25 / 04 / 2024

Eskişehir OSB yatırımları artırdı!

Eskişehir OSB yatırımları artırdı!

Türkiye’nin en büyük OSB’lerinden birine sahip olan Eskişehir üretimini her geçen gün daha da artırıyor. ESO Başkanı Özaydemir, havacılık, savunma ve raylı sistemlerle daha da üretken olacaklarını söyledi.



Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş M. Özaydemir, Türkiye'nin üretim üslerinden olan Eskişehir'de sanayiciliğin giderek büyüdüğünü ve geliştiğini anlattı. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasının ardından birbirinden farklı sektörlerde firmaların bölgeye yatırım yapmaya başladığını belirten Özaydemir, birçok mamulün sadece Eskişehir'de üretildiğine dikkat çekti. Özaydemir, "Uçak motoru imalatı, dizel lokomotif ile bor ürünleri üretiminde Eskişehir, tüm Türkiye pazarının yüzde 100'ünü elinde bulunduruyor. Ayrıca dünyadaki bor yataklarının yüzde 60'ı da Eskişehir'de. Eskişehir sanayisinde beyaz eşya ana ve yan sanayi de önemli bir paya ve ağırlığa sahip. Türkiye'deki buzdolabı üretiminin yüzde 60'ı ve soğutucu kompresör üretiminin yüzde 95'i yine Eskişehir'deki sanayi tesislerinde gerçekleştiriliyor" dedi.


GELECEĞİN YILDIZ SEKTÖRLERİ

Eskişehir'in gelecekte yıldızı parlayacak sektörleri şimdiden sanayisine dâhil ettiğini vurgulayarak, önümüzdeki 20 yıllık dönemde havacılık ve savunma sanayisi, ileri seramikler sanayisi, makine imalat sanayisi ile raylı sistemler sanayisinin önem kazanacağının altını çizdi. ESO üyelerinin 2015 toplam tahmini cirolarının 8.5 milyar dolar, ihracatları toplamının 2.2 milyar dolar ve toplam çalışan sayısının ise 60 bin 550 kişiye ulaştığına değinen Özaydemir şu rakamlara dikkat çekti: "Eskişehir sanayisinin sektörel bazda dağılımı incelendiğinde, makine imalat sanayisi toplam sanayi içinde firma sayısı yönünden yüzde 23.1 ile ilk sırada yer alırken, yüzde 12.4 ile kimya ve plastik ürünler sanayisi ikinci sırada, yüzde 11,6'şarlık payla gıda sanayisi ve metal eşya sanayi üçüncü sırada yer alıyor."




Sabah


Geri Dön