18 / 04 / 2024

faruk saraç ahırkapı Moda Tasarım Yüksek Okulu

faruk saraç ahırkapı Moda Tasarım Yüksek Okulu

Radikal Gazetesi muhabiri Müge Akyüz'ün haberine göre; Modacı Faruk Saraç metruk haldeki tarihi bir binayı eğitim kurumuna dönüştürdü. Saraç ile Ahırkapı Feneri'nin yanı başında açtığı Moda Tasarım Yüksek Okulu'nda buluştuk...

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu İstanbul'a taşınıyor!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Bursa'da yer alan Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu İstanbul'a taşınacak.

Medipol'ün iki tarihi binayı daha devraldığı iddiası!

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nu kuran vakfın yönetimini devir alıp ismini değiştiren Medipol, İBB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden kiralanan tarihi binaların kullanım hakkını da elde etti.

Artaş otellerinin çalışanları Ahırkapı sahilindeki atıkları topladı!

Artaş Grubu Turizm Yatırımları bünyesinde yer alan otellerin sahipleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü farkındalığını arttırmak için, dün Ahırkapı sahilindeki atıkları topladılar...

Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor!

Kent sakinlerini 150 yılı aşkın süredir kazalardan koruyan Ahırkapı Feneri, koruma altına alınıyor. Tarihi fener, çevresindeki yapılarıyla birlikte kültür varlığı olarak kabul edildi.

1940 yılında İstanbul'da ahşap evler istimlak edilecek!

1940 yılında Ankara'dan İstanbul'a gelen dönemin İçişleri Bakanı Faruk Öztrak vilayet, belediye ve emniyet işleriyle meşgul olmuş. Bir muhabirle yaptığı konuşmada İstanbul'un ahşap evlerinin istimlak edileceğini söylemiş.

1935 yılında Avrupa ve Anadolu yakalarını bağlayacak asma köprü!

1935 yılında Ahırkapı ve Salacak arasında yapılacak asma köprüyle Avrupa ve Anadolu yakaları birbirine bağlanacakmış. 2 bin 500 metre uzunluğunda 18 ayaklı olarak inşa edilecek köprüde tren hattı da olacakmış.

1997 yılında üçüncü kez Tüpgeçit projesi hazırlanmış!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi üçüncü kez Tüpgeçit projesi hazırlamış. Hazırlanan projeye göre Tüpgeçit, Ahırkapı ile Harem arasında olacakmış. Üç tüpten oluşacak geçidin birinci tüpü raylı geçit olacakmış.

İzmir Atatürk Stadı'nda toplu açılış töreni düzenlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Stadı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, İstanbul'da, Faruk Saraç Tasarım Enstitüsü'nün açılışını yaptığını, Hakkari'deki havaalanının bitmek üzere olduğunu anımsattı.

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu'nun açılışına katılarak konuşma yaptı.

Faruk Saraç'ın İstanbul'daki okulu yarın açılıyor!

Ünlü modacı Faruk Saraç, kendi adını taşıyan tasarım meslek yüksek okulunu yarın İstanbul'da açıyor Modacı Faruk Saraç, ikinci moda tasarım okulunu açmaya hazırlanıyor..

Avrasya Tüneli, 1965 yılında da planlanmış!

İstanbul'da Kazlıçeşme - Göztepe arasında yapımı devam eden Avrasya Tüneli'nin 1965 yılında Ahırkapı - Salacak arasına yapılması teklif edilmiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkarttığı o haber...

1965 yılında Boğaz'ın iki yakası Sualtı Asma Tüneli ile bağlanacakmış!

1965 yılında bir İsviçre firması, Boğaz'ı birbirine bağlayacak Sualtı Asma Tüneli'ni inşa etme teklifinde bulunmuş. Ahırkapı ile Salacak arasında yapılması düşünülen tünel, 4 şeritli ve 400 milyon liraya mal olacakmış.

1937 yılında Ahırkapı ile Kumkapı arasındaki teneke mahallesi kaldırılacakmış!

1937 İstanbul'da Ahırkapı ile Kumkapı arasında ve şimendifer hattının iki etrafında teneke mahallesi varmış. Bu mahalle Devlet Demiryolları tarafından kaldırılacakmış ve buraya büyük bir fidanlık yapılacakmış.

faruk saraç ahırkapı Moda Tasarım Yüksek Okulu Haberi

faruk saraç ahırkapı Moda Tasarım Yüksek Okulu

Modacı Faruk Saraç metruk haldeki tarihi bir binayı eğitim kurumuna dönüştürdü. Saraç ile Ahırkapı Feneri'nin yanı başında açtığı Moda Tasarım Yüksek Okulu'nda buluştuk...


Yıl 1981, profesyonel futbolcu Faruk Saraç menisküs olup futbolu bırakmak zorunda kalınca Kadıköy’de o dönemin modası bir butik açarak erkek kıyafetleri satmaya başlar. Terzilikle ailesinin iyi giyinmesinin ötesinde bir ilişkisi yoktur. Geç de olsa üniversiteye gider ve Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü bitirir. 

Butik Faruk tutar. Bir gün televizyon izlerken Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ın Swiss Otel’deki düğününü görür. “İş dünyasının bütün insanları buralarda oluyor” diyerek otelin içinde bir mağaza açar. Nişantaşı’nda da bir depo kiralayarak kişiye özel dikim işine girişir. Gerçekten de Ayhan Şahenk, Üzeyir Garih, Kadir Has, Gorbaçov gibi iş insanları, politikacılar, sanat dünyasından isimler müşterisi...