20 / 04 / 2024

esnaf kira çağrısı

esnaf kira çağrısı

Kovid-19 tedbirleri kapsamında kapatılan ve ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf ve sektör çalışanları Kadıköy’de bir araya geldi. İşletme sahipleri ve çalışanlar, “Tedbirler alınsın, iş yerleri açılsın, yasaklar kaldırılsın” çağrısını yaptı. 

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

İslam Memiş'ten yatırımcılara 'bekle' çağrısı! Yarından sonra buna yatırım yapan kazanacak!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yarından sonra dolar karşısındaki enstrümanlarda yükseliş beklediğini açıklayarak yatırımcılara 'bekleyin' çağırısı yaptı.

Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı çağrısı: Ranta değil, doğayla barışık yaşamaya uygun alanlar seçilmeli!

Antalya Şehir Plancıları Odası yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümünde, benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için acil önlemlerin alınması çağrısı yaptı.

Galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi: Faizler ve vade süreleri revize edilsin!

Taşıt kredisi kullanacaklar yüksek faizlerden şikayet ederken, galericilerden faiz indirimi çağrısı geldi. Gazeteci Cem Küçük, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Almanya’da 'Dar gelirliler için acil sosyal konut yapılsın' çağrısı!

Almanya’da kiracı dernekleri, inşaat sendikaları, sosyal ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir ittifak, düşük gelirliler için acil konut yapılması çağrısı yaptı.

Şehir Plancıları Odası'ndan şehirler için kamusal ve nitelikli planlama çağrısı! 

TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir'de yaşanan taşkınlardan sonra önemli bir açıklamada bulundu ve kamusal ve nitelikli planlama çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Patara'daki 28 milyon 700 bin TL'lik arazi satışı için 'durdurulsun' çağrısı!

Kaş Belediye Meclisi, Patara'daki toplam 43 dönümlük araziden iki parsel için alınan ihale kararı üzerine Kaş Çevre ve Kültür Derneği, ihalelerin iptal edilmesi çağrısında bulundu. 

Zorlu Gökdelen projesinde sular durulmuyor! TMMOB Mimarlar Odası'ndan projesinden vazgeçin çağrısı!

Tartışmaların göbeğinde olan Zorlu projesinde sular durulmuyor. TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, projeden vazgeçin çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Bolat'ın yaptığı indirim çağrısında kartopu etkisi! İş dünyasından destek yağıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat'ın yaptığı "indirim çağrısına" iş dünyasından destek çığ gibi büyüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısı karşılık buldu! Onlar da iğneden ipliğe indirim yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısına destek sürüyor. İTO Başkanı Şekip Avdagiç ve ATO Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerini indirime ve yıl sonuna kadar zam yapmamaya davet etti. Ayrıca, İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere de bütün sektörleri enflasyonla mücadeleye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan indirim çağrısı yapmıştı! O çağrıya bu marketler de cevap verdi! Ayçiçek yağı yüzde 15 düştü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın indirim çağrısına MODOKO ve KARADENİZBİRLİK de katıldı. Buna göre, MODOKO yüzde 20 indirimli satılan mobilya fiyatlarının yılsonuna kadar aynı kalacağını duyurdu. KARADENİZBİRLİK de ayçiçek yağına yüzde 12-15 indirim yaptı.

Konut sektörü temsilcilerinden ‘Faizleri artırmayın’ çağrısı!

Amerika’da Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB), artan konut maliyetleri yüzünden ABD Merkez Bankasına (Fed) faiz artırımlarına son verme çağrısında bulundu.

İndirim çağrısı yanıt buldu! Bir market daha yüzde 50 kampanya yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın zincir marketlerine yönelik yaptığı indirim çağrısı genişliyor. ŞOK Marketler, Happy, BİM ve A101'in ardından Migros da indirim seferberliğine dahil oldu. Şirketten yapılan açıklamaya göre 15 binden fazla üründe yüzde 50'ye varan indirim olacak.

esnaf kira çağrısı Haberi

esnaf kira çağrısı

Kovid-19 tedbirleri kapsamında kapatılan ve ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf ve sektör çalışanları Kadıköy’de bir araya geldi. İşletme sahipleri ve çalışanlar, “Tedbirler alınsın, iş yerleri açılsın, yasaklar kaldırılsın” çağrısını yaptı. 

Sözcü'den Batuhan Serim'in haberine göre; esnaf ve sektör çalışanları açıklamalarda bulundu. 

“İŞ YERLERİ KAPALI AMA KİRA ÖDEMEYE DEVAM EDİYORLAR”

Durumun esnaf açısından da içler acısı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “İş yerleri kapalı ama kira ödemeye devam ediyorlar. Hükümetin verdiği kira desteği 750 TL. İstanbul'da merkezi yerlerdeki kira bedelleri 10 bin TL'den başlıyor. Verilecek olan kira yardımı, kiraların yüzde 10'u bile değil” ifadeleri kullanıldı.  Esnaf ve sektör çalışanları, “Tedbirler alınsın, iş yerleri açılsın, yasaklar kaldırılsın” denildi.

SÖZCÜ'ye açıklamada bulunan Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması Söczüsü Göksu Uyar, şunları kaydetti:

"Bizim talebimiz şu: AVM'ler açık, toplu...