25 / 04 / 2024

ev sigortası tadilat

ev sigortası tadilat

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Tadilat sırasında gerçekleşen gürültüden şikayetçi olunabilir mi?'' sorusunu yanıtladı...

Hasar gören daire tadilatı site yönetiminden talep edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '12 dairelik apartmanın zemin katında oturmaktayız. Atıklar zemin kattaki dairelerin iç kısmında çökmeye neden oldu. Evime yapılacak tadilatları sigortaya bildirmeden site yönetiminden talep edebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Kiracısı kirayı ödemeden çıkan ev sahibinden isyan: Evde bomba patlamış gibi, tadilat masrafı 150 bin TL'yi geçti!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, kiracı mağduru olan vatandaşlar da yaşadıkları mağduriyeti sosyal medya üzerinden paylaşıyor.  

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

Tadilat ruhsatı nedir? Tadilat ruhsatı nereden alınır?

Ev ya da farklı bir yapıda tadilat yapılması planlanıyorsa dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar mevcuttur. Bunlardan biri de İmar Yönetmeliği kapsamında yer alan tadilat ruhsatıdır. Tadilat yapmak isteyen ev veya iş yeri sahiplerinin bu ruhsatı alması önemlidir. Peki tadilat ruhsatı nedir?

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten 300 bin TL yardım müjdesi!

Devlet, barınma ihtiyacı olan ve sosyoekonomik durumu dezavantajlı vatandaşlar için önemli bir adım atarak, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında prefabrik ev almak isteyenlere 300.000 TL'ye kadar geri ödemesiz hibe yardımı sağlıyor. 

Kiracı ve ev sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapmak yeterli, tazminat yolu

Kiracı, ev sahibi milyonları ilgilendiren gelişme. Kiracı içinde oturduğu eve tadilat yaptırırsa ve değerinin artmasını sağlıyorsa, mal sahibinden dairenin değer artışı oranı kadar talepte bulunabilmekte. Peki bu nasıl yapılacak? İşte cevabı

Ev Sahipleri ve Kiracılar İçin Sevindirici Duyuru: Konut Sigortası Hizmetleri Artık Ücretsiz!

Konut sigortası poliçelerinde yer alan ek hizmetler artık ek bir ücret talep etmeksizin sunulacak. Kombi ve klima bakımından çilingir hizmetine kadar birçok ücretsiz hizmetten faydalanabileceksiniz.

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Hiç sigortası olmayan ev hanımları nasıl emekli olur?

25 yıllık ev hanımlarının emeklilik konusu milyonlarca ev hanımının gündemde yer alıyor. Peki “Hiç sigortası bulunmayan ev hanımları nasıl emekli olur?” İşte detaylar!

Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı! DASK ve konut sigortası poliçelerinde bunlara dikkat!

Türkiye'de 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından  DASK ve konut sigortası detayları sık sık araştırılıyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları ile ilgili bilgileri paylaştı ve uyarılarda bulundu.

ev sigortası tadilat Haberi

ev sigortası tadilat

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Tadilat sırasında gerçekleşen gürültüden şikayetçi olunabilir mi?'' sorusuna cevap verdi. İşte o yazı...

Tadilat sırasında gerçekleşen gürültüden şikayetçi olunabilir mi?

Bir evin tadilatı sırasında gürültünün yaşanması olağan bir durum. Uygun saatlerde gerçekleşen ve site yönetimi ve komşulara haber verilmesi durumunda tadilatlar sorunsuz olarak gerçekleşebiliyor. Ancak bu olayın rahatsız eden boyuta ulaşması durumunda şikayet edilebiliyor ve dava açılabiliyor.

Evde tadilat yaparken dikkat edilmesi gereken 8...