23 / 04 / 2024

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik ne zaman

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik ne zaman

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk arasında yapılacak teleferik projesi için start verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi, 3 istasyondan oluşacak hattın 1/5000'lik planlarını onayladı.

Eyüp Anadolu Lisesi yenilendi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 6. Cumhurbaşkanı Fahri Sabit Korutürk'ün de mezun olduğu, Eyüp Anadolu Lisesi, yenilendi.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik ihalesi iptal!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kadir Topbaş döneminde planlanan bir proje için daha iptal kararını açıkladı. 

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda 2. ihale bekleniyor!

2 kilometre uzunluğundaki Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda ikinci ihalenin açıklanmasını bekleniyor. 

Eyüp Belediyesi'nden 69.3 milyon TL'ye satılık arsa!

Eyüp Belediyesi, Göktürk Merkez Mahallesi'ndeki arsasını 69 milyon 389 bin 810 TL muhammen bedelle satıyor. Arsa için ihale 19 Ekim'de yapılacak..

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanması planlanan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

İstanbul'a 10 yeni teleferik hattı geliyor!

İBB, 2019 yılı ve sonrasında 10 teleferik hattı inşa etmeyi planlıyor. İBB, Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk Teleferik Tesisi için 21 Eylül'de ihaleye çıkılacak.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanacak olan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Özak GYO Eyüp arsası için 36 milyon TL kredi çekti!

Özak GYO Eyüp Göktürk'ten aldığı yeni arsasının finansmanında kullanmak için 36 milyon TL tutarında banka kredisi çekti.

Özak GYO Eyüp Göktürk'ten 67 milyon TL'ye arsa aldı!

Özak GYO portföyünde bulunan Eyüp-Göktürk'teki arazisini genişletmek amacıyla; mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda, 2B hakkı Kamer İnşaat'ta olan Eyüp Maslakaltı'da yer alan 32.8 bin metrekarelik arazinin 2B hakkını 67 milyon TL bedelle aldı.

Eyüp Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı imar planı askıda!

Eyüp Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı. İmar planı 16 Şubat'ta askıdan indirilecek...

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı nasıl olacak?

Eyüp-Pierre Loti -Miniatürk Teleferik Projesi, Haliç vapur iskelesi yanındaki Eyüp istasyonundan başlayarak, önemli bir turistik merkez olan Pierre Loti Tepesi'ne ulaşacak. İşte projenin detayları...

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik projesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk arasında yapılacak teleferik projesi için start verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi, 3 istasyondan oluşacak hattın 1/5000'lik planlarını onayladı.

Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı uzatılıyor!

Eyüp-Piyerloti Teleferik Hattını revize ederek, Haliç üzerinden geçerek Miniatürk’e saatte bin 500 kişiyi taşıyacak olan yeni teleferik projesinin ihalesi son aşamada. Yeni hattın 3 istasyondan oluşması planlanıyor.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik ne zaman Haberi

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik ne zaman

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk arasında toplam 2 kilometrelik modern ve yüksek kapasiteli teleferik sistemi yapım işi için start verdi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısında, teleferik hattının 1/5000'lik planları oy çokluğuyla onayladı.


AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, hattın Başkan Kadir Topbaş'ın önem verdiği raylı sistem projelerinden biri olduğunu belirterek, projenin ulaşım ve turizm açısından İstanbul'a ciddi katkı sağlayacağını söyledi. Başalan, projeyle Haliç'in iki yakasının raylı sistemle birbirine bağlanacağını söyledi.


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da AA muhabirinin soruları üzerine, mevcut teleferik hattının yetmediğini anlattı.


Hattın turizm ve ekonomiye katkısı olacağını vurgulayan Aydın, "Yabancı turist kadar, yerli turiste de hitap eden özel ve nezih bir yer olan Pierre Loti'de yeni hattın saatte bin 500 yolcu taşıması planlanıyor. Eyüp büyüyor, Eyüp gelişiyor,...