28 / 03 / 2024

Fas akıllı ev yarışması

Fas akıllı ev yarışması

Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 40 öğrenci 'daha sürdürülebilir bir gelecek için' Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek. “Solar Decathlon" yarışmasını kazanan projeler ise ödüllendirilecek.

Arçelik Imperium Robo RS 3221 Akıllı Robot Süpürge kaç lira oldu?

Günümüzde teknolojinin ev hayatına getirdiği kolaylıklara bir yenisi daha eklendi: Arçelik Imperium Robo RS 3221 Akıllı Robot Süpürge!

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

Samsung’dan sürpriz karar! VR7700BM akıllı robot süpürgede müthiş fırsat!

Samsung, ev temizliğinde resmen moda haline gelen akıllı robot süpürgelerde çok sevindirecek bir karara imza atarak kredili ödeme ve ücretsiz teslimat fırsatlarını duyurdu. Samsung’un duyurduğu müjdeli haberin ardından VR7700BM akıllı robot süpürge araştırılmaya başlandı.

Philips HomeRun 7000 Serisi Aqua XU7100 Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge kaç TL oldu?

Son dönemin gözde ev aletlerinde biri olan akıllı robot süpürgelerde fiyatlar artmaya devam ediyor. Peki Philips HomeRun 7000 Serisi Aqua XU7100 Çöp İstasyonlu Akıllı Robot Süpürge kaç TL oldu? İşte detaylar...

Katlanabilen akıllı telefon: Honor Magic VS tanıtıldı! 2 Mart 2023 fiyat listesi...

Honor'un ev sahipliğinde düzenlenen bir etkinlikte yeni bir akıllı telefon tanıtıldı. İşte Honor Magic VS özellikleri ve fiyatları...

Yabancılar eşyalı ve akıllı ev istiyor!

Türkiye'de yabancıya konut satışı, Ağustos ayında uçuşların yeniden açılmasıyla artmaya başladı. Türkiye'den ev alan yabancılar genel olarak akıllı ve eşyalı konutlara yöneliyor. 

Somfy'den yüksek konfor için akıllı çözümler!

Akıllı ev ve otomasyon sistemlerinin dünyaca ünlü markası Somfy’nin motorlu pergola çözümleriyle restoran ve kafelerde bahçe keyfine yüksek konfor katılıyor...

Akıllı ev ne?

Son yıllarda sıkça duyduğumuz akıllı ev konsepti hayatımızın içine iyice girmiş durumda. Peki akıllı ev ne? Akıllı ev bize ne sağlar? Akıllı evle enerji tasarrufu yapabilir miyiz? İşte detaylar...

Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor!

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma hedefine katkıda bulunmak için tüm projelerini sürdürülebilirlik anlayışıyla hayata geçiren Şua İnşaat, Elite Concept ile doğaya dost akıllı ev konsepti sunuyor. Elite Concept'te yüksek enerji verimliliği ve su tasarrufu sağlanıyor. 

Akıllı ev teknolojileri yaygınlaşacak! 

Akıllı ev teknolojileri ve mobilite önümüzdeki dönemde çok konuşulacak. Nesnelerin interneti kavramı daha fazla hayatımıza girecek. 

Atıktan enerji elde edebilen 'akıllı ev' tasarladılar!

Türkiye'den 40 üniversite öğrencisi, yosundan enerji elde eden ve toprak panel yapı sisteminden oluşan sıfır enerji ve sıfır atık konseptli çevre dostu "akıllı ev" tasarladı...

Türkiye'den 40 öğrenci Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek!

Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 40 öğrenci 'daha sürdürülebilir bir gelecek için' Fas'ta 'akıllı ev' inşa edecek. “Solar Decathlon" yarışmasını kazanan projeler ise ödüllendirilecek.

Akıllı ev dönemi başladı!

Uzun bir tatil için yola çıkan birçok kişinin aklı evinde kalıyor. Tatil hazırlıkları yaparken eviniz için aldığınız geleneksel güvenlik önlemleri ise yetmiyor. Bu nedenle artık akıllı pek çok uygulama ve çözüm bulunuyor.

Fas akıllı ev yarışması Haberi

Fas akıllı ev yarışması

Türkiye'den 40 öğrenci, 'daha sürdürülebilir bir gelecek için' çalışmalara başladı. Öğrenciler, Fas'ta 'akıllı ev' inşa edip ve Türkiye'yi adını duyuracak. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 40 öğrenci, "Yosunun enerjisi toprakla buluşuyor" sloganıyla 19 Ağustos'ta Fas'a gidecek. Türkiye, 2002 yılında başlayan dünyanın en büyük "üniversiteler arası sürdürülebilir konut yarışması" olarak seçilen “Solar Decathlon" yarışmasında ilk kez temsil edilecek.

Öğrenciler ise yarışma öncesinde tüm malzemelerini Fas'a gönderdi. Yarışmaya başlandığında 3 hafta boyunca akıllı ev inşa edilecek. Hakem heyetleri 1 hafta boyunca tüm evleri dolaşacak. Kazanan projelere ise ödülleri...