20 / 04 / 2024

esnaf kiralarını devlet ödüyor mu

esnaf kiralarını devlet ödüyor mu

Kovid-19 salgını sürecinde esnafın borçlarının biriktiğine vurgu yapan Eskişehir Lokantacılar Oda Başkanı Bahar Bilen, "Paket servisi haricinde iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafın kira, elektrik, doğalgaz ve çalışanların maaşlarını devlet karşılamalı" dedi.

Artan kiralar esnafı iflasın eşiğine getirdi! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Artan kiralar ve girdi maliyetlerinin yükselmesi'' esnafı iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. 

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Kiraların düşeceği tarih açıklandı!

Airbnb ve benzeri günlük konut kiralama yapan uygulamalara yönelik getirilen yeni kural ve düzenlemelerin 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girmesiyle kısa zamanlı kiraya verilen evlerin normal kiralamaya döneceğine dikkat çeken sektör temsilcileri kiraların düşeceğini söyledi.

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

Kiracılar Dayanışma Platformu'ndan kiralar düşüyor açıklamalarına tepki geldi. Platform sözcüsü, kiraların düşmediğini, asgari ücret zammı için herkesin pusuya yattığını belirtti. 

Kiraların makul seviyede olması için neler yapılabilir? 9 maddede tek tek açıklandı!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, kiraların makul seviyede olması için neler yapılabileceğini 9 maddede tek tek açıkladı. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

Mevduata devlet güvencesi yükseldi! Bankada parası olanlar hemen baksın: 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak!

Resmi Gazete'de yayınlanan düzenlemeye göre, bankalarda bulunan TL cinsinden mevduatın devlet güvencesine tabi tutarı yüzde 38 yükselişle 400 bin TL'den 650 bin TL'ye yükseltildi. İşte ayrıntılar...

Uçuk kiralar konut piyasasını durdurdu!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile konut arzının arttığı ve fiyatların gerilediğini söylemişti. Emlak ve tüketici temsilcileri uçuk kiraların konut piyasasının durdurduğunu söyledi.

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Memurların 1.650 lira alacağı var! Fahiş kiralar tayinleri iptal ettiriyor, memurlar en az 30 bin TL maaş istiyor! 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyükşehirlere atanan memurların konut kiralarının yüksekliğini neden belirterek tayinlerinin iptal edilmesine dair dilekçelerinin çoğunu kabul ettiğini dile getirdi.

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Çiftçilere müjde! Artık sulama ücretlerinin yarısını devlet karşılayacak!

Çiftçileri sevindiren yeni bir haber daha geldi. Devlet tarafından yayınlanan bilgi tüm çiftçilerin yüzünü güldürmeye yetti. Peki çiftçiler için yayınlanan bilgi ne oldu? 

esnaf kiralarını devlet ödüyor mu Haberi

esnaf kiralarını devlet ödüyor mu

Covid-19 salgını sürecinde 3.7 milyon işçinin yararlandığı, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödenen Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) 31 Mart tarihinde sona erdi. Kararın ardından şikayetler birbirini izledi. İşçi ve işveren dünyası, yaşanan sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'den Batuhan Serim, Halil Ataş, Kemal Atlan ve İlker Kılıçaslan'ın haberine göre; Kısa Çalışma Ödeneği’nin (KÇÖ) 31 Mart tarihinde sona erdi. KÇÖ'nün sona ermesinin ardından şikayetler artmaya başladı. . Uygulamanın sona ermesiyle çok sayıda çalışana ücretsiz izin verildi. İşçi ve işveren dünyası devletten destek alamamaktan şikayetçi olurken, KÇÖ’nün en az koronavirüs salgını bitene kadar devam etmesi gerektiğine de dikkat çekiyor.

Kısa Çalışma Ödeneği'nin kaldırılmasının, işverenler için çok bir ciddi maliyet artışı olduğuna dikkat çeken Eskişehir Lokantacılar Oda Başkanı Bahar Bilen, “Kısa Çalışma Ödeneği erken kaldırıldı....