19 / 04 / 2024

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.



Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi için önemli kararlar alındı. Özgürkocaeli'nde yer alan habere göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için oluşacak zararın bir kısmının maliyetini karşılayacak. Yapılması planlanan projenin 75 milyon ile 100 milyon fiyat arasında olması bekleniyor.

Kentsel dönüşüm projesinin ayrıntılarını konuşmak üzere; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şair, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Başkentte bir araya geldi. Gölcük'teki kentsel dönüşüm için yapılan toplantıda önemli kararlar verildi. Gerçekleştirilen toplantıda Dilovası için verilen acele kamulaştırma kararıyla alandaki kamulaştırma çalışmalarının hızlandırılması kararı verildi.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

GÖLCÜK İÇİN ÖNEMLİ KARARLAR VERİLDİ

Gölcük Belediyesini uzun süredir meşgul eden  ve 2021 senesinde imar plan güncelleştirmeleri yapılan Dumlupınar Mahallesi'ndeki "D-130 Karayolu, Amiral Sağlam Caddesi, 19 Mayıs Caddesi ve 20. Sokak" arasında riskli alan ilan edilen bölgede şimdiye kadar ki en büyük adım atıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin adım atması ile birlikte bölgede gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi hız kazandı. Bakan Murat Kurum ile gerçekleştirilen görüşme sonucunda Gölcük'teki bölgede dönüşümün 2 etap şeklinde yapılması, dönüştürülecek konutların  TOKİ  işbirliğinde yapılması, projeye Büyükşehir Belediyesi'nin destekte bulunması ve yeni protokol imzalanması konusunda anlaşmaya sağlandığı bildirildi.

GÖLCÜK YENİLENİYOR

Gölcük’ün yerleşim alanlarından biri olan Dumlupınar Mahallesi'nde gerçekleştirilecek 'yerinde kentsel dönüşüm' için gelecek günlerde TOKİ ile anlaşma yapılacak.

Bundan önce imar planları güncellenen alanda protokolün imzalanmasının ardından yeni projeyi TOKİ yapılacak. Bu alanda yapılacak konutların toplam alanın 81 bin metrekare içinde kalması ve  geriye kalan bölümlerin ise park ve yeşil alan olarak yapılması planlanılıyor.

Gölcük depreminde hasar gören 6 katlı bina yıkılıyor!

 


Geri Dön