20 / 04 / 2024

ev emlak vergi hesaplama 2018

ev emlak vergi hesaplama 2018

Gayrimenkuller için emlak vergisi dönemi 1 Mart'ta başladı.  Peki bu yıl ne kadar emlak vergisi ödeyeceğim? 2018 emlak vergisi ne kadar? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Ev sahiplerinde 'vergi' paniği başladı!

Kira gelirlerinin doğru tespitine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam eden  Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2 milyon konutun kira geliri potansiyeline sahip olduğu tespit edildi. Peki bu 2 milyon konut nasıl tespit edildi?

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerine vergi uyarısı...

Ev sahiplerinin kira gelirleri ile ilgili olarak yeni gelişmelere ilişkin yapmaları gereken bazı işlemler bulunduğu belirtildi. Buna göre kaydedilen bu işlemler kapsamında 2.750 Türk Lirası kira uyarısı yapıldığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Mağdur ev sahiplerinden vergi tepkisi: TEFE TÜFE hiçe sayılıyor, yüzde 25 ile sınırlandırılıyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira artışına ilişkin tartışmalar devam ederken, mülk sahipleri de sık sık mağduriyetlerini dile getiriyor. Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi X sosyal medya hesabından kontratlar ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İhtiyaç nedeniyle tahliye edilen evi sonradan kiraya veren ev sahibi 3 yıllık tazminat ödemeli!

Barınma krizi gündemden düşmüyor. Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından 2-3 ev alanlara vergi düzenlemesi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Tarık Çakmak'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir? İşte tüm merak edilenler...

Hisseli konutta emlak vergi nasıl ne olur?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşe yazısında hisseli konutlardaki emlak vergisi konusu kaleme aldı.

Evi değerli olanların vergisi arttı!

Bu sene ilk kez yeni bir vergi tahsilatı yapılıyor. Konutlarının emlak vergi değeri 5 milyon 227 bin Türk Lirası'nı geçenler Değerli Konut Vergisi'ni ödüyor. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, değerli konut vergisinde bilinmeyenleri anlattı...

Ev sahiplerinin emlak vergisi şaşkınlığı!

2022-2025 yılı arasında geçerli olacak emlak vergisi değerleri belli oldu.  Ev sahipleri ise yapılan zam nedeniyle yeni vergi oranlarına tepkili.

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Yeni yapılandırma kapsamında 30 Nisan 2021 tarihi öncesinde emlak vergi borcu olanlara müjde geldi. Borcu olan mükellefler yapılandırmayla borcunu kapatabilecek. 

Emlak vergileri yapılandırılıyor!

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasayla emlak vergi borçları da yapılandırılacak.

Şanlıurfa Haliliye'de Belediyesi'nden emlak vergi ödemelerine kolaylık!

Şanlıurfa'ya bağlı Haliliye Belediyesi 2021 senesi emlak vergisi için ilk taksit ödemelerinin online olarak yapılabileceğini açıkladı.

Emlak vergi borcuna yapılandırma geliyor!

Vergi borçlarıyla ilgili yapılandırmaya dair teklif Meclis'te tartışmaya başladı. Ele alınacak vergi borçları içerisinde emlak vergisi borcu da yer alıyor. 

ev emlak vergi hesaplama 2018 Haberi

ev emlak vergi hesaplama 2018

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Bu vergiyi gayrimenkulün sahipleri ödüyor. 

Gayrimenkule paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Emlak vergisi için ödemeler senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. Gayrimenkuller için emlak vergisi dönemi 1 Mart'ta başladı.  
 
Peki bu yıl ne kadar emlak vergisi ödeyeceğim? 2018 ev emlak vergisi ne kadar? İşyerleri bu yıl ne kadar vergi ödeyecek? diye merak ediyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisi oranları 2018

Normal yörede    Büyükşehirde

Mesken    Binde 1    Binde 2

İşyeri    Binde 2    Binde 4

Arsa    Binde 3    Binde 6

Arazi    Binde 1    Binde 2