26 / 04 / 2024

Eski Ulaştırım Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım

Eski Ulaştırım Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım

Dünya ülkelerinin krizle boğuştuğu dönemlerde bile Türkiye yatırımda frene basmadı. Mega projeler birbiri ardına tamamlanarak hizmete açıldı. Bunlar yapılırken sosyal devlet politikaları unutulmadı. Ekonomide 'yerli devrim' için çalışmalar hızlandırıldı.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt '18 bin 834 bağımsız birime ulaştık' dedi, bakın vatandaş ne yanıt verdi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı paylaşımda 18 bin 834 bağımsız birime ulaştıklarını söyledi. Söz konusu paylaşıma vatandaşlardan yanıt gecikmedi. İşte Ali Kurt'un o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

2024 Yılı Yatırım Programı'nda aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin: Hangi projeye kaç TL ödenek verilecek?

2024 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, ulaştırma ve haberleşme sektörü için yapılacak yatırımlar tek tek açıklandı. Peki hangi projeye kaç TL ödenek verilecek? İşte o projeler ve detaylar...

AFAD duyurdu: 69 Milyar liralık yardım parası afetzedelere ulaştırıldı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bağış hesabında toplanan paranın 69 milyar 208 milyon 606 bin 792 TL'sinin afetzedelere ulaştırıldığını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımlara ilişin  ''Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor'' açıklamasını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2053 yılına kadar 168 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaştırma altyapısına 2053 yılına kadar yaklaşık 168 milyar dolarlık yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Elektrikli otomobilden sonra yüzde 100 elektrikli tırımız da oldu!

Otomotiv sektöründe yerli elektrikli otomobilden sonra elektrikli tırımız da oldu. Sarp Intermodal tarafından yatırımı gerçekleştirilen yüzde 100 elektrikli çekici (TIR) hızlı şarj ile iki saat içerisinde tam şarj oluyor ve 300 kilometrenin üzerinde yol katediyor.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Sert buğday 8,5 TL’ye mercimek 14,5 TL’ye mısır ise 5,65’TL ulaştı! İşte 14 Ocak 2023 fiyat listesi…

Yeni yılla birlikte buğday, mercimek ve mısır fiyatlarında da hareketlilik var. sert buğday 8,5 TL’ye mercimek 14,5 TL’ye mısır ise 5,65’TL ulaştı. İşte 14 Ocak 2023 fiyat listesi…

2022'de ulaştırma projelerine ne kadar yatırım yapılacak?

Ulaştırma ve haberleşme sektöründe 2022 yılı için ayrılan bütçe miktarları belli oldu. 2022 yılı kapsamında 49,8 milyar TL'lik kamu yatırımı yapılması planlanıyor.

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Eski Ulaştırım Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Haberi

Eski Ulaştırım Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım

15 milyon kişi ilk kez uçakla tanıştı  


Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım: 6 bin kilometre olan bölünmüş yolu 18 bin kilometreye, birbirine bölünmüş yollarla bağlı olan il sayısını 6'dan 75'e çıkardık. Daha önce 8 milyon vatandaşımız uçakla seyahat ederken, geçen yıl 86 milyon. 15 milyon vatandaşımız ilk defa uçakla tanıştı. Kanal İstanbul çalışmaları sürüyor, Ankara-İstabul YHT hizmete girdi.


En büyük başarı mali disiplin 


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: En önemli başarılarımızın başında mali disiplin geliyor. Mali disiplin sayesinde memleketi borç ve faiz yükünden kurtardık. ? Eskiden faize ve savunma harcamalarına giden kaynaklar eğitime, sağlığa, sosyal harcamalara ve yatırıma yönlendirildi. Kayıt dışı istihdam 2002'de yüzde 52,1 iken bu yılın şubat ayında yüzde 31,7'ye düştü. ? 2007 yılında 6,6 milyar lira...