı olan Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Eşimle boşanma aşamasındayım. Benden yüksek nafaka istiyor. Ayrıca ailemden kalan bir dairem var, bundan hak talep edebilir mi? Ne yapabilirim?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Eşimle boşanma aşamasındayım. Benden yüksek nafaka istiyor. Ayrıca ailemden kalan bir dairem var, bundan hak talep edebilir mi? Ne yapabilirim?

Eşinizin sizden isteyeceği nafaka yoksulluk nafakasıdır. Yoksulluk nafakası yoksulluğa düşecek eş için verilen ve boşanma davası kesinleştikten sonra işlemeye başlayacak olan nafakadır. Eşinizin nafaka alabilmesi için ağır kusurlu olmaması, boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek olması gerekir. Eşinizin çalışıyor olması sizi nafaka ödeme yükümlülüğünden kurtarmayabilir. Hakim nafakaya gerek olup olmadığına, gerekiyorsa da miktarına kendisi karar verir. Yani eşinizin sizden aylık 4 bin lira istiyor olması, hakimin...