25 / 04 / 2024

eski istanbul gecekonduları

eski istanbul gecekonduları

1949 yılında Taksim'de dahi gecekondu ev inşa edilmiş. İstanbul'da yüzlerce gecekondu yıkılırken, Taksim'de inşa edilen gecekonduyu yıkmamışlar ve bu durum hayretle karşılanmış. Haberde yapılan gecekondunun fotoğrafı da yer almakta...

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üç depremde de yıkılmayan binayı inceledi ve binalarda kullanılan yöntemi İstanbul'da da hayata geçirileceğini söyledi. Depremde hayat kurtaran yöntem İstanbul'a geliyor! Eski binalar artık yıkılmayacak!

Borsa İstanbul'un eski genel müdüründen şok iddialar

Borsa İstanbul'un eski genel müdürlerinden Tuncay Dinç şok bir iddia da bulundu. Dinç'e göre dolardaki 20 Aralık operasyonunun ardındaki ekip borsaya da operasyon çekti. Dinç, Bakan Nureddin Nebati  hakkında da şok bir iddia ortaya attı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Eski milletvekillerinden Kanal İstanbul bildirisi!

Montrö Sözleşmesi'yle ilgili bir bildiri yayımlayan 103 emekli amiralden 14'ü hakkında gözaltı kararı çıkmasının yankıları devam ederken bir bildiri de eski milletvekillerinden geldi.

İstanbul’da eski binalar tek tek yenileniyor!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında İstanbul'da eski binaların değerlemesi konusunda yoğunluk yaşanıyor.

İstanbul'da ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayının Karaköy'deki evi!

İstanbul Karaköy'deki ofisinin önünde ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in evi ilk defa fotoğraflandı...

İstanbul'da eski fabrika arazilerinde lüks projeler yükseliyor!

İstanbul’da eski fabrikaların arazileri birçok yeni projeye ev sahipliği yapıyor. Zeytinburnu-Ataköy sahil hattı bu konuda başı çekiyor. Boğaziçi’ne alternatif olarak gösterilen bölgede metrekare fiyatları 30 bin TL'ye ulaştı...

ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nun eski binasının çatısına bahçe yapıldı!

Tescilli kültür varlığı ve birinci derece tarihi eser olan Tepebaşı’ndaki ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nun eski binasının çatısındaki havuz kaldırıldı, yerine bahçe yapıldı

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nun eski binasının ek yapılaşma izni var mıydı?

Tescilli kültür varlığı ve birinci derece tarihi eser olan ABD İstanbul Başkonsolosluğu'nun eski binasının çatısına havuz yapıp, bahçesine otel binası kondu.

1979 yılında İstanbul'un eski mahalleleri korunacakmış!

1979 yılında İstanbul'un yok olmaya başlayan eski mahalleleri korunacakmış. Belediye tarafından kurulan Turizm Master Plan Bürosu, İstanbul'un tarihi surlarını ve eski mahallelerini korumaya yönelik çalışmalar yürütecekmiş.

eski istanbul gecekonduları Haberi

eski istanbul gecekonduları




Taksim'de gecekondu!


  Yukarıda resmini gördüğünüz gecekondu nerede kurulmuştur, biliyor musunuz? Taksim'de.

  Şehrin muhtelif mıntıkalarında binlerce yoksul aileyi barındıran gecekondular zaman zaman yıktırılırken Taksim'de Talimhane'de günde yüzlerce otomobilin geçtiği Abdülhak Hamit Caddesi'nde, kitabına uydurularak bir gecekondu inşa edilmesi bütün Talimhaneliler tarafından hayretle karşılanmış. Şimdi bu gecekondunun yanındaki sahada da hafriyat başlamış ve bir benzin deposu inşası için hazırlıklara girişilmiştir. Depo bittikten sonra bu gecekondunun da satış bürosu olarak kullanılacağı söylenmektedir. 

  Hafriyata nezaret eden bir zat hadiseyi tespit eden muharririmize bu mesele ile boşuna uğraşılmamasını tavsiye ettikten sonra şöyle demiştir:

 - Buraya biz bir otomobil servis istasyonu kuracağız. İnşaat için izin...