25 / 04 / 2024

evlerini boşaltan filistinli aileler

evlerini boşaltan filistinli aileler

İsrail mahkemesi, Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yer alan Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmaları kararına yönelik itirazlarını reddetti. 

Boş evlere vergi geliyor: Vergi ödemek istemeyenler evlerini satışa çıkarıyor! 

Boş evlerden vergi alınmasına ilişkin açıklamalar ev sahiplerini tedirgin etti. Hem vergi ödemek istemeyen hem de kiralamaya sıcak bakmayanlar konutlarını satışa sunmaya başladı. İşte ayrıntılar...

Kiradaki yüksek artışın nedeni bulundu: Hayalet evler!

Kiraya yüzde 25 zam sınırının getirilmesinden hoşlanmayan, tahliyeden korkan ve piyasanın yükselmesini bekleyen mülk sahipleri evlerini boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşları da kar satışı için evlerini kiralamıyor. Boş tutulan bu 'hayalet evler' ise yeni zamları tetikliyor.

İstanbul’da tam 400 bin ‘hayalet konut’ var! Ev sahipleri evleri boş tutup kira zamlarını bekliyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırından memnun olmayan ve piyasanın yükselmesini bekleyen konut sahipleri konutlarını boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşlarının da hem tatil bir hem kâr satışı için evlerini kiralamadığı, boş tutulan 'hayalet evlerin' yeni zammı tetiklediği belirtildi.

Ev sahipleri, konutlarını kiraya vermekten kaçıyor! İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini düşünen ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen konut sahipleri, evlerini kiralamadı. İstanbul'da boş konut sayısı 400 bini geçti. 

Amsterdam'da yüksek kira beklentisi nedeniyle evini boş tutan ev sahiplerine ceza!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da boşalan evlerini yüksek kira beklentisiyle boş bırakan hak sahiplerine belediye tarafından para cezası verilecek.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli yapısını boşaltan hak sahiplerine verilen destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İstanbul Beykoz Belediyesi'nin Tokatköy mahallesinde bölgesinde başlatılması planlanan kentsel dönüşüm projesinde yeni bir gelişme yaşandı. Vatandaşların 15 gün içinde evlerini boşaltıp teslim etmesi gerekiyor.

Kira ödemek istemeyen öğrenci depoları tercih etti!

Koronavirüs salgını nedeniyle okudukları şehirden ailelerin yanına dönen öğrenciler bu zamanda kira ödemek istemedikleri için evlerini boşaltarak eşyalarını depoya yerleştirmeyi tercih etti. 

Sel nedeniyle evlerini tahliye eden vatandaşlara kira yardımı yapılacak!

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketlerine yönelik açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlara kira ve eşya yardımı yapılacağını dile getirdi.

Channing Tatum ve Jenna Dewan evlerini 5 milyon 925 bin dolara sattı!

Geçtiğimiz yıllarda evliliklerini sonlandıran Channing Tatum ve Jenna Dewan boşanmalarının sonrasında Beverly Hills’teki evlerini 5 milyon 925 bin dolara sattı.

Kuşadası'nda kayan evlerin mağdurları 7 yıldır seslerini duyurmak istiyor!

Kuşadası'ndaki Mücella Emgin, Dergah ve Özgün Evler sitelerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle evlerini boşaltan apartman sakinlerinin umutsuz bekleyişlerine 7 yılda da devam ediyor.

İsrail mahkemesi Doğu Kudüs'te Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmasına hükmetti!

İsrail mahkemesi, Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yer alan Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmaları kararına yönelik itirazlarını reddetti. 

Akşehir Gölü’nün kıyısındaki taşınmazlara yönelik düzenleme!

AKP’nin Meclis’e sunduğu 12 maddelik “torba teklif” köylülerin 70 yıl sonra mağdur olmasına neden oldu. Rayiç bedel üzerinden satışı yapılan arazilerde yaşayan köylü, evlerini boşalttı. 

evlerini boşaltan filistinli aileler Haberi

evlerini boşaltan filistinli aileler

İsrail mahkemesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yer alan Filistinli 3 ailenin evlerini boşaltmaları kararına yönelik itirazlarını reddetti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, mahkeme, Kudüs Sulh Mahkemesinin 2019 yılında verdiği Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yer alan 12 Filistinli ailenin evlerini Yahudi yerleşimciler lehine boşaltmaları yönündeki karara 3 ailenin itirazını inceleyerek, karara bağladı.

Kudüslüleri Savunma Koalisyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, mahkemenin Filistinli ailelerin itirazlarını reddederek, gelecek Ağustos'ta evlerini boşaltmaya mecbur ettiği belirtildi.

Kudüs Sulh Mahkemesinin Filistinli ailelerin evlerini Yahudi yerleşimciler lehine boşaltmaları yönündeki karara 3 aile itiraz etmişti. İsrail mahkemesi, 2 Mart tarihinde ailelerin evlerini boşaltmalarına ilişkin kararın tehirine hükmetmişti. 

İsrail güçleri Kudüs'te engelli bir Filistinlinin evini 6'ncı defa...