25 / 04 / 2024

faizler artacak mı

faizler artacak mı

Gelecek dönemdeki Merkez Bankası'nın hesaplayacağı faiz oranı hakkında açıklamalar yapan Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, dolar kurunun dalgalanması sonucunda piyasaların karışacağından bahsetti.

Döviz kurlarındaki artış konut piyasasını nasıl etkiledi?

Konut satış verilerine bakıldığında döviz kurlarındaki artışın yanı sıra faiz artışının ekonomik aktivite üzerinde soğutucu yönde etkileri görüldü.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Konut kiraları artacak mı?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kira gelirlerinin doğru beyanı için kapsamlı bir çalışma başlatıldığını ve bu kapsamda 4.5 milyon konutun analiz edildiğini hatırlatarak, Bakan Şimşek için ''aba altından sopa gösterdi.' dedi.

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

SSK ve Bağ-Kur emeklileri dikkat! Zam oranı değişecek mi?

Memur ve memur emeklilerinin yeni yılda zamları yüzde 49,25 olurken, işçi ve esnaf emeklilerinde ise bu oran yüzde 37,57 olarak belirlendi. Ardaki zam farkı dikkat çekerken bu oranın artırılması için çalışma yapıldığı ortaya atıldı. Peki SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı artacak mı?

Otomabil markalarının 2024 sıfır araç fiyatları artacak mı? 

Ocak ayının başlaması ile beraber, otomotiv alanındaki şirketler, müşterilerine daha kaliteli hizmet sunmak amacı ile fiyat politikalarında önemli değişiklikler yapıyor. İşte rakamlar ve haberin detayları...

2024'te otomobil fiyatları ne olacak? Vergiler artacak mı?  Uzmanlardan net açıklama geldi!

Yeni yıla sayılı günler kala en çok merak edilen konulardan biri de otomobil fiyatları oldu. Araba almak isteyenler 2024'te araba fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini araştırıyor. Uzmanlardan ise net açıklama hemen geldi...

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Artan enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki ve inşaat maliyetlerindeki artışlar ve talep ile arz arasındaki dengesizlik, konut sektöründeki ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Bu nedenle, 2024 yılında konut fiyatlarındaki artışın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

2024 asgari ücret planlaması belli oldu: Çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

2024 asgari ücret için gerim sayım başladı. Ay başında başlayacak olan komisyonda süreç resmen belli olacak. Peki asgari ücret çalışanlara nasıl yansıyacak? İşsizlik maaşı artacak mı?

Yılbaşından sonra araç piyasasında durum nasıl olacak? Fiyatlar artacak mı?

Türkiye'nin otomobil pazarında son dönemde dikkat çekici bir gelişme yaşanıyor. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında önemli düşüşler gözlenirken, bu trend Bursa'da açık oto pazarını hareketlendirdi. Araç piyasası gündeminde araçların yılbaşından sonra artacağı konuşuluyor.

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Otomobil piyasasında fiyatların düşmesiyle beraber, kasko fiyatlarında da düşüşler görüldü. Bu gelişmelerin ardından gözler trafik sigortası fiyatlarına çevrildi. Peki trafik ve kasko fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Vergilerdeki istisna ve muafiyetlere ilişkin düğmeye basıldı! Gelir ve kurumlar vergisi artacak mı? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergilerdeki istisna ve muafiyetlere ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı’na talimat verdiği aktarıldı. Çalışmada ise ağırlıklı olarak şirketlere sağlanan vergi istisnası ve muafiyetler bulunuyor. İşte ayrıntılar...

Buğday fiyatları resmen çakıldı! Son 3 yılın en düşük seviyesini gördü! Buğday fiyatları artacak mı?

Rusya'daki olağanüstü güçlü mahsul yüzünden neredeyse 3 senenin en düşük seviyesine gerileyen buğday fiyatları, temmuzun sonundan bu yana beşte birinden fazla düştü. Uzmanlar bu durumu, "Ukrayna'nın kaybı, Rusya'nın kazancı oldu" şeklinde yorumladı.

faizler artacak mı Haberi

faizler artacak mı

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, dolar kurunun dalgalanması sonucunda "yay fazla gerilldi, aman dikkat" dedi. Aktaş, gelecek dönemdeki Merkez Bankası'nın hesaplayacağı faiz oranı hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Çok yüklü bir faiz artışı gelirse kimse şaşırmasın." Alaattin Aktaş, 2021 senesi Eylül ayı'ndan bu zamana kadar ekonomi alanında yapılan yorumların ve eleştirilerin sonucunda devletin seçime giderken yaptığı 'ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek' politikası olduğunu belirtti. 

"Haber3com'da yer alan habere göre;  Aktaş, "Faizi düşürenler olacakları bilmiyor muydu?" diye soru sorarken "16 Aralık’ta faizi indirdikten sonra kur yükselmeye devam ederken, 19 Aralık Pazar günü bile faizin daha da düşeceğini söyleyerek kurun biraz daha tırmanmasına yol açtık. Belki de sağladık demek daha doğru! 19 Aralık’ta bunları söyledikten, adeta kur artışının önemli olmadığını ima ettikten sonra ne...