19 / 04 / 2024

Eskişehir Kızılyer imar planı

Eskişehir Kızılyer imar planı

Eskişehir Kızılyer’de uzun yıllar devam eden imar mağduriyeti, Kazım Kurt öncülüğündeki Odunpazarı Belediyesi’nin çalışmaları ile sona erdi.

Eskişehir’in imar sorunları mercek altında! 1.500 adet sosyal konut projesi yapılacak!

Eskişehir’de hayata geçirmeyi planladığı çalışmalar hakkında açıklama yapan ve bilgi veren CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, şehirdeki imar sorunun çözmekte kararlı olduklarını özellikte belirtti. 

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık otel!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek.

TOKİ Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi! 142 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi. Söz konusu projeyle Medrese Mahallesi'ne 142 yeni konut geliyor...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ticaret imarlı üç arsa satacak!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ticaret alanı imarlı üç arsa satacak. Söz konusu satış ihalesi 12 Nisan 2023 tarihinde yapılacak.

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman'da kira desteği başvuruları!

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman illerinde gelir kaybı desteği ve kira desteğine başvuranlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir'de Kızılay kirasını ödeyemeyen esnafı icraya verdi!

Kızılay, Eskişehir'de kiracısı olan esnafa icra gönderdi. Kovid-19 sslgını sebebiyle iflasın eşiğine gelen kebapçı Ömer Kaya'ya kirasını ödeyemediği için icra yolladı. Kaya, "Saat 15.00'e kadar bir çay satıp, 1 TL kazandım. İntihar edeceğim" dedi.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Eskişehir Büyükşehir'den 23 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Satınalma Dairesi Başkanlığı, Merkez Işıklar Mahallesi'nde bulunan gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazın satış bedeli 23 milyon 50 bin TL olarak belirlendi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi konuk evini sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, konuk evini de sağlık çalışanlarına tahsis etti.

Eskişehir Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hicri Sezen Bulvarı’nda kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binaları yıkıyor.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 35 eski yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde yer alan Kızılkoyun Mağaralarını gün yüzüne çıkarmak için bölgede bulunan 35 eski yapıyı yıkıyor.

Eskişehir'de 9.2 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve arsası!

Eskişehir 6. İcra Dairesi, Odunpazarı İlçesi Yassıhöyük Mahallesi'nde bulunan fabrika ve arsasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 9 milyon 242 bin 840 TL olarak belirlendi.

Eskişehir Kızılyer imar planı Haberi

Eskişehir Kızılyer imar planı

Eskişehir’in en prestijli alanlarından olan Sümer Mahallesi Kızılyer Mevkii'nde bulunan 75 hektarlık alanda uzun yıllardır devam eden imar sorunu çözüme kavuştu. 

Yeniden Haber'de yer alan habere göre; planlama ve imar uygulaması süreci tamamlanan Kızılyerde, hak sahiplerine tapu teslim işlemlerine başlandı. Kızılyer’de sorunun çözülmesiyle Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katılımı ile tapu teslim töreni gerçekleşti. Başkan Kurt, düzenlenen etkinlikte temsili olarak Hacer Kılıç’a adına düzenlenen tapusunu teslim etti. 

“İNSANLARIN EN BÜYÜK HAKLARINDAN BİRİSİNİN MÜLKİYET HAKKIDIR”

Etkinlikte konuşan Odupazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Kızılyerde uzun yıllar çözülemeyen sorunun çözüldüğünü hatırlattı. 2014 yılında belediye başkanı olduktan sonra bu sorunu çözmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Kurt, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nde meclis üyesi sayımızın azlığından dolayı sıkıntılar yaşadık ve onları da aştık” diye konuştu.

İnsanların en büyük haklarından...