19 / 04 / 2024

eymir gölü ve çevresi imar

eymir gölü ve çevresi imar

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, 20 Mayıs'ta onaylanan ODTÜ Koruma Amaçlı imar planı iptali için 21 Temmuz 2014 tarihinde dava açtı. İşte TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi'nin ODTÜ planlarına ilişkin 21 Temmuz tarihli açıklaması...

Van Gölü'nün doğusu için son dakika deprem uyarısı: Muradiye, Çaldıran, Özalp ve Erciş riskte!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden (YYÜ) Doç. Dr. Hamdi Alkan, 1970 ile 2022 seneleri arasıdna Van Gölü ve civarında 14 bin 178 depremin kaydedildiğini belirtti ve riskli bölgeleri tek tek sıraladı. İşte detaylar...

İnce tasarım, güçlü performans: Yeni Mac Pro ve 15.3 inç MacBook Air dikkat çekiyor! İşte fiyatlar ve özellikler!

Apple, merakla beklenen WWDC 2023 etkinliğinde güçlü ve yenilikçi ürünleriyle şaşırttı. Yeni Mac Pro, M2 Ultra işlemcisi ve geniş bağlantı seçenekleriyle dikkat çekerken, 15.3 inç MacBook Air daha büyük ekranı ve etkileyici performansıyla kullanıcılara sunuldu.

Güçlü ve dayanıklı yapısı ile Kia Bongo Nisan fiyatları ne kadar? İşte 03 Nisan 2023 fiyat listesi

İşletmeniz için güçlü ve dayanıklı bir araç mı arıyorsunuz? O zaman size Kia Bongo'yu öneriyoruz! Ekonomik ve güçlü motorları sayesinde yakıt maliyetlerinizi de düşürür. İşte 03 Nisan 2023 fiyat listesi

Mh Gül Turizm Gıda Taşımacılık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mh Gül Turizm Gıda Taşımacılık İnşaat Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Mehmet Gül ve Haluk Gül ortaklığında kuruldu.

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Salda Gölü ve çevresi aynı marmara denizi gibi Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilmesine ilişkin Bakan Murat Kurum'dan açıklama geldi.

Gül İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Myrose Şubesi açıldı!

Gül İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Myrose Şubesi bugün Kağıthane'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Gül ve Mevlüt Gül ortaklığında açıldı.

Gül Ve Aslan İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Gül Ve Aslan İnşaat Anonim Şirketi Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Aslan ve Mehmet Kerem Gül ortaklığında kuruldu.

Gül Grup İnşaat Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Gül Grup İnşaat Yatırım Anonim Şirketi bugün Bayrampaşa'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Yusuf Palvan, Mehmet Kerem Gül ve Yusuf Akyol ortaklığında kuruldu.

TOKİ'den Salda Gölü açıklaması! 

TOKİ yaptığı açıklamada, Salda Gölü'nde yapılaşma ve betonlaşma olduğuna ilişkin sosyal medyada yer verilen görüntülerin, göl ve çevresindeki çalışmalara ait olmadığını belirtti.

Emine Erdoğan'dan Salda Gölü kararı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 2 Eylül tarihinde Salda Gölü ve çevresinin korunmasına yönelik çalışmaları yerinde inceleyecek.

Murat Kurum’dan Salda Gölü açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü ve çevresinin özel çevre koruma bölgesi ilan edildiğini dile getirerek "Bununla alakalı Millet Bahçesi projemizi de o alanda gerçekleştireceğiz" dedi.

Melih Gökçek Mavi Göl ve Sincan Harikalar Diyarı'nı gezdi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin park ve rekreasyon alanlarının tanıtımı amacıyla hazırlanan programın çekimleri için Mavi Göl ve Sincan Harikalar Diyarı'nı gezdi.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan'da dönüşüm ihalesi bugün!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından gerçekleştirilecek olan Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan'da dönüşüm ihalesi bugün yapılacak.

eymir gölü ve çevresi imar Haberi

eymir gölü ve çevresi imar


Son dönemde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi alanına ilişkin olarak yapılan imar planı düzenlemeleri, öncelikle ODTÜ Ormanını katleden müdahaleler içermesi nedeniyle çevreye duyarlı kamuoyu gündeminden hiç düşmemiştir. ODTÜ planları, hem içerdiği bu nitelik, hem de Eymir ve ulaşıma ilişkin kararları nedeniyle Odamızın da sürekli olarak takip ettiği üzerinde durduğu bir mevzudur. Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan 29 Mayıs 2014 tarihinde askıya çıkan ve kamuoyunda ODTÜ Planı olarak bilinen plan öncesinde, bu alana ilişkin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, ODTÜ 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve ODTÜ 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı (ODTÜ Yolu tartışmaları da içeren plan) ilk olarak 30.09.2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanmıştır. Bu plan içerdiği kamu yararı...