25 / 04 / 2024

Faizlerdeki indirim konut satışlarını nasıl etkileyecek

Faizlerdeki indirim konut satışlarını nasıl etkileyecek

Gayrimenkul sektörü son üç yılda duraklama eğilimine girerken 1 milyonun üzerinde konut stoku oluştu. Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay, faizlerde başlayan indirim sürecinin konut satışlarını artıracağını savunuyor.

Emlak Konut GYO Park Yaşam Antalya'da yüzde 12 indirim fırsatı! 

Park Yaşam Antalya projesinde peşin ödemelerde yüzde 12 indirim imkanı sağlanıyor. Emlak Konut GYO güvencesi ile inşa edilen projede fiyatlar 4 milyon 180 bin TL'den başlıyor. 

Milli Emlak'tan Çorlu'da yüzde 20 indirim ve 8 taksitle konut imarlı arsa!

Çorlu Milli Emlak Müdürlüğü, Tekirdağ Çorlu'da yer alan konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsa için yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanı sağlanıyor.

Başkentte büyük fırsat: Yüzde 20 indirim ve 8 taksitle konut imarlı arsa alabilirsiniz! 

Ankara Anıt Emlak Müdürlüğü, Ankara ili, Gölbaşı ilçesi, Bağiçi, Oyaca, Karaali, Karagedik Topaklı ve Karşıyaka mahallelerinde yer alan 26 adet konut imarlı arsayı yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle satıyor. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO'da ticari üniteler e-ihale usulü ile şimdi satışta! Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), birçok ilde ve projede yer alan ticari birimlerini satışa çıkardığını açıkladı. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim yapılacak satışlarda tapu hemen teslim edilecek. 

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

O ildeki konut imarlı arsa 70 bin TL'ye satılıyor! Yüzde 20 indirim fırsatı! 

Denizli Buldan Milli Emlak, Denizli ili, Buldan ilçesi, Gölbaşı Mahallesinde yer alan konut imarlı arsayı yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. İşte ayrıntılar...

Gebze'de 60 aya varan vadeyle konut imarlı 2 arsa satılıyor! Peşin ödemeye yüzde 20 indirim fırsatı! 

Gebze Belediyesi, Kocaeli ili, Gebze ilçesi, M. Paşa ve Çayırova mahallelerinde yer alan 2 adet konut imarlı arsayı peşinde yüzde 20 indirim fırsatı ve 60 aya varan vadeyle satıyor. Peki Gebze'deki arsaların büyüklükleri kaç metrekare? Fiyatları ne kadar? 

Yeni Hayat Mahmutbey'de peşin ödemelere özel indirim! 2+1'lerde son 2 konut fırsatı!

Yeni Hayat Mahmutbey projesinde peşin ödemelere indirim fırsatı başladı. Peki Yeni Hayat Mahmutbey'de konut fiyatları ne kadar? Hangi konut tipleri var? İşte merak edilenler...

Konut sitesi aidatlarına indirim mi geliyor? Site yönetim sektöründen son dakika açıklaması!

Konut Siteleri üzerindeki yüzde 18'lik KDV yüküne yönelik çalışma başlatılmasının ardından konut sitesi yönetimleri aidatlara indirim bekliyor.

Bakanlık, o ildeki 10 konut ile 32 iş yerini satıyor! Yüzde 20 indirim fırsatıyla! 

Zonguldak Merkez'de yer alan 10 adet 2+1 ve 3+1 konut ile 32 adet iş yeri satılıyor. Peşinde yüzde 20 indirim ve 60 ay vade imkanını kaçırmayın. İşte ayrıntılar... 

Milli Emlak o ilde 8 adet konut ile 54 adet arsa ve araziyi satıyor! Yüzde 20 indirim ve 12 aya varan taksit fırsatı! 

Gümüşhane Milli Emlak, Gümüşhane ili, Merkez ilçesi'nde yer alan 8 adet konut ile 54 adet arsa ve araziyi satıyor. Yüzde 20 indirim ve 12 aya varan taksit fırsatını kaçırmayın!

Faizlerdeki indirim konut sektörünü nasıl etkiledi?

Geçtiğimiz haftalarda kamu bankaları tarafından uygulanan faiz indirimi kararı ile konut sektöründe hareketlilik beklendi. Peki, faiz indirimi kararı konut sektörünü nasıl etkiledi?

Konut kredisi faizlerindeki indirim ev fiyatlarını etkiler mi?

Kamu bankaları konut kredi faiz oranlarında indirim yaptı. Peki kamu bankalarının konut kredisi faizlerinde uyguladığı indirim ev fiyatlarını etkileyecek mi? Ev fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? Sektör temsilcileri konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Faizlerdeki indirim konut satışlarını nasıl etkileyecek Haberi

Faizlerdeki indirim konut satışlarını nasıl etkileyecek

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden gayrimenkul, son üç yıllık dönemde duraklama sürecine girdi. Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, satış hızının, azalmasıyla orta ve üst gelir grubuna hitap eden 1 milyonun üzerinde konut stoku oluştu. Mevduat faizlerinin yüksekliği ve yatırımcının geleceğe güven duymaması gibi nedenlerle konut satışları dip yaparken birinci el ve ikinci el konutlarda fiyatlar gevşedi. Merkez Bankası'nın (MB) 25 Temmuz'daki 425 baz puanlık faiz indirimi kararı sonrasında mortgage faizlerinde de indirimler gündeme geldi. Önümüzdeki dönemde mortgage faizlerinin ve konut fiyatlarının ne olacağı merak konusu. Sektör hakkında merak edilen tüm konuları Garanti BBVA Mortgage Genel Müdürü Murat Atay anlattı.

Konut satışlarında ciddi bir düşüş var. Sizce dip seviyelerde miyiz, düşüş eğilimi devam eder mi, yoksa bundan sonra çıkış mı...