27 / 04 / 2024

Kartal Soğanlık'taki park alanı imara açıldı!

Kartal Soğanlık'taki park alanı imara açıldı!

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş zamanında veto edilen imar dosyalarından Kartal Soğanlık'taki bir parkı imara açan plan değişikliğini İBB Meclisi üçüncü kez onayladı.



Hürriyet Gazetesi'nden Fatma Aksu'nun haberine göre; Kadir Topbaş veto ettiği 5 imar dosyası yeniden İBB Meclisi’ne getirilip oy çokluğuyla kabul edildikten 2 gün sonra istifa etmişti. 

 
21 Haziran 2017 tarihli kararıyla İBB Meclisi Kartal’da, şahıs mülkiyetinde olan 2 bin 414 metrekarelik bir parselin, “Park Alanı” fonksiyonunu iptal edip, konut ve ticaret alanına almıştı. 
 

CHP'nin itiraz dilekçesinde, plan değişikliği kararın iptal edilip, kamu yararı taşıyan park alanına geri getirilmesi gerektiği söylendi. 


Söz konusu itirazlar bu ay İBB Meclisi'nde konuşuldu. İmar ve Bayındırlık Komisyonu konuyu değerlendirerek, söz konusu parselin, “Satın alındığı tarihte konut alanında kaldığı görüldüğü” gerekçesiyle, Planlama Müdürlüğü tarafından bu doğrultuda yapılan planı uygun görüp, bir kez daha karara bağladı.
  


CHP’DEN İTİRAZ

CHP’li Meclis Üyeleri Hakkı Sağlam ve Özgür Aydın, itiraz süresi içinde, dava açma hakları saklı kalmak kaydıyla yaptıkları itirazda, gerekçe olarak, olumsuz kurum görüşlerine dikkat çekmişti. Söz konusu raporda, teklif plan değişikliğine yönelik Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nün ve Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü’nün olumsuz görüşü bulunuyordu.


Geri Dön