19 / 04 / 2024

Eski ipotek nasıl kaldırılır

Eski ipotek nasıl kaldırılır

Posta yazarı Tamer Heper 'Dairemizde 1980 yılından faizsiz ipotek konulmuş görünüyor. O dönemki müteahhitler koymuş. Meblağ ise ‘200.000,00 etl’ olarak yazıyor. Bunu kaldırmak istiyoruz. Şimdiki değeri nedir? Yüksek miktar çıkarsa diye korkuyoruz. Nasıl bir işlem yapılabilir?' sorusunu cevapladı.

Bakan Şimşek, 'düzenlemeler konut arzını artırdı' dedi! 6 ayda konut arzı nasıl artar? Vatandaşlar ne diyor? 

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, X sosyal medya hesabından Bakan Mehmet Şimşek'in konut arzı açıklamasını işaret etti ve "6 ayda konut arzı nasıl artar, bana birisi anlatsın..." dedi. İşte Şenol Babuşçu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Fek yazısı nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

Fek yazısı, önemli bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi ve konut ipotek terimlerinden olan fek yazısının ne olduğunu bilmekte fayda var. Ev kredisi ve ipotekle ilgili olan bu kavramın ne olduğu merak edilir. Peki fek yazısı nedir, nereden, kaç günde ve nasıl alınır?

İpotek nedir? İpotek nasıl yapılır?

Banka ya da farklı alacaklı taraflar, alışveriş konusunda satılan ürünleri garanti altına almak için ipotek yöntemine başvururlar. Sıklıkla duyulan bir kavram olan ipotek, önemli bir işlemdir. Peki ipotek nedir, nasıl yapılır ve kaldırılır? İşte ipotek ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Tapu sorgulama! Ölen kişinin eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu kaydı sorgulaması, miras paylaşımı konusunda bilinen işlemlerden biridir. Peki ölen kişinin kayıtlarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar!

Ev alırken tapu ipotek sorgulama nasıl yapılır?

İpotek, bir borcun ödemesini garanti altına almak için taşınmazın teminat gösterilmesidir. Peki, ev alırken ipotek sorgulama nasıl yapılır? Tapuda ipotek nasıl öğrenilir? İşte detaylar…

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

Eski tapu kayıtları nasıl bulunur?

Tapu işlemleri sırasında eski bir tapuya ulaşılmak gerekebilir. Bu durumda vatandaşlar eski tapu kayıtları nasıl bulunur? sorusu yanıtlanmayı bekleyen sorulardandır.

Tapu hangi hallerde bozulur? Eski tapu nasıl bulunur?

Tapu işi olan vatandaşlar, Tapu hangi hallerde bozulur? Eski tapu nasıl bulunur? Sorularını sıkça sormaktadır. İşte merak edilen detaylar!

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır?

İpotek fekki nedir? Fek yazısı nasıl alınır? Sorusu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte İpotek fekkine dair detaylar!

Tapuda ipotek olup olmadığı nasıl öğrenilir?

Gayrimenkul üzerinde tapu ipotek sorgulama işlemleri pek çok farklı durumda gerçekleştirilebiliyor. Peki, tapu üzerinde ipotek olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte tüm detaylar...

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Eski ipotek nasıl kaldırılır Haberi

Eski ipotek nasıl kaldırılır

Posta yazarı Tamer Heper 'Dairemizde 1980 yılından faizsiz ipotek konulmuş görünüyor. O dönemki müteahhitler koymuş. Meblağ ise ‘200.000,00 etl’ olarak yazıyor. Bunu kaldırmak istiyoruz. Şimdiki değeri nedir? Yüksek miktar çıkarsa diye korkuyoruz. Nasıl bir işlem yapılabilir?' sorusunu yanıtladı.

Dairemizde 1980 yılından faizsiz ipotek konulmuş görünüyor. O dönemki müteahhitler koymuş. Meblağ ise ‘200.000,00 etl’ olarak yazıyor. Bunu kaldırmak istiyoruz. Şimdiki değeri nedir? Yüksek miktar çıkarsa diye korkuyoruz. Nasıl bir işlem yapılabilir? l S.E.

***

Önce genel bir bilgi vereyim. Bir gayrimenkulde eskiden kalma ipotek var ise bu ipotek kendiliğinden kalkmaz, hukuki işlem yapmak gerekir. Bunun için ya ipoteğin kaldırılması talepli icra başvurusu yapmak ya da bu taleple mahkemeye başvurmak gerekir.

Bu başvurularda ipoteğin başvuru tarihindeki değeri hesaplanır, bu para başvuru mahalline depo edilir....