16 / 04 / 2024

eskişehir örnek akıllı şehir

eskişehir örnek akıllı şehir

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi, Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi’nden 5 milyon euro hibe alma hakkı kazandı ve Türkiye’de akıllı şehir yaratılması konusunda önemli bir adım atıldı..

Eskişehir Süperkent projesi örnek olacak!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 'Kentsel Dönüşüm' projesi ile 'Süper Kent' projesini anlattı. 'Süper Kent' projesinin örnek olacağı belirtiliyor.

Azim Tuna: Eskişehir Stadı, Timsah Arena'yı örnek alacak!

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ettirilen 45 bin seyirci kapasiteli Timsah Arena Stadyum'unda incelemelerde bulundu.

Eskişehir Avrupa'nın örnek kentleri arasına girmeyi başardı!

Ulaşım ve sanayi altyapısında devrime imza atan Eskişehir, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da örnek kentleri arasına girmeyi başardı.

Eskişehir Ulaşım ve sanayi altyapısında devrime imza atıyor!

Ulaşım ve sanayi altyapısında mini bir devrime imza atan Eskişehir, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da örnek kentleri arasına girmeyi başardı.

Eskişehir'deki apart yatırımları Uşak'a örnek oldu!

Eskişehir'deki apart yatırımlarının başarısı ve kârlılığı diğer illere de örnek oldu. Uşak'ta faaliyet gösteren bir yatırım firması Uşak'a Eskişehir'i örnek göstererek apart yatırımına yöneldiğini açıkladı.

Eskişehir Tepebaşı'na Yaşam Köyü Projesi kuruluyor!

AVRUPA'nın örnek akilli şehri Eskişehir Tepebaşı'nda kuruluyor. Toplamda 60 ay sürecek olan Yaşam Köyü Projesi'nin 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor...

Avrupa’nın örnek akıllı şehri Eskişehir Tepebaşı’na kuruluyor!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi, Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi’nden 5 milyon euro hibe alma hakkı kazandı ve Türkiye’de akıllı şehir yaratılması konusunda önemli bir adım atıldı..

Eskişehir Tepebaşı örnek akıllı şehir olacak!

Paydaşları arasında ÖLÇSAN’ın da yer aldığı Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesi’nden 5 milyon avro hibe alma hakkı kazandı.

Eskişehir, Şehircilik Sempozyumu'nda örnek kent oldu!

Fransa Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Vivapolis sürdürülebilir şehircilik sempozyumuna Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile belediyeden uzman bir ekip katıldı. Sürdürülebilir şehircilik sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi.

Ataşehir Örnek Mahallesi imar planı 14 Ağustos'ta askıdan indiriliyor!

Ataşehir Örnek Mahallesi 404 ada 1 ve 4 (eski 2) parsellerde kayıtlı taşınmazda istikamet hattı ile kamulaştırma hattının uyumlandırılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği imar planı 14 Ağustos 2014'te askıdan indiriliyor...

Eskişehir kentsel dönüşüm projeleri Brüksel’e örnek oldu!

Türkiye’de olduğu kadar başka ülkelere de esin kaynağı olan Eskişehir’in Porsuk Çayı Düzenlemesi Projesi’nin Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel'de uygulanacak olması, Brüksel’de yaşayan Türk vatandaşları tarafından gururla karşılandı.

Eskişehir'in Porsuk Çayı Düzenlemesi Projesi Avrupa'ya örnek oluyor!

Türkiye' de olduğu kadar başka ülkelerde de esin kaynağı olan Eskişehir'in Porsuk Çayı Düzenlemesi Projesi'nin uygulanacak olması Brüksel'de yaşayan Türk vatandaşları tarafından gururla karşılandı.

Drusilya Evleri Eskişehir örnek daire!

Drusilya Evleri Eskişehir örnek daire görüntüleri haberimizin içinde yer alıyor, proje AYD Yapı imzası taşıyor...

eskişehir örnek akıllı şehir Haberi

eskişehir örnek akıllı şehir

Avrupa’nın örnek akıllı şehri Eskişehir Tepebaşı’nda kuruluyor. Toplamda 60 ay sürecek olan Yaşam Köyü Projesi’nin 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor. 24 milyon euroya yakın bir bütçeye sahip olan projede 21,5 milyon euroluk kaynak AB tarafından hibe olarak karşılanıyor. 


Kalkınma Bakanlığı, Akıllı Kent yapılanmasını şöyle tanımlıyor: “Günümüzde kentlerin yasadıkları sorunları çözmeyi ve kentlerde yasayanların hayat kalitesini artırmayı amaçlayan “Akıllı Kent” çözümleri önem kazanmaktadır ve dünyadaki pek çok şehirde hızla uygulamaya geçirilmektedir. Akıllı Kent çözümleri temelde Kent Bilgi Sistemi (KBS) ve Coğrafya Bilgi Sistemi (CBS) gibi kentlerin bilgi teknolojileri altyapı sistemlerine bütünleşmiş ve gerçek-zamanlı bilgiye dayalı karar almayı mümkün kılacak şekilde hayata geçirilmektedir. Akıllı kent çözümleri enerji, su, ulaşım, kentsel hizmetler ve sağlık hizmetleri başlıkları altında incelenir. Bu doğrultuda, Akıllı Kentleri; gelişmiş...