19 / 04 / 2024

Ev kirası zam oranı 2017

Ev kirası zam oranı 2017

Kira sözleşmesi senelik olarak yenilenen kiralamalarda kiracının ödediği kira bedeline yıllık zam yapılıyor. Peki, ev kirası zam oranı 2017 nedir? Ev kirası zam oranı 2017 nasıl hesaplanır?

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? TÜFE uygulanacak mı? Ev sahipleri: Kiracılar bedavaya oturuyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması uzamayacak!

Milyonlarca ev sahibi yüzde 25 zam sınırından şikayetçiyken, uygulama ile ilgili Bakan Tunç'tan bir son dakika açıklaması geldi. Peki kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ne zaman bitecek? İşte ayrıntılar...

Asgari ücret alan bir kişi 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? 

Konut kira bedellerinde artış hız kesmeden devam ediyor. Konut tipi, konumu, yeni veya eski olması fark etmeksizin kira bedelleri cep yakıyor. Peki asgari ücretli bekar biri 1+1 ev kirası ödeyebilir mi? Bakın ekonomi profesörü konuyu nasıl açıkladı? İşte detaylar...

Ev sahipleri: Yüzde 25 zam sınırı çok yanlış bir karardı, her ev sahibi zengin değil! 

Mağdur Ev Sahipleri Dayanışması tarafından yüzde 25 zam sınırı ile ilgili bir paylaşım yapıldı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Temettü hisseleriyle ev kirası gibi kazanç sağlamak mümkün mü?

Borsa yatırımcısı için önemli bir gelir kaynağı olan temettülerle, kira getirisi elde etmek mümkün mü? Yatırımcıların takip ettiği, Temettü Hisseleri resmi sosyal medya hesabından, bunun için ne yapılması gerektiğini paylaştı.  

Mağdur ev sahibinden düşük kiralara bir isyan daha: 1.500 TL ev kirası olur mu? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken, mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de düşük kiralara isyan ederek, "1.500 TL ev kirası olur mu?" diye sordu.

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

7 bin 500 TL olan ev kirası 25 bin TL'ye çıkarılabilir mi? Ev sahibi mi haklı, kiracı mı?

Girişimci Orhan Büyüktaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ev sahibinin 7 bin 500 TL olan ev kirasını 25 bin TL yapmak istediğini aktardı ve "Şimdi o mu haklı ben mi haklıyım bilmiyorum?" sorusunu sordu. İşte Orhan Büyüktaş'ın o paylaşımına gelen yanıtlar...

Ömer Fethi Gürer'den emekliye kira yardımı önerisi: Büyük kentlerde ev kirası emekli maaşından fazla! 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis'te emekli vatandaşların kiralarını ödeyemediklerinin altını çizdi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Bir emeklinin maaşı artık ev kirasına yetmiyor! Fahiş kiralar emeklileri de vurdu!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Burcu Köksal, bir emeklinin maaşının artık ev kirasına yetmediğini belirtti. İşte Köksal'ın konu ile ilgili o açıklaması...

Ev kirası zam oranı 2017 Haberi

Ev kirası zam oranı 2017

Gayrimenkul kiralamalarında yapılan senelik kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Kiraya yapılacak zam kanunlar ile sınırlandırılıyor.


İşyerinde 2020 yılına kadar istenilen oranlarda zam yapılabilirken, konutta kanunda belirtilen oranda zam yapılması zorunlu oluyor.


Ev kirası zam oranı kuralı 2017

Ev kirası zam oranı: Üretici fiyat endeksi (Borçlar Kanunu)

Ev kirası zammında kullanılan ÜFE oranı: On iki aylık ortalamalar (Yargıtay Kararı)


Ev kirası zam oranı Temmuz 2017

Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,07 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,07, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,82, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,87 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,98 artış gösterdi.


Ev kirası zam oranı hesaplama örneği

Mevcut...