27 / 04 / 2024

ev sahibi kendi oturmak istiyor

ev sahibi kendi oturmak istiyor

Taşınmaz kiralamalarında mal sahibi kanunen, kiracısını ancak kanun kapsamında belirlenen haklı gerekçelerin meydana gelmesi durumunda çıkarabiliyor. Peki, ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Hem kiracı hem ev sahibi! Evini 45 bin TL kiraya vermeyi bekleyen ev sahibi kendine 6 bin 500 TL kiralık ev tuttu!

İstanbul'da bir ev sahibi ortalama kiranın 35-40 bin lira olduğu semtte kendi evine oturmayıp, 6 bin 500 liraya başka bir ev kiraladı.

Ev sahibi kendi evine taşınmak için kiracısını çıkarabilir mi?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasalar ile korunmaktadır. Kiracıların oturdukları eve dair merak ettiği birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan bazılarıdır!

Ev sahibi kiracı davaları ne kadar sürer?

Ev sahipleri ve kiracılar birtakım konularda anlaşmazlık yaşayabilir. Çoğu kendi arasında çözmek istese de bazı sorunlar büyüyerek mahkemeye kadar gidebilir. Peki “Ev sahibi kiracı davaları ne kadar sürer?” İşte detaylar!

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten müjde!

Ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Devlet, konut hesabı açanlara ve kendi evini inşa etmek isteyenlere geri ödemesiz destek sunacak...

Türkiye’de satılan konut arttı, ev sahibi azaldı!

TÜİK ‘İstatistiklerle Aile 2018’ araştırmasına göre, ülke genelinde ev sahibi olma oranının giderek geriledi. Türkiye’de kendi evinde yaşayanların sayısı düşüş gösteriyor.

Sakarya'da ev sahibi ve kiracı arasında baltalı kavga!

Sakarya'da ev sahibi ve kiracı arasında kavga çıktı. Kiracısından kirayı alamadığını iddia eden ev sahibi, kendi evine baltayla saldırdı.

Nasıl ev sahibi olmak istersiniz?

İnsanlar ev sahibi olmak ister. Küçük küçük taksitler ödemek, peşinat vermemek, ara ödeme yapmamak ister. Beğendiği evi almak ister. Mümkünse hemen kiradan kurtulup kendi evine taşınıp daha konforlu bir hayat yaşamak ister…

Nef çalışanlarını ev sahibi yapıyor!

Çalışan mutluluğu için Aile Fonu kuran Nef, çalışanlarının başarılı çocuklarının hem eğitim masraflarına destek oluyor hem de burs veriyor. Binlerce müşterisini ev sahibi yaparken, kendi çalışanlarını da unutmadı.

FuzulEv'den peşinatsız ve küçük tasarrufla ev sahibi olma fırsatı!

1992 yılından beri faaliyet gösteren Fuzul Grup’un markası FuzulEv, isteyen herkesi kendi bütçesine göre dilediği yerde ev sahibi yapıyor. Aydın Özkan, FuzulEv’in geliştirilmiş en kolay konut edindirme sistemi olduğunu belirtti.

Maksimum Life'ta kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı!

Maksimum Life projesinde, konut fiyatının yarısını peşin alarak, kalan tutarı ise kendi bünyesinde faizsiz 36 ay vade seçeneği ile taksitlendiriyor. Kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı...

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Yakup Odabaşı: Gölbaşı'nda dar gelirli aileler ev sahibi olacak!

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı' nın, yeni dönem için hazırladığı " Konut Projesi " ile Gölbaşı' nda dar gelirli 1.000 aile ev sahibi olacak...

ev sahibi kendi oturmak istiyor Haberi

ev sahibi kendi oturmak istiyor

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi?

Taşınmaz kiralamalarında, mal sahibi ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Mal sahibi, kiracısını ancak kanun kapsamında belirlenen haklı gerekçelerin meydana gelmesi durumunda çıkarabiliyor.


Peki, ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı çıkarabilir mi? Ev sahibi kendisi oturmak isterse ne olur?


Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince,  ev sahibi, kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa kiracısını çıkarabiliyor.


Ancak bunun için ise, belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay tahliye bildiriminde bulunması veya dava açması gerekiyor.


Borçlar Kanunu..

1. Kiraya verenden...