25 / 04 / 2024

Eskişehir Lokantacılar Odası'ndan esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Eskişehir Lokantacılar Odası'ndan esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Kovid-19 salgını sürecinde esnafın borçlarının biriktiğine vurgu yapan Eskişehir Lokantacılar Oda Başkanı Bahar Bilen, "Paket servisi haricinde iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafın kira, elektrik, doğalgaz ve çalışanların maaşlarını devlet karşılamalı" dedi.



Covid-19 salgını sürecinde 3.7 milyon işçinin yararlandığı, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödenen Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) 31 Mart tarihinde sona erdi. Kararın ardından şikayetler birbirini izledi. İşçi ve işveren dünyası, yaşanan sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sözcü'den Batuhan Serim, Halil Ataş, Kemal Atlan ve İlker Kılıçaslan'ın haberine göre; Kısa Çalışma Ödeneği’nin (KÇÖ) 31 Mart tarihinde sona erdi. KÇÖ'nün sona ermesinin ardından şikayetler artmaya başladı. . Uygulamanın sona ermesiyle çok sayıda çalışana ücretsiz izin verildi. İşçi ve işveren dünyası devletten destek alamamaktan şikayetçi olurken, KÇÖ’nün en az koronavirüs salgını bitene kadar devam etmesi gerektiğine de dikkat çekiyor.

Eskişehir Lokantacılar Odası ndan esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Kısa Çalışma Ödeneği'nin kaldırılmasının, işverenler için çok bir ciddi maliyet artışı olduğuna dikkat çeken Eskişehir Lokantacılar Oda Başkanı Bahar Bilen, “Kısa Çalışma Ödeneği erken kaldırıldı. Hem çalışan personel hem de işveren açısından kaygı oluşturdu. İşten çalışanları çıkarma yasakları var. Paket servis haricindeki işletmeler Ramazan dolayısıyla alınan karar gereği kapatıldı. Devlet bu aşamada alacaklarından fedakarlıkta bulunması gerekiyor”  açıklamasında bulundu. 

Esnafın borçlarının biriktiğinin altını çizen Bilen, “İşletmelerini kapatma mecburiyetinde kaldılar. Önümüzdeki 5-6 yıl esnafın kendisini toplaması mümkün görülmüyor. Esnafa faizsiz kredi imkanı sağlanmalı. Alacaklarından fedakarlıkta bulunmalı. Paket servisi haricinde iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafın kira, elektrik, doğalgaz ve çalışanların maaşlarını devlet karşılamalı” diye konuştu. 

Mısır Çarşısı esnafı evlerini tek tek satıyor!

İzmir esnafından kira tepkisi!


Geri Dön