19 / 04 / 2024

evin eksik teslim edilmesi

evin eksik teslim edilmesi

Müteahhitler, arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayarak aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden bina inşa ediyor. Müteahhitin inşaatı sözleşmeye uygun yapması gerekiyor. Peki, müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım diyorsanız

Hatay'da ay sonuna kadar 7 bine yakın konut sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra Hatay'da yapımına başlanan 45 bin 186 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini, ay sonuna kadar 6 bin 979 evin hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

Süresinde teslim edilmeyen evin kredisine durdurma kararı!

Aydın'da ön ödemeli satış sözleşmesi imzalayarak müteahhidin yönlendirmesiyle bir bankadan kredi çeken kişi, süresinde teslim edilmeyen konut için ödediği krediyi dondurmak için verdiği hukuk mücadelesini kazandı...

Teslim edilmeyen evin kredisine 'durdurma' kararı!

14 ay içinde tamamlanacağı söylenen konutu kendisine süresinde teslim edilmeyen ve müteahhit ile anlaşma yapan bankadan çektiği kredinin ödemelerinin durdurulması için dava açan kişinin isteği haklı bulundu.

Hamit Altıntop'tan yapı firmasına 'ayıplı mal' davası!

Galatasaray'ın eski topçusu Hamit Altıntop, Kemerköy’deki lüks villasının inşaatı için 2 milyon TL'ye yapı firmasıyla anlaştı. Fakat  ev kendisine eksik teslim edilince şirkete ‘ayıplı mal’ davası açtı.

Elazığ'da depremzedeler için yaptırılan konutlar teslim edildi!

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde depremzedeler için yaptırılan son 48 konut daha sahiplerine teslim edildi. 2010 yılında birçok evin hasar gördüğü depremle ilgili daha öncede bin 100 konut yapılarak sahiplerine verilmişti.

Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı’nın evi ailesine teslim edildi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, anne ve babası için aldığı evi restore edemeden şehit düşen Üsteğmen Uğur Taşçı’nın yarım kalan hayalini tamamladı. Şahin, restore ettirdiği evin anahtarını şehidin ailesine teslim etti.

Eksik teslim edilen konut sorunları artık çözüme kavuşturulmalı!

Son yıllarda hızla artan konut üretimi ve satışı, beraberinde birçok tüketicinin mağduriyet yaşamasına da neden olmaktadır. Tüketiciler, satın aldıkları konutlarda birçok eksik, kusur ve ayıp ile karşılaşabilmektedir.

Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?

Müteahhitler, arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayarak aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden bina inşa ediyor. Müteahhitin inşaatı sözleşmeye uygun yapması gerekiyor. Peki, müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım diyorsanız

Uzunköprü Huzurlu Evler 4. Etap Konutları teslim edildi!

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan Huzurlu İnşaat 4. Etap’ın, anahtar teslim töreni gerçekleşti. Hayallerini kurdukları evin anahtarını alan aileler, Ramazan ayı öncesi büyük mutluluk yaşadı.

Kiralanan evin ayıplı çıkması!

Kiralama ilişkilerinde ev sahibi ve kiracı karşılıklı olarak birtakım hak ve sorumluluklara sahip olur. Peki kiralanan evin ayıplı çıkması halinde mal sahibinin sorumluluğu ne olur? Kiralananın teslim anındaki ayıplarından sorumluluk nedir?

Hande Subaşı evini eksik teslim eden müteahhite dava açtı!

Aldığı dairenin eksik teslim edildiğini fark eden Hande Subaşı'nın annesi, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müteahhite, bugüne kadar yapılan tüm masrafların karşılanması için dava açıldı...

Rings İstanbul’da son daireler için son fırsatlar bayramda devam ediyor!

Selin Yapı tarafından Sancaktepe’de hayata geçirilen Rings İstanbul’da son evlerin satışına devam ediliyor. Ekim ayı itibariyle 278 evin sahibine teslim edildiği Rings İstanbul’da, satış ofisi bayramın 3’üncü gününden itibaren açık olacak...

Orint Park Ataşehir teslim tarihi!

Orint Park Ataşehir teslim tarihi 2014 sonu olarak belirlendi. Orint Park Konutları Ataşehir Evin Park projesinin yanında yer alıyor, proje Ocak 2014 'te satışa çıkacak...

evin eksik teslim edilmesi Haberi

evin eksik teslim edilmesi

Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?

Müteahhitler, arsa sahipleri ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayarak aralarında yaptıkları anlaşmaya istinaden bina inşa ediyor. İnşa edilen bu binadan arsa sahiplerine payları veriliyor. Diğer daireler ise müteahhite kalıyor.


Müteahhitin inşaatı sözleşmeye uygun ve eksiksiz bir şekilde bitirip zamanında teslim etmesi gerekiyor. Ancak bazı müteahhitlerin teslim ettiği dairelerde eksiklik veya yanlışlıklar olabiliyor. Siz de "Müteahhit evi eksik teslim etti ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Müteahhit evi eksik teslim ettiyse, kendisine eksikliklerin tamamlanması ve ayıpların düzeltilmesi için ihtar çekilebiliyor. Müteahhite gönderilecek ihtarda eksikliklerin tespit edilerek belirtilmesi gerekiyor.


İhtar örneği:


……………... NOTERLİĞİNE

-İHTARNAME-

İHTAR EDEN                          : ……..:……………...

VEKİLİ                        ...