19 / 04 / 2024

ev sahibi emlak kirası

ev sahibi emlak kirası

Ev sahipleri, yüksek kira getirisi sağlamak amacıyla kiracılarını tahliye etmeyi istiyor. Anlaşma yoluyla güncel kira artırımı yaptıramayan taşınmaz sahipleri önce halen kendilerinin kullandıkları konut veya işyerini satıp, sonra gereksinim nedeni ile tahliye davası açıyor.

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Tebernüş Kireçci uyarmıştı! Ev sahibi ile kiracı kavgaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddesi olacak!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten ev sahibi ile kiracı kavgaları ve davaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddelerinden olacağını yıllar öncesinde söylemişti.

Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız! Peki bunun bedelini kim öder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten 'Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız!' diyerek bunun bedelini kimlerin ödediğini açıkladı. İşte o paylaşım...

Ev sahibi olmak isteyenler ancak peşinatı olmayanlara müjde

Ülkemizde ev almak isteyenler tarafından merak edilen şeylerden bir tanesi genellikle nasıl peşinatsız ev sahibi olunacağı konusu. Son zamanlarda yükselen emlak değerleri, kredi maliyetleri ve benzeri pek çok sorun sebebi ile ev sahibi olmak imkansız hale geldi, Peki peşinatsız nasıl ev sahibi olunu

Ev sahibi olmak isteyenler Emlak Konut GYO'nun kapısını çalıyor!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından Emlak Konut GYO kampanyaları araştırılıyor. İşte satılık Emlak Konut İstanbul konut projeleri...

Bekar erkeğe ev yok diyen ev sahibi ve emlakçıya 1000'er lira ceza!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından,“1+1 daireyi bekâr erkek kiracıya vermiyorum” diyen ev sahibi ile emlakçıya 1000’er TL idari para cezası verildi...

Emlak Konut gurbetçileri ev sahibi yapacak!

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut, yatırımcılar ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Gurbetçileri ev sahibi yapmayı amaçlayan Emlak Konut, ülke ekonomisine destek sağlayacak.

Batışehir projesinde kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

Ege Yapı, Emlak Konut güvencesi ile hayata geçirdiği İstanbul’un marka projesi Batışehir’de muhteşem bir kampanyaya daha imza atıyor. Ege Yapı bu kampanya kapsamında hiç peşinatsız veya taksitleri 2019’da ödemeye başlayarak hemen teslim ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

Emlak Konut'tan Anadolu'da kolay ev sahibi olma fırsatı!

Emlak Konut, Anadolu'da kolay ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Yüzde 5 peşinatla ev sahibi yapan kampanya kapsamında Başkent Emlak Konutları, Niğde Emlak Konutları, Gebze Emlak Konutları 3 ve Nevşehir Emlak Konutları projeleri bulunuyor.

Konutta 20 yıl vade ile 5 günde 750 aile ev sahibi oldu!

Emlak Konut GYO’nun başlattığı konutta kampanya seferberliği 5 günde 750 aileyi ev sahibi yaptı. 1 Şubat’ta başlayan kampanyada 5 günde 605 milyon liralık satış yapıldı.

Faiz oranının düşmesiyle herkes ev sahibi olacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, faiz oranlarının düşmesiyle herkesin ev sahibi olmasının yolunun açıldığını söyledi.

Sofa Loca'da yüzde 1 peşinatla ev sahibi olma fırsatı!

Baş Yapı’nın Emlak Konut güvencesiyle Ankara’da hayata geçirdiği projesi Sofa Loca’ya bahar avantajlarla geliyor. Projede yüzde 1 peşinatla ev sahibi olma fırsatı sunulurken, yüzde 50 peşin, kalanı teslimde ödeme gibi imkanlar da mevcut.

As Çukurova Gayrimenkul, Çukurova'da ev sahibi yapıyor!

As Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan dünü ve bugünü ile As Çukurova Emlak Gayrimenkul'ü de anlattı. Aslan, "Çukurova'da evi olmayan herkesi ev sahibi yapmak en büyük hedefimizdir." dedi.

ev sahibi emlak kirası Haberi

ev sahibi emlak kirası

Son dönemde konut fiyatları ve kiralardaki aşırı artışlar nedeniyle ev sahipleri evlerindeki mevcut kiracıyı çıkarıp yeni kiracı arayışına girdi. Yeni kiracıya evi mevcut fiyatından daha yüksek rakamlara kiralayan ev sahipleri kiracıları evden çıkarmak için her yolu deniyor. 

Kira artırımı yapamadığı için konuta gereksinim nedeniyle kiracısına tahliye davası açan ya da açacağını söyleyen konut sahiplerine karşı kiracılar ne yapması gerektiğini araştırıyor. 

KİRACILARIN EV SAHİPLERİNE KARŞI HAKLARI NELER?

Kiraya konu malın kullanılmasının ya da yararlanılmasının kendisine bırakılmasını isteme hakkı

Kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim alma hakkı

Taşınmazın kira sözleşmesi boyunca, kiraya verildiği gibi kalmasının sağlanmasını kiraya verenden isteme hakkı

Aksinin kararlaştırılmamış olması durumunda, kiraya verenin zorunlu sigorta, vergi ve benzeri yükümlülükleri yerine getirmesini talep etme hakkı

Ayıbın giderilmesini isteme hakkı

Sözleşme süresi dolmadan, haklı bir gerekçe...