25 / 04 / 2024

ev sahibi değşirse kiracının hakları nelerdir

ev sahibi değşirse kiracının hakları nelerdir

Ev sahibi, evin satışı ile değiştiği durumlarda yeni ev sahibi tüm hak ve yükümlülüklere sahip oluyor mu? Peki,kiracının ev sahibi değişirse ne olur?

Mağdur ev sahibi isyan etti: Kiracıya bakmak zorunda değilim!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken, mağdur bir ev sahibi yaptığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Ben kiracıya bakmak zorunda değilim" dedi.

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Kentsel dönüşüme hız katacak yeni sistem! Ev sahibi olma kuralları değişiyor!

Türkiye’nin ilk endüstriyel konut markası Homera, ev sahibi olma kurallarını değiştirerek depreme karşı güvenli yapılarda yaşama imkânı sunuyor.

Kiracı istediği zaman evden çıkabiliyor ama ev sahibi çıkaramıyor: Mağdur ev sahiplerinden barınma hakkı isyanı!

Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de resmi X sosyal medya hesabından "Kiracı istediği zaman sözleşmeyi sonlandırıp evden çıkabiliyor ama sen ev sahibi olarak ne kadar ihtiyacın olursa olsun çıkaramıyorsun" dedi. Peki diğer ev sahipleri ve kiracılar bu duruma ne diyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

İngiltere’de yatırım fırsatı: Metrekaresi 5 bin pound! Projenin yarısını öde, İngiltere’de ev sahibi ol!

İngiltere’de yatırım fırsatı: Metrekaresi 5 bin pound! Projenin yarısını öde, İngiltere’de ev sahibi ol! Peker Holding, İngiltere’de satışa sunulan The Old Brewery ve Finchley Dollis projelerinde Türk yatırımcılar için yüzde 50 peşinat, 36 ay vade seçeneği ile mortgage almadan da ev sahibi ol

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! 1 Eylül'de yeni dönem

Ev sahipleriyle kiracılar arasında yaşanan uyuşmazlıklarla ilgili arabuluculuk dönemi 1 Eylül'de başlayacak. Arabulucuya gitmeden mahkemeye gidemeyecek olan ev sahibi ve kiracıların bazıları böyle bir durumda uzlaşmayı tercih edebilecekler.

Ataşehir Modern'de 36 ay taksit ve 0 faizle ev sahibi olabilirsiniz! 

TMSF güvencesiyle İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir'de hayata geçirilen Ataşehir Modern'de 36 ay taksit ve 0 faizle ev sahibi olabilirsiniz. Peki Ataşehir Modern'de konut fiyatları ne kadar? 

Ala Saklıbahçe'de lansmana özel yüzde 15 indirimle ev sahibi olma fırsatı! 

Ala Saklıbahçe projesinde konut satışları başladı. Projede lansmana özel yüzde 15 indirimle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Peki Ala Saklıbahçe'de konut fiyatları ne kadar?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığında arabuluculuk 1 Eylül'de başlıyor: Uyuşmazlıklar 2-3 haftada çözülecek!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıkların, tarafların uzun süren mahkeme süreçleri yerine arabuluculuk sistemiyle uzlaşması durumunda iki-üç haftada sonuçlanacağına dikkat çeken hukukçular, sistemin, yargının yükünü de hafifleteceğini belirtti.

Sinpaş Boulevard Sefaköy'de 120 ay vade ve 1.55 faizle ev sahibi olma fırsatı!

Sinpaş GYO tarafından istanbul Sefaköy'de hayata geçirilen Sinpaş Boulevard'ta 20 ay vade ve 1.55 faizle ev sahibi olma fırsatı başladı. Peki Sinpaş Boulevard Sefaköy konut fiyatları ne kadar? Sinpaş Boulevard Sefaköy fiyat listesi.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Sizin de adınıza yanlış ceza kesilmiş olabilir! Herkesin hemen kontrol etmesi gerekiyor!

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat... Sizin de adınıza yanlış ceza kesilmiş olabilir... Herkesin hemen kontrol etmesi gerekiyor... İşte konu ile ilgili detaylar...

Rize'de yaşayanlara müjde! Kiradan uygun fiyata ev sahibi olmanız mümkün!

Kira ödemekten daha uygun fiyata ev sahibi olmak mümkün. Rize’de sunulan yeni bir fırsat ev sahibi olmak isteyenler için kiradan daha az taksitlerle ev sahibi olmak mümkün hale geliyor. Peşinatını ödeyenler hayallerindeki evi satın alma imkanına kavuşacak. İşte detaylar...

ev sahibi değşirse kiracının hakları nelerdir Haberi

ev sahibi değşirse kiracının hakları nelerdir


Kiracının ev sahibi değişirse ne olur?

Ev sahibi kiracısına evin satıldığını önceden bildirilmek zorunda değildir.Ev sahibi değişirse kira sözleşmesi süresi bitene kadar aynı şekilde devam ediyor.Ev sahibi, evin satışı ile değiştiği durumlarda  yeni ev sahibi tüm hak ve yükümlülüklere bazı istisnalar durumunda yasal olarak katılıyor.


Kiracı eve yaptığı yapısal değişiklikler ev sahibinin onayı ile yaptırmışsa, eve katmış olduğu değeri tazminat olarak ev sahibinden talep etme hakkına sahiptir. Tabi ki ev sahibi değişirse yeni ev sahibinden böyle bir tazminat talep edemiyor.


Yeni ev sahibinin bu eve ihtiyacı olması durumunda, kira kanununa göre yeni ev sahibinin kiracının tahliyesini isteme hakkı bulunuyor.Kira sözleşmelerine dayanan her türlü tahliye ve kira tespit davalarında, dava değerine bakılmaksızın sulh hukuk mahkemeleri yetkili oluyor.


Kira alacağı davalarında ise görevli mahkeme, dava...