25 / 04 / 2024

Farklılaşmanın Anahtarı Rekabet

Farklılaşmanın Anahtarı Rekabet

AYD V. AVM Yatırımları Konferansı “Farklılaşmanın Anahtarı Rekabet” başlığı ile yerli ve yabancı sektör temsilcilerini beşinci kez buluşturuyor

Düzce'de yatay kentleşme modeliyle yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi!

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremle sarsılan Düzce'de yüksek katlı yapılaşmanın önüne geçildi...

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü açıldı!

Sulak alanlarda yapılaşmanın önü biraz daha açıldı. “Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği”nde değişiklik yapıldı.

Ayder'de plansız yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalar dolayısıyla gündeme gelen ünlü Ayder Yaylası uyanıyor...

Munzur Vadisi'ndeki yapılaşmanın önünü açan projelere tepki!

Tunceli Barosu Başkanı Av. Kenan Çetin, Tunceli Munzur Vadisi'nde doğayı talan eden ve yapılaşmanın önünü açın projelerden vazgeçilmesi için çağrı yaptı. Çetin, Munzur'daki yapılaşmalara razı olmadıklarını belirtti...

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

AVM'ler dijitalleşiyor! 

Son yıllarda iyice keskinleşen rekabet ortamında farklılaşmanın yollarını arayan AVM'ler dijitalleşme yatırımları için düğmeye bastı. Rönesans Gayrimenkul Yatırım, dijital çözümü hayata geçirdi...

Şeker fabrikalarına ait arazilerde yapılaşmanın önü açıldı!

Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı illerde bulunan şeker fabrikalarına ait 10 ayrı arazi için imar değişikliğine gidildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şeker fabrikalarına ait arazilerde ticaret, turizm, konut alanı, alışveriş merkezi gibi yapılaşmanın önünün açıldığını iddia etti.

Sit kullanımları yeniden belirlendi: Yapılaşmanın önü açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı doğal sit alanları için koruma ve kullanım koşullarını yeniden belirledi. Yapılan düzenlemedeki maddeler, nitelikli doğal koruma alanlarında adeta yapılaşmanın da önünü açtı.

Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal sit alanlarında, yaylalarda, koylarda, kıyılarda kaçak yapılaşmayla mücadele ettiklerini söyleyerek, "Kaçak yapılaşmanın önüne kararlı bir şekilde geçeceğiz" dedi.

Malatya'daki kentsel dönüşüm mimari yapıyı farklılaştıracak! 

Yeşiltepe Belediye Başkanı Mehmet Çınar, devam eden ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Proje’ alanı ile yapımı tamamlanan örnek daireyi gezdi.Başkan Çınar, “Kentsel dönüşüm projelerimiz ilçemizin mimari yapısını farklılaştıracak, sosyal yaşam kültürüne renklilik ve canlılık kazandıracaktır. ” dedi.

Mümtaz Şenel:Yapılaşma Salda Gölü’nün sonu olur!

Burdur Yeşilova’nın Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Salda Gölü'ne olası bir yapılaşmanın bölgeyi olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Kaz Dağları'ndaki yapılaşmanın, mevzi imar planlarıyla yapıldığı ortaya çıktı!

Kaz Dağları'nda uzun yıllar boyunca devam eden yapılaşmanın, mevzi imar planlarıyla yapıldığı ortaya çıktı.

Farklılaşmanın Anahtarı Rekabet Haberi

Farklılaşmanın Anahtarı Rekabet

AYD (Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği) AVM Yatırımları Konferansı’nın beşincisi AYD Başkanı Hulusi Belgü ve Yönetim Kurulu ev sahipliğinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yerli ve yabancı sektör yetkililerinin yoğun katılımı ile başladı. Sektörün, bugünü ve geleceğinin tüm yönleri ile irdelendiği, Türkiye ve dünya ekonomisinin değerlendirilip, AVM yatırımcıları ve perakendecilerin, yerli ve yabancı 500’ün üzerinde üst düzey katılımcının bir araya geldiği Konferans’ta AYD Başkanı Hulusi Belgü bir hoşgeldiniz konuşması yaptı.


AYD Başkanı Hulusi Belgü, konuşmasında henüz 25 yaşında olan Türkiye AVM sektörünün özellikle son 10 yıl içerisinde hızlanan gelişimi ile çok özel ve önemli projelere imza attığını vurgulayarak “Yerli ve yabancı yatırımcıların birbirinden iddialı projeleri başarılı performansları ile Avrupa ve Dünya’da parmakla gösterilecek değerler oluşturdu. Yıllık 50 milyar ciro büyüklüğüne ulaşan alışveriş...