28 / 03 / 2024

Ev sahibi emlakçıya komisyon verir mi

Ev sahibi emlakçıya komisyon verir mi

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev tutacaklar acele edin! Daha da zamlanacak!

İstanbul'da kira fiyatlarına zam geldi. Pandemi nedeniyle görülmeden tutulan evler sirkülasyonu artırırken, en ucuz kira fiyatı 1000 lira oldu.

Ev sahibi emlakçıya komisyon verir mi?

Emlakçı komisyon ücreti, gayrimenkul alım satım işleri için emlakçı ile çalışıldığı durumlarda emlakçıya ödenen ücret olarak ifade ediliyor. Peki, emlakçı komisyon ücretini kim verir? Ev sahibi emlakçıya komisyon verir mi?

Mağdur ev sahibi isyan etti: Kiracıya bakmak zorunda değilim!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken, mağdur bir ev sahibi yaptığı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Ben kiracıya bakmak zorunda değilim" dedi.

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Ev sahibi ve kiracı kavgasında kim bilinçliyse o kazanıyor!

Türkiye'de, artan yaşam maliyetleri ve konut kiraları ile birlikte, ev sahibi ve kiracı arasındaki kavgalar da her geçen gün artıyor. Son dönemlerde gündemden düşmeyen o kavgalarda kim bilinçliyse o kazanıyor...

Kentsel dönüşüme hız katacak yeni sistem! Ev sahibi olma kuralları değişiyor!

Türkiye’nin ilk endüstriyel konut markası Homera, ev sahibi olma kurallarını değiştirerek depreme karşı güvenli yapılarda yaşama imkânı sunuyor.

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Kiracı istediği zaman evden çıkabiliyor ama ev sahibi çıkaramıyor: Mağdur ev sahiplerinden barınma hakkı isyanı!

Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de resmi X sosyal medya hesabından "Kiracı istediği zaman sözleşmeyi sonlandırıp evden çıkabiliyor ama sen ev sahibi olarak ne kadar ihtiyacın olursa olsun çıkaramıyorsun" dedi. Peki diğer ev sahipleri ve kiracılar bu duruma ne diyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar

Tebernüş Kireçci uyarmıştı! Ev sahibi ile kiracı kavgaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddesi olacak!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten ev sahibi ile kiracı kavgaları ve davaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddelerinden olacağını yıllar öncesinde söylemişti.

Ev sahibi ve kiracı arasındaki kriz büyüyor! Kiracısına hem dava açtı hem de saldırdı!

İstanbul'daki barınma sorununa neden olan kira fiyatları ile ilgili her geçen gün yeni sorunlar yaşanmaya devam ediyor. İstanbul'da bir ev sahibi tahliye davası açtığı kiracısının kardeşine saldırdı.

Kiracılar dikkat! Kiraya ara zam isteyen ev sahibi haksız...

Ev sahipleri ve kiracılar arasında son zamanlarda yaşanan anlaşmazlıklar son iki senedir ise yıldır had safhaya kadar geldi. Kiracı ve ev sahibi arasında anlaşmazlıklar ve yaşanan sıkınıtılara yenileri daha ekleniyor. İşte haberin detayları...

Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız! Peki bunun bedelini kim öder?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten 'Bazı insanları ne yaparsanız yapın ev sahibi yapamazsınız!' diyerek bunun bedelini kimlerin ödediğini açıkladı. İşte o paylaşım...

Ev sahibi emlakçıya komisyon verir mi Haberi

Ev sahibi emlakçıya komisyon verir mi

Konut satın alan kimselerin ödemeleri gereken masraflar arasında eğer bir emlakçı ile çalışılmışsa komisyonu da yer alıyor. Evini kiralamak ya da satmak isteyen mal sahipleri emlakçılara giderek hızlı bir şekilde işleme konulmasını istiyor.

Emlakçılar da portföyüne ekledikleri gayrimenkulleri kendilerine başvuran kiracı ya da alıcılara sunuyor. Aranan koşullara göre en uygun gayrimenkul ile alıcısını buluşturuyor. İşlemin satış ya da kiralama ile sonuçlanması halinde ise emlakçı komisyon almaya hak kazanıyor.

Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Emlakçıdan ev alırken ev sahibi komisyon öder mi? Komisyonu tek başına alıcı mı öder? İşte merak edilenler...

EMLAKÇI KOMİSYONU NE KADAR?

Emlakçı komisyonları Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile düzenleniyor. Emlakçılar yaptıkları işlemler için burada belirtilen oranların üzerinde bir bedel tahsil edemiyor.

İlgili yönetmelik gereğince, gayrimenkul satış işlemleri komisyonu, en...