16 / 04 / 2024

ev kira artış oranı

ev kira artış oranı

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracının imzaladıkları sözleşmelerin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. İşte ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016 örneği..

Mesken kira artış oranı Ağustos 2015!

Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde artış yapılıyor. Peki, mesken kira artışı nasıl yapılır? İşte mesken kira artış oranı Ağustos 2015..

Ev kirası artış oranı 2015!

Yenilenen kira sözleşmesinde aynı şartlar geçerli oluyor. Ancak, yalnız kira bedelinde belli bir artış yapılabiliyor. Peki, yıllık ev kira artışı nasıl hesaplanır? İşte ev kirası artış oranı 2015...

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Kiracılara müjde! Kira artış oranı yavaşlayacak!

Ev fiyatlarında yaşanan düşüşün kira fiyatlarındaki düşüşü de etkilediğini ifade eden Akçam, “Öngörümüz kira artış oranı gittikçe yavaşlayacaktır” dedi.

Bakan Şimşek açıkladı: Kira artışlarının engellenmesi için konut arzı artırılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, milyonlarca kiracının ve ev sahibinin merakla beklediği kira artış oranları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte Bakan Şimşek'in o açıklaması...

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Milletvekilli Bakırlıoğlu: Kira artışı 'vicdansız ev sahipleri' diyerek çözülecek bir konu değil!

Konut ve kira fiyatlarındaki artış barınma krizini etkilemeye devam ediyor. CHP’li Bakırlıoğlu, kira artışlarına dikkati çekerek "Vicdansız ev sahipleri diyerek çözülecek bir konu değil" dedi.

Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak?

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren kira zam oranları Kasım ayının gelmesiyle gündemde yerini aldı. Peki, Kasım ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? Kasım 2024 kira zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Yüzde 25 kira artışı ile ilgili kritik açıklama geldi!

Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren yüzde 25 kira artış ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten kritik açıklama geldi. 

Yurttaştan Meclis'e kira artışı yapan ev sahibi için enteresan talep!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, (TBMM) Dilekçe Komisyonuna yurttaşlar tarafından yüzlerce ilginç başvuru gerçekleşti. Bu başvurular arasında en ilginci ise fahiş kira artışı yapan ev sahibi için oldu.

Ev sahiplerinden kira artışına yeni yol!

Yükselen kiralarla ev bulmak giderek güçleşirken, ev sahiplerinin tutumu farklılaştı. Eskiden memur ve evli kiracı arayan ev sahipleri artık bekar ve öğrenciye yöneldi. Uzmanlar ev sahiplerinin tercihinin sebebini paylaştı. İşte tüm detaylar...

Kira artışı nasıl hesaplanır? Ağustos kira artış oranı ne zaman belli olacak? 

TÜİK tarafından açıklanacak temmuz ayı enflasyon verilerinden sonra kira zam oranları da belli olacak. Ev sahibi ve kiracılar 2023 Ağustos ayı konut ve iş yeri kira zam oranlarının nasıl hesaplandığını sorguluyor. Peki, Kira artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Bakan Tunç’tan son dakika kira açıklaması: Kira artışları yüzde 25’i geçemez!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konutlardaki kira artış oranına ilişkin olarak yaptığı açıklamada yüzde 25'in üzerinde zam yapılamayacağını dile getirdi. Bakan Tunç "Tahliye davaları artmış olabilir. Ev sahibi, kirayı artıramadığı için tahliye yoluna başvurmuş olabilir. Tahliye davası da 1 yılda bitmiyor

ev kira artış oranı Haberi

ev kira artış oranı

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracının imzaladıkları sözleşmeler genellikle senelik oluyor. Senelik olarak yapılan bu sözleşmelerin yenilenmesi ve kiralamanın da uzatılması halinde kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor.


Ev ve işyerinde yapılacak bu kira artışı farklı şekillerde hesaplanıyor. Bunun nedeni ise Borçlar Kanunu'nda yapılan bir düzenleme ile işyerlerinin 2020 yılına kadar uygulama dışında tutulması oluyor.


Kanunen ev kiralamalarında ÜFE oranları kullanılarak artış yapılıyor. Aksi bir oranda yapılan artışlar yasal olarak kabul edilmiyor. Kiracının bu gibi durumlarda itiraz etme hakkı doğuyor.


Kiraya yapılacak artış hesaplamasında kullanılan ÜFE oranları her ay TÜİK tarafından açıklanıyor.


Bu ay yenilenen sözleşmelerde uygulanacak kira artış oranları TÜİK tarafından açıklanarak belli oldu. Bugün TÜİK'in açıkladığı verilere göre, bu ay kirada en fazla yüzde 4,07 oranında artış yapılabilecek.


Yurt İçi Üretici Fiyat...