19 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme karşı değiliz!

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme karşı değiliz!

Sancaktepe'nin İstanbul'a yakışır bir merkez olacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kentsel dönüşüme karşı değiliz. İnsanlar daha güzel yerde yaşamalı, daha iyi evlerde yaşamalı'' dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Sancaktepe’de STK Temsilcileri, Meslek Odaları ve İş İnsanları Buluşması’nda konuştu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Sancaktepe'nin İstanbul'a yakışır bir merkez olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Sancaktepe'yi kim bilecek. Sançaktepe'nin de bu gerçeğin farkında olduğunu biliyorum. Sancaktepe'ye bölgenin önemli bir merkezine dönüştüreceksiniz. Her anlamda İstanbul'a yakışan bir merkez haline getireceksiniz. 80 ilden insanlar Sancaktepe'ye geldiler. Her ilçeden insanların olduğu bir yer. Burası küçük bir Anadolu. Anadolu'yu nasıl büyütmek istiyorsak, Sancaktepe'yi de öyle büyüteceğiz. Nasıl çözeceğiz, birincisi belediye başkanı seçildiğin andan itibaren oy versin vermesin Sancaktepe'nin her metrekaresine hizmet götüreceksin. Bu bizim kültürümüzün emrettiği bir şeydir'' diye konuştu.

Kartal ve Maltepe'de tapu sorununun çözüldüğünü ancak Sancaktepe'de çözülmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Tapu sorunu niye çözülmüyor? Bizim Kartal, Maltepe belediyemiz çözüyor. Diğerleri çözemiyorlar. Niye? El ele verecekler bütün tapu sorununu çözecekler. Kentleşme yapıyorlar, kentsel dönüşüm diyorlar adına. Bakıyorsunuz yer gayet güzel, oradakilerin arazilerini, arsalarını alıyorlar. Onları şehrin varoşlarına sürüyorlar. Efendim kentsel dönüşüm yaptık.'' dedi.

''Kentsel dönüşüme karşı değiliz'' diye konuşan Kılıçdaroğlu, ''İnsanlar daha güzel yerde yaşamalı, daha iyi evlerde yaşamalı. Evlerin etrafında parklar olmalı, ağaçlar olmalı. Niçin Sancaktepelilerin çocukları 26 kişilik sınıflarda okumasınlar? Ne eksiği var bu çocukların? Bizim Tekirdağ Belediye Başkanımız böyle bir tabloyla karşılaştı. Tekirdağ’ın bütün ilçelerine okul yaptı'' açıklamasında bulundu.


Geri Dön