26 / 04 / 2024

Ömer Günel'den esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Ömer Günel'den esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Sildiğimiz ecrimisil ve kira bedeli 3 milyon 183 bin TL idi. Bununla yetinmedik, esnafımızı rahatlatmak için borçları 5 ay faizsiz erteledik" dedi.



Kiracılarının borçlarını silerek yardım sunan Kuşadası Belediyesi'nden esnafa yapılan yardımlar hız kesmiyor. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; esnaftan 6 aylık katı atık bedelinin alınmamasına, işgaliye bedellerinin de yüzde 50 indirilmesine karar verildi.

Geçtiğimiz sene kiracı olan esnafların 3 milyon 183 bin Türk Lirası tutarındaki kira ve ecrimisil borcunu silen Kuşadası Belediyesi, Haziran ayı olağan meclis toplantısında esnaf desteklerinde yeni bir adım attı. 

Ömer Günel den esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Kararlardan birincisi, Kovid-19 önlemleri kapsamında faaliyetlerine devam edemeyen iş yerlerinden 2021 yılının ilk 6 ayında katı atık bedeli alınmaması olarak açıklandı. Mecliste ayrıca bütün iş yerlerinden alınan işgaliye ücretlerinin de yüzde 50 indirilmesine karar verildi. Diğer taraftan Güzelçamlı’da yer alan gece pazarındaki işgaliye bedellerine yüzde 25 olan enflasyon oranına rağmen yapılan zam yüzde 10 oldu. İşgaliye ücretlerine geçen sene ise zam yapılmamasına karar verildi.

Ömer Günel den esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

1 Haziran itibariyle misafirlerini ağırlayan bütün esnafa hayırlı ve bol kazanç içeren sezonlar dileğinde bulunan Başkan Ömer Günel, “Pandemi bir yılı aşkın süredir devam ediyor ve esnafımız zor durumda. Geçen yıl belediye mülklerinde kira bedelini tamamıyla silen Türkiye’deki tek belediyeyiz. Sildiğimiz ecrimisil ve kira bedeli 3 milyon 183 bin TL idi. Bununla yetinmedik, esnafımızı rahatlatmak için borçları 5 ay faizsiz erteledik. Bununla da kalmayarak her bir kiracımızın kira sözleşmesine üç ay ilave ettik. Bugün aldığımız kararla da işyerlerinin katı atık bedellerinde 2 buçuk milyona yakın, işgaliye bedellerinde ise 1 milyondan fazla bir indirime gittik. Şu ana kadar esnafımızın cebinde bıraktığımız toplam rakam 6 milyon 683 bin TL. Şunu da gururla söylüyorum ki ne bölgemizde ne de ülkemizde kira bedelini silen bir belediye olmadı. Sunduğumuz bu katkı umarım esnafımızı biraz olsun rahatlatır. Tüm meclis üyelerimizle birlikte esnafımıza olabildiğince destek olmak için çalışıyoruz. Bu zor günleri hep birlikte aşacağız” dedi.

Akhisar Belediyesi'nden esnafa kira yardımı!


Geri Dön