25 / 04 / 2024

eski taksim parkı

eski taksim parkı

1934 yılında Taksim Belediye Parkı beş yıllığına kiraya verilecekmiş. Bugün Gezi Parkı olarak bildiğimiz park o yıllarda gezi parkıymış ve belediye tarafından işletiliyormuş. Belediye, Taksim Parkı'nı beş yıllığına kiraya verecekmiş.

1932 yılında Taksim Bahçesi'ne bir milyon lira harcanmış!

1 Mart 1932 tarihli Akşam Gazetesi'nin haberine göre Taksim Bahçesi'ne yapılacak lunapark için bir milyon lira harcanacakmış. Taksim Bahçesi'ne Lunaparkı yapacak Macar şirketi projesini hazırlayıp belediyeye verecekmiş.

1932 yılında Taksim Parkı lunapark yapılacakmış!

10 Şubat 1932 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre bir grup belediyeye başvurarak Taksim'den Dolmabahçe'ye kadar uzanan bostanların istimlak edilerek Taksim Parkı'na lunapark yapılmasını istemiş.

Eskişehir Green Park'ta hemen teslim konutlar!

Green Park projesinde yer alan konutların teslimleri hemen yapılıyor. Eskişehir Green Park'ta 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon olacak şekilde toplam 72 konut bulunuyor.

Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği iddiası mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği vakıf meclis gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taksim Gezi Parkı ne olacak?

Taksim Gezi Parkı’nın İBB'nin elinden alan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Gezi Parkı için yeni projeler hayata geçireceği iddia edildi.

Kars Rotary Parkı sağlık merkezine dönüşüyor!

Kars'ın Yusufpaşa Mahallesi'nde yer alan ve eski Rotary Parkı olarak bilinen alanın sağlık merkezine dönüştürülmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Ekrem İmamoğlu: Taksim Meydanı dönüşecek, Gezi Parkı korunacak!

Millet İttifakı'nın CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı için yeni bir proje hayata geçireceklerini, Gezi Parkı'nı ise korumaya alacaklarını söyledi.

Tekinalp Holding'ten eski TIR parkına AVM!

Mahmutbey-Bahçeşehir yolundaki eski TIR parkına Tekinalp Holding tarafından outlet alışveriş merkezi yapılıyor. 65 bin metrekarelik alana sahip AVM’nin Mart 2019’da açılması planlanıyor.

Park Dedeman Eskişehir Eylül'de açılacak!

Dedeman Otelleri, Park Dedeman hizmet anlayışını Eskişehir'e taşıyor. Park Dedeman Eskişehir Eylül'de açılacak...

Eskişehir Odunpazarı'nda 12 bin metrelik Spor Parkı açıldı!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Gökmeydan Mahallesi’ne açtığı Spor Kampüsünün ardından şimdi de Yenikent Mahallesinde Spor Parkı açtı. Açılışı yapılan parkta Eskişehirli Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Turgay Topsakaloğlu’nun adı yaşatılacak.

Mamak'taki eski çöplük alanı 'park' olacak!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan, Mamak'taki eski çöplük alanına EGO Garajı yapılması kararına vatandaş itiraz etti. Açılan dava ve toplanan 5 bin 700 imzanın ardından alanın, 'bölge parkı ve spor alanı' olarak ayrılması kararlaştırıldı

Eskişehir Basın Parkı hizmete açıldı!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ,Basın Parkı'nda peyzaj düzenleme çalışması kapsamında parkı yeni ve modern bir görünüme kavuşturmak için başlattığı çalışmalarını tamamladı.

Nurol Park, Ramazan Panayırı ile eski Ramazanları yaşatacak!

İstanbul’da seçkin projelere imzasını atan Nurol GYO, İstanbul’un yeni çekim merkezi Basın Ekspres’te hayata geçirdiği Nurol Park projesinde başlattığı Ramazan Panayırı ile eski Ramazanların tadını yaşattı.

Taksim Topçu Kışlası alanındaki planlanan yenilikler neden hayata geçirilmedi?

Son bir kaç yıldır tartışma konusu olan Taksim Kışlası veya bilinen eski adıyla Halil Paşa Topçu Kışlası, 1780 - 1940 yılları arasında İstanbul Taksim Meydanı'nda günümüzde Taksim Gezi Parkı'nın durduğu yerde bulunan tarihi bir yapıydı.

Eskişehir Batıkent'e 12 bin metrekarelik park!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Batıkent’e 12 bin metrekarelik yeni bir park kazandırıyor. Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu Caddesi üzerinde yapımına başlanan parkta alan düzenlemesi ve ağaç dikimi tamamlandı.

eski taksim parkı Haberi

eski taksim parkı

Taksim Belediye Bahçesi pazarlıkla kiraya verilecektir


Taksim Belediye Bahçesi ihale tarihinden 938 senesi 31 Kanunuevvel akşamına kadar devam edecek beş seneye yakın bir müddet ve şartnamedeki 11'inci maddede yazılı 12 bin lira verilmesi kaydı kaldırılmak şartıyla pazarlıkla kiraya verilecektir. Talip olanlar şeraiti anlamak üzere Levazım Müdürlüğü'ne, pazarlığa girmek için de teklif edilecek bedeli icarı senevinin yüzde yedi buçuğu nisbetinde teminat akçesi makbuz veya mektubu ile 30/5/934 Çarşamba günü saat on beşe kadar Daimi Encümene müracaat etmelidirler.                                                                                        ...