18 / 04 / 2024

ev sahibi kiracısını nasıl evden çıkarır

ev sahibi kiracısını nasıl evden çıkarır

Türk Borçlar Kanunu'na ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişki açıkça belirtiliyor. Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir? Ev sahibi kiracıya nasıl ihtar çekebilir?

Ev sahibi kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?

Ev sahibinin kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı haklı gerekçeleri göstermesi gerekiyor. Bu gerekçeler Borçlar Kanunu'nda açıkça belirtiliyor. Peki, haklı gerekçelerin olması halinde ev sahibi kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir?

Kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken yüzde 25 zam sınırı da en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı!

Son dönemlerde hız kesmeden devam eden ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı. Avukat Yakup Yar resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kira davaları alınmaz artık." ifadelerini kullandı.

Mağdur ev sahibinden dikkat çeken öneri: Tapu sahibi kiracısını 6 ayda çıkartabilse...

Mağdur ev sahipleri X sosyal medya hesaplarından sık sık yaşadıklarını paylaşıyor. Şimdi de tapu sahibinin kiracısını 6 ayda sorgusuz çıkartması önerisi geldi. İşte o paylaşım ve yapılan yorumlar...

Kirada yüzde 25 zam sınırını kaldırmak çare olmaz, sorun kaynağından çözülmeli!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu gündemdeki yerini koruyor. Hükümet tarafından net bir açıklama yapılmazken, ev sahibi- kiracı sorununun çözümü için yasa değişikliği önerisi geldi.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...

Avukat Mehmet Fatih Özer kiracı tahliye nedenlerini yazdı, ev sahiplerinden yorum gecikmedi: 'Nüfusumuza alacağız'

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer de ev sahibinin kiracısını hangi nedenlerle tahliye edebileceğini yazdı. İşte Mehmet Fatih Özer'in o paylaşımı...

Ev sahibi kiracısını evden nasıl çıkarır? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanalar sıkıntılar her geçen gün artıyor ve gündemi de meşgul ediyor. Kiracısını evden çıkarmaya ikna edemeyen ev sahipleri maalesef mahkeme yoluna gidiyorlar. Buna göre, ev sahipleri hangi gerekçeler ile kiracılarını evden çıkarabilirler?

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, YouTuber Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri dikkat! Ne yapabilir, ne yapamazsınız? 

Kira artışları ve tahliyeler ile ilgili yaşanan, ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri ne yapabilir ne yapamaz? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kiracı mağduru doktora mahkemeden sevinçli haber! 20 ayın sonunda kiracısını tahliye etti!

20 aydır kiracısı ile mücade eden ünlü doktor Dağıstan Ayan'a mahkemeden sevinli haber geldi. Kiracısını çıkardığını duyuran Dağıstan mutlu haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

ev sahibi kiracısını nasıl evden çıkarır Haberi

ev sahibi kiracısını nasıl evden çıkarır

Ev sahibi kiracıya nasıl ihtar çekebilir?

Ev sahibi ile kiracı arasında ev kiralama ve satım işlemleri gerçekleştirirken yapılması gereken sözleşmelerden biri de ev sahibi kiracı sözleşmesi olarak karşımıza çıkıyor. 


Bu sözleşme kiralama süresi boyunca ev sahibi ile kiracının karşılıklı olarak hak ve sorumluluklarını düzenliyor. 


Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor. Peki, bu sözleşmeye aykırı durumlarda ne yapılır?  Ev sahibi kiracıya nasıl ihtar çekebilir?


Ev sahibi kira kontratına uymayan durumlara karşı her zaman ihtarname çekebime hakkına sahip oluyor. Genellikle ülkemizde kiracılar ekonomik olarak daha zayıf olduğu için kirayı ödemekle güçlük çekebiliyorlar. 


Kira parasını ödenmeyen ev sahibi paranın ödenmesi için 30 gün içinde, kiracıya ihtarname...