18 / 04 / 2024

fatih mahallesi kentsel dönüşüm

fatih mahallesi kentsel dönüşüm

Adana Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm alanı ilan ettiği Fatih Mahallesi'ndeki binaların yıkımına başladı. Büyüşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz, Fatih Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm uygulamasına titizlikle başladıklarını belirtti..

Küçükçekmece Fatih Mahallesi yeniden dönüşecek!

07/02/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun ile Küçükçekmece Fatih Mahallesi, riskli alan ilan edildi…

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Çatalca Fatih Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Çatalca ilçesi, Fatih Mahallesi, Afete Maruz Bölgeye ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Fatih Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Fatih Mahallesi, 7071 Ada 1 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

Beykoz 1. Etap Fatih Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Beykoz İlçesi 1. Etap Fatih Mahallesi 1295 Ada 1, 2, 3, 4, 5, 6 ve 1296 Ada 1, 2, 3, 4, 5 Parsellere İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Fatih Mahallesi plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Fatih Mahallesi, Yerleşime Uygun Olmayan Alanlara ilişkin 1/5000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Fatih Mahallesi 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sancaktepe ilçesi, Fatih Mahallesi, 6948, 6955, 6960 adalar ile 6946, 6947, 6956 adaların bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 19.04.2022 tasdik tarihli plan ve notu tadilatı askıya çıkarıldı.

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Mersin Barış Mahallesi kentsel dönüşüm için gün sayıyor!

Mersin Barış Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahiplerinin yüzde 90'ını kentsel dönüşüm projesini onayladı. Barış Mahallesi kentsel dönüşüme girmek için gün sayıyor.

Sancaktepe Fatih Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Sancaktepe ilçesi, Fatih Mahallesi, 8373 ada, 4 parsele ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 20.01.2022 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Rize Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

fatih mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

fatih mahallesi kentsel dönüşüm

Adana Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm alanı ilan ettiği Fatih Mahallesi'nde kamulaştırılan binaların yıkımına başladı. 

Fatih Mahallesi'nde kamulaştırılan binaların yıkım işlemi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'na bağlı Proje Müdürü Şahabettin Canımoğlu nezaretinde titizlikle sürdürülüyor. 


Büyüşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Fatih Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm uygulaması ile ilgili hazırlıkları en ince ayrıntılar düşünülerek yaptıklarını belirtti. Projenin artık uygulama aşamasına geldiğini kaydeden Aldırmaz, "Eski binaları yıkıp yeni bina yapmak kentsel dönüşüm değildir. 


Ya da boş araziye yeni bina yapmak da kentsel dönüşüm anlamına gelmez. Kentsel dönüşüm yapılırken bütün sosyal donatılar, resmi kurum alanları düşünülmeli, orada yaşayacak insanların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak olması dikkate alınmalıdır. Bizim kentsel dönüşüm anlayışımız bu şekilde. Fatih'teki kentsel dönüşüm örnek olacak" dedi. 


Adana Günlük...