16 / 04 / 2024

ev sahibi kiracıyı nasıl çıkarır

ev sahibi kiracıyı nasıl çıkarır

Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanunu'nda yer aldığı üzere ev sahibinin, kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı şartların oluşması gerekiyor. Peki, ev sahibi kiracıyı ne zaman çıkarabilir?

Ev sahibi kiracıyı nasıl çıkartır?

Ev malikinin sahip olduğu haklar arasında, kiracıyı bazı şartların meydana gelmesi halinde çıkarmak da yer alıyor. Peki ev sahibi kiracıyı nasıl çıkartır, diyorsanız yanıtı haberimizde...

Ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiralamanın söz konusu olduğu konutlarda, ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Eğer çıkarabiliyorsa, hangi durumlarda ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir? Yanıtı ve konu ile ilgili detaylar haberimizde...

Ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı!

Son dönemlerde hız kesmeden devam eden ev sahibi kiracı savaşından avukatlar da nasibini aldı. Avukat Yakup Yar resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kira davaları alınmaz artık." ifadelerini kullandı.

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, YouTuber Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepler!

Avukat Esat Özel kiracıyı tahliye edebilmek için haklı sebepleri açıkladı. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda tahliye edebilir?

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldi!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, sunucu ve köşe yazarı Pınar Aydın resmi X hesabı hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ev sahibi-kiracı kanunlarına yeni maddeler eklenmesi zorunlu hale geldiğini söyledi. İşte Pınar Aydın'ın o paylaşımı...

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılı konut satın alan mülk sahibi kiracıyı evden çıkarabilir mi sorusu merak ediliyor. Peki, Yeni ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

Ev sahibi ve kiracı krizi gittikçe büyüyor! İşin içine şimdi de silahlar girdi!

Konut sahibi ve kiracı sorunların gittikçe büyüyor. Bugün Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında kavga çıktı. Kavgada silah sesi duyulması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Kiracısını mülakatla seçen ev sahibi için şok gelişme: 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir! 

Adana'da bir ev sahibi kiracısını mülakatla seçeceğini söyleyerek kiracı adaylarına dilini, dinini, ırkını ve hangi mezhepten olduğunu sordu. Kiracı bu olay üzerine şikayette bulunarak, ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Kiracı evi boyatmazsa ev sahibi kiracının depozitosundan keser mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Ev sahibi depozitodan boya masrafı kesintisi yapabilir mi? İşte sorunun cevabı ve ayrıntılar...

ev sahibi kiracıyı nasıl çıkarır Haberi

ev sahibi kiracıyı nasıl çıkarır

Ev sahibi kiracıyı ne zaman çıkarabilir?

Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanunu'nda belirtildiği üzere ev sahibinin, kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı şartların oluşması gerekiyor. Haklı gerekçelerin olmaması durumunda ev sahibi kiracısını çıkaramıyor.


Borçlar Kanunu esaslarına göre taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getiren önemli sebeplerin varlığı durumunda, sözleşmeyi yasal fesih bildirim süresine uyarak her zaman feshedebiliyor.


Ancak 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren on yıllık kiracıların tahliyesi için haklı gerekçelerin olması gerekmiyor. On yıllık kiracının  tahliyesi için tek gereçe ev sahibinin üç ay öncesinden haber vermesi gerekiyor. 


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebiliyor. Bu hususla ilgili açıklamalar Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. İlgili Kanun Maddeleri aşağıda yer alıyor;


MADDE 350-

 Kiraya veren, kira sözleşmesini;

1. Kiralananı kendisi, eşi,...