26 / 04 / 2024

esnaf kiraları son durum

esnaf kiraları son durum

Tarım, turizm ve ticaretiyle Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti olan İzmir, Kovid-19 salgını sürecinde zor günler yaşarken birçok sektörde önemli değişiklikler meydana geldi. Çok sayıda dükkan ve iş yeri sahibi kepenk indirdi. Esnaf, kiralardan şikayetçi oldu.

Eskişehir Lokantacılar Odası'ndan esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Kovid-19 salgını sürecinde esnafın borçlarının biriktiğine vurgu yapan Eskişehir Lokantacılar Oda Başkanı Bahar Bilen, "Paket servisi haricinde iş yerini kapatmak zorunda kalan esnafın kira, elektrik, doğalgaz ve çalışanların maaşlarını devlet karşılamalı" dedi.

Asgari ücreti aşan kiralar kaç yılda dengelenir?

Merkez Bankası son raporunda, enflasyonla mücadele kapmasında kira fiyatlarının düşürülmesi için konut arzının artılacağını açıkladı. Bu durumla ilgili somut adımların ne zaman atılacağı henüz kesinleşmezken, asgari ücreti aşan kiraların ne zaman dengeleneceği merakla bekleniyor.

Emekliler yüksek kiralar nedeniyle Antalya’yı terk ediyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen fahiş kiralar emekli vatandaşların da belini büktü. Antalya'da yaşamanın güçleştiğini belirten emekliler fahiş kiralar nedeniyle Antalya'da kaçmaya başladı. 

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Artan kiralar esnafı iflasın eşiğine getirdi! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Artan kiralar ve girdi maliyetlerinin yükselmesi'' esnafı iflasın eşiğine getirdiğini söyledi. 

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Gelirinin yüzde 50'sini kiraya verenlerin 20 yıl içinde ölme ihtimali yüzde 9 daha fazla: Kiralar ömrü kısaltıyor!

Yapılan son bir araştırmaya göre yükselen kiralar strese neden oluyor ve ortalama ömrü kısaltıyor. Gelirlerinin yüzde 50'sini kiraya verenlerin 20 yıl içinde ölme ihtimali, gelirinin yüzde 30'unu kiraya verenlerden yüzde 9 daha fazla. İşte şok eden o rakamlar...

Kiracılara son dakika uyarısı: 6 aylık süre verilmediyse tahliye başlar mı? Aman dikkat!

Son zamanlarda fahiş oranlarda artan kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Ev sahipleri, çeşitli sebeplerle mevcut kiracılarını tahliye etmek isterken, kiracılar evden çıkmamak için çözüm yolu arıyor. Peki tahliyede hangi detaylar önemli?

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Çarşı Uşak esnafı tapu kaygısı yaşıyor!

Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çarşı Uşak Projesi'nin lansmanı yapılmıştı. Ancak esnaf ise son dönemde tartışılan yasa sebebiyle tapu kaygısı yaşıyor.

Depremlerden etkilenen Malatya'da 3 bin 700 esnaf konteyner için bekliyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da yaklaşık 3 bin 700 esnaf ticari faaliyetine devam edebilmek amacıyla konteyner bekliyor. İşte şehirde yapılan çalışmalardaki son durum...

Konutta son 5 yıl bilançosu: Kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı!

Türkiye'de son günlerde oldukça gündem olan konut ve kira fiyatlarının 5 yıllık serüveni dikkat çekti. Söz konusu dönemde kiralar 9, satılık evler 8 kat arttı.

Uzun zaman sonra bir ilk: Konutta satış zorlaştı, kiralar düştü!

Türkiye'de konut ve kira fiyatları son iki sende uçuşa geçti. Ancak son dönemde kira fiyatlarında bir ilk yaşandı. Bu kez kiralar için artış değil düşüş haberi geldi.

esnaf kiraları son durum Haberi

esnaf kiraları son durum

Tarım, turizm ve ticaretiyle Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti olan İzmir, Kovid-19 salgını sürecinde zor günler yaşarken birçok sektörde önemli değişiklikler meydana geldi. Çok sayıda dükkan ve iş yeri sahibi kepenk indirdi. 

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; 20 senedir Kemeraltı’nda esnaf olan Zehra Polat koronavirüs salgınıyla birlikte insanların alışveriş kültürlerinde de değişiklikler olduğuna vurgu yapıyor. Polat, “Eskiden tüm İzmir, hatta bölgedeki illerden insanlar Kemeraltına alışverişe gelirlerdi. Şimdi internet var. Pandemiyle beraber artık sipariş alışveriş kültürü oturdu. Artık insanlar kıyafet, ayakkabıdan ziyade marul ve domatesi bile internetten alıyor. Normalleşme oldu ama bizim için artık hiçbir şey normal değil” şeklinde konuştu.

Kovid-19 salgınında yeterli desteği alamadıklarını dile getiren Polat, konuyla ilgili şunları kaydetti: 

“Esnaf borçlarla ayakta duruyor. Kiralarımızı zor ödedik. Bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyoruz....