29 / 03 / 2024

​Ev satın alırken dolandırılmamak için ne yapmak gerekir

​Ev satın alırken dolandırılmamak için ne yapmak gerekir

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan ev satın almayı veya kiralamayı düşünenlerin dikkat etmesi gerekenler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Satın alınan evden kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Satın aldığınız evden kiracıyı nasıl çıkartırsınız? Yeni bir ev satın alanlar içerisinde kiracı olması durumda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Kiracılı satın alınan evden kiracılar ne kadar sürede çıkarılabilirler? İşte ayrıntılar...

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Altın yatırımcıları dikkat: Altın alırken bu tuzağa düşmeyin! Hileli satışlar için önlemlerinizi hemen alın...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, altın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları peş peşe sıraladı. Peki, Sahte altın nasıl anlaşılır? Altın alırken nelere dikkat edilmeli?

Ev satın alırken tapuda bunlara dikkat ediyor musunuz? İşte tapuda dikkat edilmesi gereken detaylar!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tapuyu incelemektir. Tapu özellikleri evden eve değiştiği için her bir ayrıntıyı incelemek gerekiyor. İskanının olup olmaması ve tapu türü bu noktada öne çıkıyor. İşte ev sahiplerinin tapuda dikkat etmesi gereken önemli noktalar…

Klima satın alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeli? Elektrik tasarrufu için neler yapmalı?

Bütçesi uygun olanlar sıcaklar bastırmadan klima satın almak için şimdiden piyasa araştırmasına başladı. Ancak seçim yaparken fiyat avantajının yanı sıra daha az enerji sarfiyatı yapan modeller öne çıkıyor.

Tiny House'lara talep arttı! Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi 

Türkiye’nin her yerinde hem depreme dayanıklı hem de konforlu ve kalıcı yaşam ünitelere ihtiyaç gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda 45 günde teslim edilen Tiny House’lara olan talep arttı. Peki Tiny House satın alırken neye dikkat edilmeli? İşte Tiny House 15 Mart 2023 fiyat listesi.

Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

6 Şubat tarihinde 11 şehri etkileyen depremin ardından gözler inşaat sektörüne çevrildi. Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

Deprem endişesi harekete geçirdi! Satın alınan evin satışı iptal edilir mi?

Depremin ardından vatandaşlar oturdukları dairenin depreme dayanıksız olduğunu düşünerek daha güvenli dairelere geçiş yapıyor. Uzmanların deprem uyarıları peş peşe gelirken, ev sahipleri de satın alınmış ya da kiralanmış konutta fesih hakkı olur mu, satın alınan evin satışı ya da tapusu iptal edilir

Altın alırken bunu yapanlar köşeyi jet hızıyla dönüyor! Altın alacaklar köşeyi dönmek için gelin

Altın alımı yapmak isteyen vatandaşlar altın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Altın alımında çok dikkat edilmesi gereken bir detayı sizler için hazırladık.

Ev satın alırken vergiyi kim öder?

Ev alırken hem satan kişinin hem de alan kişinin kafasına bazı sorular takılmaktadır. Onlardan biri de “Ev satın alırken vergiyi kim öder?” sorusudur. İşte bu konuya dair merak edilen detaylar!

İş GYO, Profilo AVM'yi 989 milyon TL'ye satın alıyor!  

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul İli, Şişli İlçesi, Mecidiyeköy Mahallesi, 2410 ada, 246 parselde yer alan 15 bin 963 metrekare alanlı Profilo Alışveriş Merkezi ile 9221 ada, 1 parseldeki 2 bin 686 metrekarelik gayrimenkulü satın alıyor. İşte ayrıntılar...

Hisse tapulu ev satın alınır mı? İşte detaylar!

Hisse tapulu ev satın alınır mı? sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Peki hisseli tapu nedir? İşte detaylar!

İpotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur?

İpotekli ev satın alınır mı? sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen detaylar!

​Ev satın alırken dolandırılmamak için ne yapmak gerekir Haberi

​Ev satın alırken dolandırılmamak için ne yapmak gerekir

İzmir Depremi sonrasında gayrimenkul satışlarından yeni binaların tercih edilme oranları da arttı. Konut sahibi olma hayali kuran insanlar özellikle İstanbul’da Gölcük Depremi’ni gören, malzeme kalitesi düşük binalardan uzak durmaya çalışıyor. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan ev satın almayı veya kiralamayı düşünenlerin dikkat etmesi gerekenler hakkında önemli bilgiler verdi.

Fırsatçılara dikkat

İlan sitelerinde ya da afişlerde binanın yaşı yazıyor olsa da doğruluğundan emin olunması gerektiğine değinen Akdoğan, “Zaten internet sitelerinde ya da satıcının yanlış beyan verebildiğini birçok insan tahmin edebiliyor. Bu nedenle DASK Poliçesi de sorulabiliyor. Ancak DASK Poliçesi’nde de mülk ile ilgili tüm bilgiler beyana dayanıyor. Bu nedenle binanın yaşı, büyüklüğü, katı gibi durumlarda hata söz konusu olabilir. Özellikle depremden sonra bazı fırsatçıların bu hataları kasıtlı olarak yaptıkları...