19 / 04 / 2024

Ev alan yabancıya vatandaşlık hakkı

Ev alan yabancıya vatandaşlık hakkı

1 milyon dolarlık taşınmaz mülk alımı yapan yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkı verilmesi ile ilgili Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve MAKSEM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan görüşlerini açıkladı.

Ev alan yabancıya vatandaşlık hakkı!

Yabancıya satışa izin veren mütekabiliyet yasasının ardından konut bedeline göre süresiz oturma izni veya vatandaşlık gündeme geldi. Zeybekci, ”Kim T.C yazan tapu alıyorsa, o vatandaşımızdır” dedi.

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Krediyle ev alan depremzedelerin durumu ne olacak?

Konut kredisi ile ev alan ve evi yıkılan ya da ağır hasarlı duruma gelen depremzede ne yapacak? Banka borcunu talep edebilecek mi?

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Türkiye, dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden oldu. İnşaat maliyetlerinin artışı ve yabancı talebine ek olarak faizlerde konut fiyatlarını yükseltiyor. Peki ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar..

Yabancıya konut satışı fiyatları etkiliyor mu?

Yurtdışında yabancılara ilişkin doğrudan konut satışı gerçekleştiren şirketlere devlet desteğini öngören uygulamanın ev fiyatlarını yükselteceği olasılığı sosyal medyada tepkilere neden olurken, sektör temsilcileri  yabancıya kiralama yoluyla verilen oturum izninin kaldırılmasını istiyor. 

Ev ilanlarında 'Sadece yabancıya satılık' krizi! Dikkat! Ceza getirebilir! 

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, gayrimenkul piyasasındaki fırsatçılara dikkat çekerek, 'Türkler aramasın', 'Sadece yabancıya kiralık' gibi ilanlarının sayısının hızla yükseldiğini belirtti. Bu durumun ceza getirebileceğini vurguladı...

Yabancıya konut satışı yasaklanmalı mı? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ussal Şahbaz bugünkü köşesinde yabancıya konut satışını kaleme aldı. İşte Ussal Şahbaz'ın 'Yabancılara ev satışı yasaklansın mı?' başlıklı yazısı...

Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık şartları 2022!

Türkiye'den belli bir sınırda bedel ödeyerek ev alanlar vatandaşlığın da sahibi olabiliyor. İşte Türkiye'den ev alan yabancılara vatandaşlık şartları 2022...

Yabancıya satılan her 2 konuttan birisi İstanbul’da!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, Türkiye genelinde yabancıya satılan her 2 konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini ve bu talebi gören gayrimenkul geliştiricilerinin pazarlama çalışmalarını yabancı müşteri pazarına çevirdiğini değerlendirdi....

Konut alan yabancılar eşya için 4,3 milyar lira harcadı!

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada Türkiye'den konut alan yabancıların iç dizayn, mobilya ve beyaz eşya gibi ev eşyasına 150 bin lira harcadığını söyledi.

Türkiye'den ev alan yabancılar mutlu mu?

Türkiye'den konut alan yabancıların memnun olmadığı yönündeki iddiaları yanıtlayan GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, Türkiye'den konut alan yabancılarının yüzde 83'nün memnun olduğunu dile getirdi.

Dolandırıcılar yabancıya konut satışında darbe vuruyor!

Son yıllarda Türkiye'den ev alan yabancı sayısı bir hayli arttı. Hal böyle olunca yaşanan bu talep dolandırıcıları harekete geçirdi. Öyle ki bir daire birden fazla kişiye satılıyor. 

Türkiye 2020'de yabancıya konut satışında ilk 10'da!

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ekonomik etkileri tüm sektörlerde görülse de, Türkiye yabancıya gayrimenkul satışında rekor kırdı.  

Yabancılar eşyalı ve akıllı ev istiyor!

Türkiye'de yabancıya konut satışı, Ağustos ayında uçuşların yeniden açılmasıyla artmaya başladı. Türkiye'den ev alan yabancılar genel olarak akıllı ve eşyalı konutlara yöneliyor. 

Ev alan yabancıya vatandaşlık hakkı Haberi

Ev alan yabancıya vatandaşlık hakkı

MAKSEM GROUP YÖNETİM KURULU ÜYESİ

BİLAL AYDOĞAN



En başta ülke ekonomisine katkısı olacak bir uygulama olarak görüyorum. Gayrimenkul sektörü açısından da şüphesiz olumlu katkıları olacaktır.  Türkiye’den vatandaşlık almak isteyen çok sayıda yabancı yatırımcı mevcut. Bununla birlikte Türkiye gayrimenkulleri de güçlü bir yatırım aracı olarak görülüyor. Vatandaşlık hakkı almak isteyen yatırımcılar açısından oldukça faydalı bir uygulama. Ülke ekonomimiz açısındansa ciddi bir döviz girdisi sağlanacak ve yeni sermaye kaynakları oluşturulacak. Bu nedenle oldukça başarılı bir uygulama olarak değerlendiriyoruz.


ARTAŞ İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI

SÜLEYMAN ÇETİNSAYA



Yabancı yatırımcılara vatandaşlık verilmesi uzun zamandır gündemde olan ve çok sayıda yatırımcı tarafından takip edilen bir konuydu. Bu konu üzerine hükümetin önemli çalışmaları oldu. Uygulamaya geçirilen haliyle yabancı yatırımcıda aranacak özelikler son derece yerinde olmuş. Uygulama, sermaye yatırımı, ülke...