24 / 04 / 2024

Eskişehir OSB Hasanbey Lojistik Merkezi

Eskişehir OSB Hasanbey Lojistik Merkezi

Eskişehir Sanayi Odası ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), Hasanbey Lojistik Merkezi'ne 7 kilometrelik demiryolu ile bağlanmasını içeren protokol imzalandı...

Eskişehir'e 2. KOBİ-OSB geliyor!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, 2. KOBİ-OSB'yi devreye aldıklarını belirtti. Eskişehir'deki yatırımcılarımızdan yoğun ilgi gösterilen OSB için, oldukça fazla başvuru yapıldı.

Eskişehir OSB'de yatırımcıya 1 günde arsa tahsisi!

Son 4 yılda 93 yeni yatırımcıya 1,8 milyon metrekare arsa tahsis ettiklerini vurgulayan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, "Yatırımcılara bir gün içinde 10 bin metrekareden 300 bin metrekareye kadar arsayı, altyapısı hazır bir şekilde hemen teslim ediyoruz" dedi.

Eskişehir OSB arsa tahsisinde rekor kırdı! 

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, son 10 yıl içerisinde OSB arsa tahsisinde rekor kırıldığını dile getirerek 42 yeni yatırımcıya toplam 888 bin metrekarelik yer tahsis edildiğini dile getirdi.

Eskişehir OSB'de 8 ayda 37 yatırımcıya arsa tahsis edildi!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), yılın 8 ayında 37 yatırımcıya 765 bin metrekare arsa tahsis edildi. OSB'ye ait 32 milyon 406 bin metrekare alanda faaliyette bulunan 642 tesiste 45 bin kişi istihdam sağlıyor.

Eskişehir OSB'de 30 yeni yatırımcı için yer tahsis edildi!

EOSB Başkanı Küpeli, Eskişehir OSB'de bu yıl yer tahsis edilen 30 girişimcinin, yatırımlarının hayata geçirilmesiyle 1500 kişi için istihdam yaratacağını kaydetti.

Eskişehir OSB'de yapılması planlanan demiryolları TBMM'de!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinden Hasanbey Lojistik Merkezi ve Bursa Gemlik Limanına yapılması planlanan demiryolları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir OSB ile TCDD'nin demiryolu protokolü TBMM'de!

Eskişehir OSB ile TCDD arasında imzalanan demiryolu yapım protokolünün ve diğer bazı projelerin durumuna ilişkin soru önergesi hazırlandı...

Eskişehir OSB'de fabrika inşaatı çöktü! 1 ölü, 3 yaralı!

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) inşaatı devam eden fabrikanın çatısı çöktü. Olay sonucunda 3 işçi yaralanırken, bir işçide hayatını kaybetti.

Eskişehir OSB yatırımları artırdı!

Türkiye’nin en büyük OSB’lerinden birine sahip olan Eskişehir üretimini her geçen gün daha da artırıyor. ESO Başkanı Özaydemir, havacılık, savunma ve raylı sistemlerle daha da üretken olacaklarını söyledi.

Eskişehir OSB'de icradan 9.6 milyon TL'ye fabrika!

Eskişehir OSB'de bulunan 23.418 metrekare yüzölçümüne sahip alan üzerindeki fabrika, Eskişehir 4. İcra Dairesi tarafından 28 Mayıs 2015 günü saat 10:00 ile 15:10 arası ihale ediliyor.

Eskişehir ile Antalya arası demiryolu hattı geliyor!

Antalya'nın 100 yıllık demiryolu hayali startı verilen Eskişehir- Antalya hattı ile gerçek oluyor. Bölge iş dünyası komşu illerdeki OSB'lerin yüklerinin Antalya Limanı'na ulaştırılması için "Baladız-Keçiborlu" hattının öncelikle bitirilmesini istiyor.

Eskişehir'de lojistik OSB çalışmalarına başlandı!

Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Müdürlüğü geçtiğimiz yıl projelendirdiği 'Lojistik OSB' ile ilgili çalışmalarına başladı. Türkiye'nin lojistik üslerinden biri haline geleceğine dikkat çekildi.

Eskişehir-Antalya Hızlı Tren Projesi’ne start verildi!

Antalya’nın 100 yıllık demiryolu hayali startı verilen Eskişehir- Antalya hattı ile gerçek oluyor. Bölge iş dünyası komşu illerdeki OSB’lerin yüklerinin Antalya Limanı’na ulaştırılması için ‘’Baladız-Keçiborlu’’ hattının öncelikle bitirilmesini istiyor

Eskişehir OSB Hasanbey Lojistik Merkezi Haberi

Eskişehir OSB Hasanbey Lojistik Merkezi

Eskişehir Sanayi Odası ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), Hasanbey Lojistik Merkezi'ne 7 kilometrelik demiryolu ile bağlanmasını içeren protokol imzalandı.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Odunpazarı Kültür Merkezi'nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, 19 Mart'ta Hasanbey Lojistik Merkezi'nin açılış töreninde Eskişehir'e bir vaatlerinin olduğunu hatırlattı.


Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetimi'nin ve Sayın ESO Başkanı Savaş Özaydemir'in talebi üzerine Hasanbey Lojistik Merkezi ile OSB'nin, 7 kilometrelik bir demiryolu bağlantısıyla birbirine bağlamak talebinin olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:


"Konuyla ilgili olarak o gün Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Lütfi Elvan'ın talimatlarıyla TCDD bu konudaki gerekli alt yapı çalışmasını yaptı. Bu işin mevzuat altyapısını yapıp bir protokol hazırlandı. O protokol bugün imzalanıyor. Böylece Eskişehir OSB ile TCDD...