25 / 04 / 2024

ev yapma maliyeti 2017

ev yapma maliyeti 2017

Bir binanın inşaat metrekare bedelleri her sene, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor. İşte arsa üzerine ev yapma maliyeti 2017..

Ev yapma maliyeti ortalama 5 milyon TL!

Kredi faizlerinin yüzde 40’ı aşması, konut fiyatlarının artması ve deprem endişesi, ev sahibi olmak isteyenleri konuttan arsa yatırımına yöneltti. Arsasını alan da ev yapmaya başladı. 

Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İzin almak gerekir mi?

Arsa sahipleri maliyeti uygun olan, kullanımı pratik olan bu evlerin yapımı için gerekli şartları aldıktan sonra prefabrik projelerini gerçekleştirebilirler. Peki “Tarlaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar!

Deprem bölgesi için kağıt masura ev tasarlandı! Maliyeti 110 bin TL civarında!

ODTÜ Acil Tasarım Stüdyosu, Pritzker ödüllü Japon Mimar Shigeru Ban işbirliğiyle deprem bölgesinde kullanılmak üzere, özel tasarım “kâğıt masura” ev tasarladı.

81 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 23 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler, kolay yapılı, kurulumu ve maliyeti ile birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Prefabrik ev denilince vatandaşların aklına ilk önce fiyatları gelmektedir. Peki prefabrik evler ne kadardır? İşte detaylar!

Çelik ev ısınır mı? Çelik evde yaşanır mı?

Çelik evler kolay kurulumu ve düşük maliyeti ile pek çok kişinin tercihi olmaktadır. Peki çelik ev ruhsatı nasıl alınır? Bu diğer soruların yanıtı!

1+1 konteyner ev ne kadar? 10 Mart 2023 fiyat listesi... 

Ev almak istemeyen ya da ev alacak parası olmayan kişiler konteyner ev ve prefabrik ev fiyatlarını dikkatle takip ediyor. Peki bir konteyner evin maliyeti nedir? 10 Mart 2023 tarihli fiyat listesi...

Pembe panjurlu evinize 75 bin TL'ye sahip olabilirsiniz!

3D yazıcı ile ev yapma projeleri artıyor. Peki maliyet, zaman ve kalite açısından bu tercihi yapmak mantıklı mı?

40 bin TL'ye ahşap ev sahibi olabilirsiniz!

Serkan Bilgin isimli bir Youtube içerik üreticisi, 40 bin TL'ye ahşap bir ev yaptı. İşte yapım aşamaları ve maliyeti...

75 bin TL'ye 24 saatte ev sahibi olabilirsiniz! 

3D yazıcı ile ev yapma projeleri artmaya devam ediyor. Peki maliyet, zaman ve kalite açısından bu tercihi yapmak doğru mu? İşte detaylar...

3 artı 1 prefabrik ev kaç para?

Prefabrik ev almayı düşünen bir vatandaşlar merakla araştırma yapılyor. Bu sorulardan biri de 3 artı 1 prefabrik evin maliyeti nedir? Ayrıntılar için buraya tıklayın!

3+1 evin ikinci elden döşenmesinin maliyeti kaç para?

İkinci eşya satan spotçularda üniversite öğrencileri ve tayini çıkan memurlar nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Peki ikinci elden ev döşemenin maliyeti kaç para? Hangi eşya ikinci elde ne kadar?

Müstakil ev maliyeti 2023! Müstakil ev maliyeti 2023 ne kadar?

Müstakil ev maliyeti 2023 haberimizde yer alıyor. Peki Müstakil ev maliyeti 2023 ne kadar oldu? Müstakil ev maliyeti arttı mı? İşte Müstakil ev maliyeti 2023...

Prefabrik ev yapmak pahalı mı ucuz mu? 100 metrekare prefabrik evin maliyeti ne kadardır?

Prefabrik evler son zamanlarda popüler olmaya başlayan konut tipidir. Peki Prefabrik ev yapmak pahalı mı ucuz mu? 100 metrekare prefabrik evin maliyeti ne kadardır? İşte detaylar!

ev yapma maliyeti 2017 Haberi

ev yapma maliyeti 2017

Arsa sahibi olan kimseler, kendi arsaları üzerinde bina inşa etmek isteyebiliyor. Bir binanın inşaat metrekare bedelleri ise her sene, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor. 


Yapı inşaat süreçlerinde inşaatın kalitesine göre, yapılar sınıflara ayrılıyor. Bina inşaat sınıfları, lüks inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat, 3. sınıf inşaat ve basit inşaat olmak üzere beş farklı kategoride toplanıyor. İnşaat metrekare maliyet bedelleri de bu kategori ve sınıflara göre belirleniyor.


2017 yılında uygulanacak bina inşaat metrekare maliyet bedelleri 25 Ağustos 2016 tarihinde açıklandı. 


İnşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. 


Arsa üzerine ev yapma maliyeti 2017


Lüks İnşaat

Çelik Karkas Bina

Asgari: 2184,08

Azami: 2329,08

Orta: 2256,58 x 100 = 225,658


Betonarme Karkas

Asgari: 1295,54

Azami: 1453,97

Orta: 1374,76 x...