19 / 04 / 2024

ev yapma aşaması

ev yapma aşaması

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında tek katlı ev yapan okuyucusunun sorusunu cevaplandırdı. Ev yaparken neler göz önünde bulundurulmalıdır bugünki köşe yazısında;

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

Eşi istediği için dönen ev inşa etti!

Bosna Hersek’te yaşayan  Vojin Kusic isimli vatandaş,  eşi için dönen ev inşa etti. 

Prefabrik ev inşa ederken ne kadar ödeme yapılır?

Artan konut fiyatlarla beraber çok sayıda kişinin tercih ettiği evlerden biri olan prefabrik evlerde ödenmesi gereken bir takım masraflar bulunuyor. Peki prefabrik ev inşa ederken ne kadar masraf ödenir. Prefabrik ev inşaatında nelere ödeme yapılır? İşte detaylar...

Ormana ev inşa edenlere önlem alınmalı!

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında, ormanlara ev inşa etmenin yangınlar açısından ne kadar büyük risk yarattığını kaleme aldı. 

İsrail güçleri, Batı Şeria'da yapım aşamasında olan bir evi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'da yapım aşamasında olan bir evi daha yerle bir etti...

İdlib'de 450 briket ev inşa edildi!

Bağcılar Belediyesi Suriye'nin İdlib kentinde 450 briket ev inşa etti. 

Tarlada ev inşa etmek için nereden izin alınmalı?

Tarım arazi sahibi olan vatandaşlar burada ev inşa etmenin yollarını arıyor. Peki, tarlaya nasıl ev inşa edilir? Nereden izin alınmalı?  İşte detaylar...

Batman İl Müftülüğü, İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek!

Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanya ile İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek. 

Afyonkarahisarlı öğretmenler Suriyeli aile için briket ev inşa etti!

Afyonkarahisar'a bağlı Dinar ilçesinde Fatih Ortaokulu öğretmenleri tarafından toplanan para ile Suriye'de ihtiyaç sahibi bir aile için briket ev inşa edildi. 

Ay'da ev inşa etmenin maliyeti ne kadar?

İngiltere’de bir finans kuruluşu, ilk Ay gayrimenkul rehberini yayınladı. Gayrimenkul rehberinde Ay'da ev inşa etmenin maliyeti hesaplandı. 

İstanbul'da proje aşamasındaki metro hatları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında metro hatlarının ağını genişletmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 199,40 kilometre metro hattı inşası için çalışan belediye proje aşamasındaki hatlarla ile de 808,50 kilometre ağa ulaşmayı hedefliyor.

Antalya'da evi yanan kadın için konteyner ev inşa edildi!

Antalya Kumluca Kaymakamlığı, ilçede evi yanan yaşlı kadın konteyner ev inşa ettirdi. 

İHH Suriye'de 1 yılda 14 bin briket ev inşa etti!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, iç savaş nedeniyle yaşam mücadelesi veren Suriyeliler için geçen sene toplam 14 bin ev inşa etti.

ev yapma aşaması Haberi

ev yapma aşaması

Kendimize tek katlı ev yapıyoruz. Mantolama yapma mecburiyeti var mı? • E.A. 


Bir bina yaparken nelerin gerekeceğini söylemem mümkün değil. Zira ev yaparken biliyorsunuz önce imar durumu alınır, sonra buna uygun bir proje çizilir ve belediyede tasdik edilir. Dolayısı ile bina bu tasdikli projeye göre yapılır. Tasdikli projede izolasyonla ilgili bilgiler de vardır. Bunun adı mutlaka mantolama olur mu? Doğrusu teknik bir konu olduğu için size "Şu işlemin adı mantolamadır, şunun adı izolasyondur" diyemem, bildiğim kadarı ile mantolama izolasyonun bir türüdür. Dolayısı ile benim size önerim, elinizdeki tasdikli projeye uygun inşaatınızı yapmanızdır.


Ancak uygulamadan bildiğim bir husus var ki binanın dış etkilere karşı korunması, içinde oturanlar için çok önemlidir. Mantolama sadece soğuğa karşı koruma görev görmüyor yazm sıcağa karşı da koruma...