19 / 04 / 2024

eve rüzgar türbini

eve rüzgar türbini

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan demirci ustası Halit Öztürk, evinin bahçesine kurduğu rüzgar türbiniyle elektrik ihtiyacını karşılıyor.

Armutlu’da evin bahçesine rüzgar türbini kuruldu!

Armutlu’da bir evin bahçesine az rüzgârlı havalarda bile çalışan bir rüzgâr türbini kuran Halkın Mühendis ve Mimarları, “Halk, enerji tekellerine bağımlı olmak zorunda değildir” dedi.

SANKO Enerji, rüzgarda kapasitesini artıracak

SANKO Enerji Grubu, Akyel 1 ve Akyel 2 RES’de kapasite artırımlarını rüzgar türbini üreticilerinden Danimarka merkezli Vestas’ın EnVentus platformundan tedarik edeceği 6.2 MW gücünde V162 model 4 türbinle yapacak.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Altın düştü! Gram altın yerlerde! Koşun bakın! 16 Mayıs 2023 altın fiyatları 

Altın fiyatları seçim sonrasında düştü. Altyın fiyatlarında rüzgar tersine dönerken vatandaşlar güncel altın fiyatlarını araştırıyor.  Gram altın yerlerde! Koşun bakın!16 Mayus 2023 altın fiyatları.

Benzin ve motorin fiyatları resmen düştü! Akaryakıtta indirim rüzgarı! BP, PO, Opet 9 Şubat 2023 fiyat listesi

Milyonlarca araç sahibinin merakla araştırdığı benzin ve motorin fiyatları resmen düştü! Akaryakıtta indirim rüzgarı! İşte, Opet BP, PO, Shell, Total 9 Şubat 2023 fiyat listesi...

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gram altın düştü! Elinde altını olanlar hemen bakın! 19 Ocak altın fiyatları

Altın fiyatları, Merkez Bankası faiz kararı öncesi aşağı yönlü işlem görüyor. Altının ons fiyatı bugün 1909 dolara geriledi. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gram altın düştü! Elinde altını olanlar hemen bakın! 19 Ocak 2023 canlı altın fiyatları...

Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023...

Altın fiyatları yeni yılın ilk gününde yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023 altın fiyatları...

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Gram altın 15 lira birden düştü! Elinde 1 gram altını bile olanlar çabuk bakın

Son dakika altın fiyatları yakından takip edilirken rekordan rekora koşan gram altın bugün 15 lira birden düştü. Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü çabuk bakın! İşte son dakika altın fiyatları...

Koçak altında kasım indirim rüzgarı başladı! Altın takılarda net yüzde 20 kampanya! 1 Kasım 2022 fiyat listesi

Koçak altında kasım indirim rüzgarı başladı. Tüm altın takılarda net yüzde 20'ye varan altın kampanyasında kaçırılmayacak fırsatlar sizleri bekliyor. Altın takı fiyatları ne kadar?  İşte Koçak fiyat listesi 1 Kasım 2022.

Altın yön değiştirdi! Rüzgar değil tsunami geliyor! 1 gram bile altını olan acil baksın! 13 Ekim 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde yön değiştirdi. Gram altın 1000 T'nin altına kadar düşerken, bugün tekrar yükselişe geçti. Altın fiyatları yükselmeye başladı, rüzgar değil tsunami bekleniyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? İşte 13 Ekim 2022 altın fiyatları...

Altın fiyatlarında rüzgar tersine dönüyor! Herkes bu rakamlara bakıyor! 29 Eylül 2022 altın fiyat listesi

Altın fiyatlarında rüzgar bugün tersine döndü. Altın almak isteyenler ve yatırımcılar bugünkü altın fiyatlarını araştırıyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? İşte 29 Eylül 2022 altın fiyat listesi...

Altında rüzgar tersine döndü! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları uçuşa geçti 

Altın fiyatları son zamanlarda peş peşe düşüşe geçti. Doların artışı altın fiyatlarını baskılarken altın fiyatları dip rakamlara ulaştı. Son dakika altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü ve 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları uçuşa geçti.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Carewınd Rüzgar Türbinleri Montaj Bakım Ve Servis Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Carewınd Rüzgar Türbinleri Montaj Bakım Ve Servis Ticaret Limited Şirketi Kartal’da  3 milyon TL sermaye bedeli ile Vahdet Demirok tarafından kuruldu.

Olayların ismi Rüzgar Çetin Asmalımescit'te otel yaptırıyor!

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, turizm işine girdi. Çetin, Asmalımescit’te bulunan bir binayı restore ettirerek otele dönüştürecek.

eve rüzgar türbini Haberi

eve rüzgar türbini


Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşayan demirci ustası Halit Öztürk, evinin bahçesine kurduğu rüzgar türbiniyle elektrik ihtiyacını karşılıyor.


Meslek yüksekokulu makine ve açıköğretim fakültesi işletme bölümlerinden mezun olan demirci ustası olan 34 yaşındaki Öztürk, elektrik üretim sistemlerine olan merakı sayesinde kendi elektriğini üretmek için araştırma yaptı. İnternetten elektrik üretiminde rüzgar türbinlerinin nasıl kullanıldığını inceleyen Öztürk, bahçesine kurduğu rüzgar türbiniyle evinin elektrik ihtiyacını karşılamaya başladı.


''Bir senedir elektriğimizi kendimiz karşılıyoruz''

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgar türbinlerine merak salmasıyla internetten araştırma yaptığını ve ilk olarak hava akımının fazla olması nedeniyle Çiftlikli Mahallesi'ndeki evinin çatısında rüzgar türbini oluşturduğunu belirterek, daha sonra büyük bir türbini evinin bahçesine monte ettiğini söyledi.


Buradan elde ettiği elektriği evde kullanabilmek için gerekli bağlantıları kurduğuna değinen Öztürk, şöyle konuştu:


"Evin dışına bir direk yaptırdım...