27 / 04 / 2024

ev inşasında aşamalar

ev inşasında aşamalar

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında tek katlı ev yapan okuyucusunun sorusunu cevaplandırdı. Ev yaparken neler göz önünde bulundurulmalıdır bugünki köşe yazısında;

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Bakan Özhaseki: Nurdağı'nda 2 bin 909 konutun inşası devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Nurdağı'nda 2 bin 909 konutun inşasının devam ettiğini açıkladı.

Ev satışlarında artık açık artırma başladı! Bu sayede fiyatlar yükseliyor

Ev satışlarında açılan bu yeni dönem kamuoyuna duyurulmaya başlandı. Bu haberin konut satışında 'açık artırma' dönemi olduğu söylendi! Ev sahiplerinin bu teklif taktiği fiyatları çok daha fazla seviyelere yükseltti... 

100 bin konutun inşası başlıyor! Bakan Kurum peş peşe açıkladı: Anadolu ve Avrupa Yakası'nda uydu kentler yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde inşa edilecek yeni konutlarla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Kurum, 100 bin konutun inşasına perşembe günü başlayacaklarını açıkladı. 

Deprem bölgesinde inşası devam eden 16 bin binanın yüzde 98'i için yıkım kararı!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden sonra ağır hasar alan çok sayıda bina yıkılacak. Yıkılacak yapılar arasında henüz inşası tamamlanmamış binalar da bulunuyor.

Hatay'da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Hatay'da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacağını duyurdu.

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi! Orta gelirliye konut kampanyası şartları belli oluyor!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi için düğmeye basıldı. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası şartları bugün belli oluyor...

Altının piri İslam Memiş gram altın için asıl rakamı açıkladı! O tarihte yer yerinden oynayacak! Son nokta!

Yılın son günlerine yaklaşılırken altın piyasasında hareketlilik devam ediyor. Gram altın ne kadar olacak? Gram altın ne olur? soruları için asıl rakam açıklaması Altının Piri İslam Memiş'ten geldi. O tarihte yer yerinden oynayacak. Son nokta...

Özbekistan, sosyal konut inşasında TOKİ'nin deneyimlerinden faydalanmak istiyor!

Özbekistan, sosyal konut inşasında Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliğini geliştirmek için ortak çalışma grubu oluşturmak için düğmeye bastı.

ev inşasında aşamalar Haberi

ev inşasında aşamalar

Kendimize tek katlı ev yapıyoruz. Mantolama yapma mecburiyeti var mı? • E.A. 


Bir bina yaparken nelerin gerekeceğini söylemem mümkün değil. Zira ev yaparken biliyorsunuz önce imar durumu alınır, sonra buna uygun bir proje çizilir ve belediyede tasdik edilir. Dolayısı ile bina bu tasdikli projeye göre yapılır. Tasdikli projede izolasyonla ilgili bilgiler de vardır. Bunun adı mutlaka mantolama olur mu? Doğrusu teknik bir konu olduğu için size "Şu işlemin adı mantolamadır, şunun adı izolasyondur" diyemem, bildiğim kadarı ile mantolama izolasyonun bir türüdür. Dolayısı ile benim size önerim, elinizdeki tasdikli projeye uygun inşaatınızı yapmanızdır.


Ancak uygulamadan bildiğim bir husus var ki binanın dış etkilere karşı korunması, içinde oturanlar için çok önemlidir. Mantolama sadece soğuğa karşı koruma görev görmüyor yazm sıcağa karşı da koruma...